Vymyslel som nové slovo - spoluškolák/spoluškoláčka
Inšpiroval som sa fórom o slove uličan/uličanka. Už mi vadilo, že neexistuje konkrétne slovo pre niekoho kto s vami chodí do školy ale nie do triedy. Dal som si to do pomeru:
a to potom bude aj spoluštudent, spoluučiteľ, spoluhasič, spoluvenčiaci psa a tak, nie? máš celú hŕbu slov na patent, ty kokos veď na tom sa dá fest zarobiť
@marleymt spoluštudent je to isté ako spolužiak. spoluučiteľ, spoluhasič je kolega. spoluvenčiaci by teoreticky mohlo byť. ale toho by som skôr nazval buď známym alebo kamarátom, s ktorým chodím venčiť psy, a pokial sa s ním nebavím a len ho vnímam tak nijak
@flysser však presne preto čo si povedal, tak aj spoluškolák môže byť známy, kamarát atď
a áno, spolupsíčkar by mohlo byť, a určite by sa našlo aj iné...tzn. proste, slovenčina je rôznorodá a nikto ti nebráni v tom také slovo používať, pokiaľ teda si ochotný používať aj nespisovné slová. mňa napríklad štve, že slovo "pištoľníčka" v ženskom rode nie je spisovné, a kašlem na to každý jazyk má veľa medzier, treba sa nad tým nepozastavovať, lebo ich nájdeš ešte viac, ako si myslíš, že môže existovať. a práve top je na jazyku pekné
@marleymt môže ale nemusí. spoluškolák je proste človek čo s tebou chodí do školy, a v podstate je aj známy, ale ja si pod známy predstavím skôr niekoho koho poznám inak než zo školy
@flysser tak ale to je relatívne! aj ja si pod pojmom spolupsíčkar predstavím človeka ktorého každý deň stretneš v parku pri spoločnom venčení hafanov, a pritom nie je to známy, lebo známeho poznáš inak ako z venčenia psov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ergo
spolužiak = spoluškolák
ergo
aj spoluškolák môže s tebou chodiť do rovnakej triedy
ergo
aj spolužiak môže s tebou chodiť do rovnakej školy
a áno, spolupsíčkar by mohlo byť, a určite by sa našlo aj iné...tzn. proste, slovenčina je rôznorodá a nikto ti nebráni v tom také slovo používať, pokiaľ teda si ochotný používať aj nespisovné slová. mňa napríklad štve, že slovo "pištoľníčka" v ženskom rode nie je spisovné, a kašlem na to každý jazyk má veľa medzier, treba sa nad tým nepozastavovať, lebo ich nájdeš ešte viac, ako si myslíš, že môže existovať. a práve top je na jazyku pekné