Na výške ako prvák študujem odbor ktorý ma zďaleka nebaví a myslím že nepoznám človeka ktorý by do toho bol vyslovene zažraný. Ide o prekladateľstvo tlmočníctvo. Už dlhšie rozmýšľam že zmením školu... Samotné rozhodovanie kam podať prihášku do ... Koment
... prvého ročníka VŠ bolo dosť naročné pretože ako jediné ma baví hudba. Viem čo nemusim...matika fyzika bio a vlastne všetko okrem dejepisu a angliny. Ale hudba je naj. 5 rokov som chodil na zušku odbor bicie, 2 roky kapela s pár koncertmi, a cítim že hudba je jediné smerovanie ktoré by mi dávalo zmysel. Ale na hudobnú výšku ma bez konzervatoristickeho vzdelanie nevezmu...teda, neurobim prijimačky a ako ano tak sa na teoriu (hra z listu atd) len ťažko chytim. Keby šlo len o jam talentovky tak je to v suchu do uvahy prichadza len konzervatorium...ale po prvom ročníku výšky? Čo si tom vštkom myslíte? Sorry sa dlhý príspevok
hudba je strasne strasne ale strasne zly napad
to tlmocnictvo (aka kombinacia?) ta tiez nespasi ale je to aspon nieco pouzitelnejsie ako hudba
ono raz sa ti aj peniaze zidu
To vôbec nie je čudné ísť na konzervu v takom veku, poznám aj o dosť starších študentov ( niektorí to vzdali, ale aspoň vyskúšali ) a hlavne by si mal aj nejaké úľavy, čiže vyskúšaj a uvidíš! mne sa zase zdá zlý nápad to tlmočníctvo
Ty si ako môj priateľ... chodˇsi za hudbou skôr, než ti niečo vážne príde do cesty, aby si svojimi prioritami potom nekazil životy ostatných. Čiže ak nemáš nič iné na starosti, jednoznačne rob to, čo ťa baví.
Prekladatelstvo si môžeš spraviť aj potom, aby si mal niečo v zálohe.
@pupinkavec vlastne študujem na UMB vieš ideál by bol, keby som dokončil konzervu a ptm na nejakej učil, počul som o takých prípadoch. Prinajmenšom učiť na zuške, alebo oboje + kapelka
@kaylee mám asi tak podobnú šancu zamestnať sa v odbore ruština anglina, ešte k tomu ma to nebavi, ako sa zamestnať s konzervou v nejakej pedagogickej umeleckej inštitucii, a bavi ma to. tak..
chod na prav aspon skus externe.... co sa hudby tyka, je tazke si zarobit, ak sa neprepečieš medzi celebritky... možeš byť študiový hráč, ale ani tí asi nemajú veľa ponúk... zarábať na hudbe je dnes ťažké, ale ak budeš dobrý, na ktoncertoch a darcekovych predmetoch by sa dalo asi
Rob to čo ťa baví. Počúvaj svoje vnútro, inštinkt. Vyser sa na názor druhých, nikto ti s tvojím životom nepomôže viac ako ty sám, Prijmi zodpovednosť za svoje činy a buď sa v živote niekam posunieš alebo zlyháš aby si sa mohol posunúť. Strach je len v tvojej hlave, vykonštruovaný stav mysle.
A ešte dosť podstatná vec. Neexistuje zlé rozhodnutie, každé jedno je správne ale to ti dôjde až neskôr. Ak máš šancu skúšaj. Keď sa chce, tak sa dá! Veľa šťastia.
@inversi ďakujem, asi si vystihol to čo si myslim a mam z toho mierny strach. Ale máš určite pravdu v tom že inštinkt je dôležity...bodaj by nie, vychadza zvnutra človeka samého asi na ňom niečo bude. Šanca tam je. A strach takisto. Už len nabrať silu isť mierne proti prúdu a možno sa to aj vyplatí ^^
@thepacifist ako som už písala vyššie, som momentálne piatačka na konzerve, tak už nemám problém učiť základy na zuške, ale len tak by si učiť samozrejme nemohol
frajer si v 23 - na výške už tretí rok, uvedomil že vlastne chce ísť na konzervu - je tam druhý rok, teší ho to, baví ho to, veľa hrá kade tade čiže aj robí a je spokojný.
Chod na konzervu a zaroven si mozes robit vysku.. ja som tretiacka na konzerve momentalne a aj u nas si to vela ludi tak robi.. rob co ta bavi, zivot je prilis kratky na to, aby sme si zarabali na zivot ktory nas nebavi .
@classicalpianist áno presne, toto potrebujem počuť plánuješ si po výške nejak zarábať hudbou? Teraz už aj ja uvažujem nad konzervou, ale ak tak konzervu externe. Mysliíš že je to vpohode?
@thepacifist hmm dost tazko takto povedat.. bud sa zadari alebo sa nezadari.. hravat predsa moze kazdy a nemusi mat ani hudobnu vysku. Konzervatorium je velka sanca no naopak sa moze stat aj velkou stratou. Je to vsetko o pristupe. Ja este ani neviem ci chcem ist na hudobnu vysku. Este si to premyslim, ostavam az do siesteho.
@classicalpianist uvažujem konzervu by som bral (externe) pre možnosť potom vyučovať hudbu, a kvoli kontaktom...určite tam človek spozna hudobnych pribuznych kapela je ale must-be. Hlavne sa presadiť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
to tlmocnictvo (aka kombinacia?) ta tiez nespasi ale je to aspon nieco pouzitelnejsie ako hudba
ono raz sa ti aj peniaze zidu
Prekladatelstvo si môžeš spraviť aj potom, aby si mal niečo v zálohe.
A ešte dosť podstatná vec. Neexistuje zlé rozhodnutie, každé jedno je správne ale to ti dôjde až neskôr. Ak máš šancu skúšaj. Keď sa chce, tak sa dá! Veľa šťastia.
každý môže byť