nie nevymreli, mam pocit, ze v mojom okoli su sami taki vzdy vezmu tasku, no do dveri ako kedy, ale tak podrzia/pustia ma prvu, a so stolickou to je samozrejmost
v partii som si všetkých chlapov naučila ako sa treba k ženám správať možno si zo začiatku všetci chlapi myslia že sú to len maniere, ale keď zostanete stáť pred dverami a ani za svet si ich neotvoríte samy, tak im to časom dôjde čo majú spraviť a keď sa to stane viackrát tak si to aj zapamätajú a začnú to robiť automaticky takže nie, nevymreli, len im občas treba dopomôcť k progresu ich džentlmenskej úrovne
michaelgayson je taky ..moj naj kamos ďzentlmen... ale poznam este par takych....aj moj spoluziak je ďzentlmen.... ked ideme do triedy otvori dvere a necha vsetky baby aby vosli .... pomoze a tak....
poznám pár takých... ale bohužial je to už veľmi ojedinelé... s dvoma gentlemanmi chodím na tábor, a nedokážem si predstaviť, čo by bolo, keby tam neboli... dvanásť kilákov s veľkým batohom na chrbte + niesť jedno z malých deciek, to by som asi neprežila, keby neniesli decku batoh...
ale tu, kde bývam, je iba jeden jediný, aj to nie úplne presne zodpovedajúci popisu gentlemana...
@lordmmx áno, bohužial... ale nepovedala by som, že by týmto dievčatám gentlemani vyslovene vadili, ony skôr už nepočítajú s tým, že by ešte nejaký mohol existovať...
@hnisavica pokiaľ si to predstavíš tak, že stojím pred dverami hodinu a pozerám čo sa bude diať tak to asi fakt znie ako zlý vtip neviem čo je na tom nenormálne že keď ideme napríklad niekam do baru s partiou, že počkám kým mi nejaký chlap otvorí dvere... myslím že to ide tak nejako úplne prirodzene, ide len o to ako veľmi ten predošlý koment "pritiahneš za vlasy"... potom je jasné, že to vyznie divne
@mrcionka To je možné, ale mne sa zdá už pomerne divoké aj to, že automaticky čakáš, že za teba nejaký úkon urobí ktosi iný, keď ho môžeš urobiť sama, no to som zrejme len ja
Ale darmo plakať nad rozliatym mliekom, tým nič nevyriešiš ...
Teraz treba radu predsa ...
Napríklad takú, že treba založiť fórum pre zmenu o zlých chlapcoch a tam sa naňho budú lepiť baby, ktoré ho budú prosiť aj o to, aby ich do riti nakopal, však @hnisavica ?
@tunidlo Len sa bojím, že to bude riadna minorita A inak, nechcem byť hnusný na nikoho, ale možno by sa nejaký ten kopanec ušiel aj tomu, kto by bol ku zavretým dverám bližšie než ja a čakal, kým k nim prídem a otvorím ich
Mne napríklad @tikalok vždy pomôže s nákupom, na začiatku som mu to občas s milým úsmevom pripomenula, že "zlatko, zobral by si mi tašku?" a teraz už je to často tak, že mi chce zobrať z tých troch tašiek aj tú jedinú, čo nesiem, tak si ju nesmiem dať, lebo nechcem, aby niesol úplne všetko
A čo sa týka spoločenskej etikety ako je odsúvanie stoličky, otváranie dverí a podobné veci: Nevadí mi to a poteší ma to na spoločenskej akcii - návšteva divadla, alebo spoločná nejaká taká "snobskejšia" večera či niečo podobné. Ak však ideme iba niekam von a tak podobne, tak si na to nepotrpím, viem si dvere otvoriť aj sama, aj ich podržať niekomu inému, ak ide za mnou.
Nesnažím sa samozrejme tých ľudí nútiť do džentlmenstva, ani im za to nadávať, že je to staromódne, snažím sa o takú zlatú strednú cestu... Niekedy taká slušácka pozornosť poteší a mám okolo seba ľudí, ktorí ju vedia dodržať a urobiť
no, môj bývalý, ktorý má dvadsať, bol taký gentleman, akého som ja osobne ešte nezažila - ovládal etiketu úplne úžasne Mňa to oslovilo, lebo ju ovládam aj ja, ale neočakávam, že dnešní chalani o takýchto veciach niečo vedia A nie je to iba o odsúvaní stoličiek, a otváraní dverí.
Keď niečo spadlo na zem - mne alebo jemu, nedovolil mi to zdvihnúť - lebo ja som DÁMA, čo mám ja čo zdvíhať veci, čo padnú na zem? (Síce som sa ho s takým ironickým podtónom spýtala, či mám ako panička stáť a čakať, kým to zdvihne on, a on mi povedal, že hej :oD). Keď sme šli pri ceste, vždy bol bližšie k ceste on. Po schodoch dolu vždy išiel prvý, po schodoch hore za mnou, ako druhý, otváral mi dvere aj na taxíku a zavrel ich za mnou, obliekal mi kabát, pripaľoval cigaretu - mne vždy ako prvej, do podniku vždy išiel prvý, z podniku druhý....a mohla by som pokračovať a pokračovať. Šokoval ma každým takýmto gestom - lebo to neboli maniere, preňho to bola samozrejmosť a pre všetkých chlapov by mala byť :/
Ja nikoho takého nepoznám...a závidím tým, čo poznajú Niektorým chalanom je ťažké porozumieť, čo hovoria - lebo prinajmenšom každé druhé slovo je nadávka a urážka...a neviem, čo baby môžu na takých chalanoch vidieť Iba ak sú aj samy také...
A aby chalan ovládal pravopis a bolo mu aspoň trochu do reči (o normálnych veciach samozrejme), to som tiež dosť dlho nevidela
No, podľa toho, ako to skončilo a ako sa môj život vyvíjal ďalej, by som ani veľmi nepovedala, že som mala šťastie...ale tak, bola to skúsenosť, ktorá mi dala znovu niečo nové do života...
Ale tak gentleman to bol naozaj. Ale mal aj svoje muchy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
musím priznať že chalani nad 22 ešte takí sú
inak tá mladšia generácia tam je to veľmi ojedinelé.....aspoň čo poznám ja
A normálne sú takí.. Ale môj spolužiak.. je.. Neviem to popísať proste, najmegaväčší džentlmen jakého som videla kedy
...nie, iba dámy.
Či sa skôr stal pravý opak, rovnako ako mne: Bol som 18sty na skúškach a dievča,ktoré bolo predo mnou malo rovnako bodov ako ja
Tak čo, dámy, kde ste?
Keď si máme byť rovnocenný musíme niečo obaja stratiť...
A hentakých, čo hento robia poznám veľa.
Občas je to síce milé a zlaté, ale nejak si na to zatiaľ nepotrpím.
a kym som ho nepoznala neverila by som ze niekto taky moze existovat, tiez som bola v tomze uz vymreli
niekedy to pomaly az prehana,kolkokrat mu poviem ze sa nemusi s niecim trapit ze to zvladnem v pohode sama, a nechce ma pocuvat
je to krasne
ale tu, kde bývam, je iba jeden jediný, aj to nie úplne presne zodpovedajúci popisu gentlemana...
@lordmmx áno, bohužial... ale nepovedala by som, že by týmto dievčatám gentlemani vyslovene vadili, ony skôr už nepočítajú s tým, že by ešte nejaký mohol existovať...
Tiež mi to nejako udiera do očí
Ako pomôcť s ťažkým nákupom, ok, však chlap je silnejší, ale dvere otvoriť, wtf?
Ale darmo plakať nad rozliatym mliekom, tým nič nevyriešiš ...
Teraz treba radu predsa ...
Napríklad takú, že treba založiť fórum pre zmenu o zlých chlapcoch a tam sa naňho budú lepiť baby, ktoré ho budú prosiť aj o to, aby ich do riti nakopal, však @hnisavica ?
Chúďa babka o barliach
A čo sa týka spoločenskej etikety ako je odsúvanie stoličky, otváranie dverí a podobné veci: Nevadí mi to a poteší ma to na spoločenskej akcii - návšteva divadla, alebo spoločná nejaká taká "snobskejšia" večera či niečo podobné. Ak však ideme iba niekam von a tak podobne, tak si na to nepotrpím, viem si dvere otvoriť aj sama, aj ich podržať niekomu inému, ak ide za mnou.
Nesnažím sa samozrejme tých ľudí nútiť do džentlmenstva, ani im za to nadávať, že je to staromódne, snažím sa o takú zlatú strednú cestu... Niekedy taká slušácka pozornosť poteší a mám okolo seba ľudí, ktorí ju vedia dodržať a urobiť
Ale zas až tak na tom dobre nie som Predsa som len hovädo, aj keď slušne vychované
Keď niečo spadlo na zem - mne alebo jemu, nedovolil mi to zdvihnúť - lebo ja som DÁMA, čo mám ja čo zdvíhať veci, čo padnú na zem? (Síce som sa ho s takým ironickým podtónom spýtala, či mám ako panička stáť a čakať, kým to zdvihne on, a on mi povedal, že hej :oD). Keď sme šli pri ceste, vždy bol bližšie k ceste on. Po schodoch dolu vždy išiel prvý, po schodoch hore za mnou, ako druhý, otváral mi dvere aj na taxíku a zavrel ich za mnou, obliekal mi kabát, pripaľoval cigaretu - mne vždy ako prvej, do podniku vždy išiel prvý, z podniku druhý....a mohla by som pokračovať a pokračovať. Šokoval ma každým takýmto gestom - lebo to neboli maniere, preňho to bola samozrejmosť a pre všetkých chlapov by mala byť :/
Tak to si mala šťastie, stretnúť sa s niekým takým
A aby chalan ovládal pravopis a bolo mu aspoň trochu do reči (o normálnych veciach samozrejme), to som tiež dosť dlho nevidela
Jasné, že si potom myslím, že už takí neexistujú
A ty sa čuduješ, že okolo teba nie sú žiadne dámy? Skús prestať nadávať. Oplatí sa to.
veril som sklamal sa bol som podvedeny... 2 krat... to mi stacilo na to aby som si o vas urobil svoj nazor...
Zrejme si vždy vyberáš rovnaké baby. Nadávaj im a nie nám krehkým a nežným stvoreniam
58 - Súhlas
No, podľa toho, ako to skončilo a ako sa môj život vyvíjal ďalej, by som ani veľmi nepovedala, že som mala šťastie...ale tak, bola to skúsenosť, ktorá mi dala znovu niečo nové do života...
Ale tak gentleman to bol naozaj. Ale mal aj svoje muchy...
vidim ako sa k sebe chovaju rovesnici, ako riesia take problemy etc.
takto som si utvoril tuto mienku...
nehovorim ze nijake damy nie su uplne (vteyd som to pisal v navale hnevu na dievcata) ale je ich velmi malo (to iste plti aj pre chlapcov)
Nejak nad podobnými vecami nerozmýšlam, mám to zafixované, robím to s radosťou...to dievča také niečo vždy poteší