čaute, som maturantka a chcela by som ísť študovať prekladateľstvo/tlmočníctvo na FF UK - angličtinu + kombináciu. Chcela som sa opýtať či ten druhý jazyk je tiež potrebné vedieť na úrovni B2 alebo nie. Každý hovorí niečo iné tak som si chcela byť istá Ha
Zalezi. Jazyky, co sa ucia na strednej ako spanielcinu alebo rustinu treba ovladat, ale drvivu vacsinu sa ucis az priamo tam od nuly. Treba si pozriet presne na stranke/zavolat na studijne alebo napisat na katedru.
@fragile takže to zavisí od jazyka, ktorý by som si zvolila áno? ja som rozmýšľala nad taliančinou a tá sa nikde v okolí môjho bydliska nevyučuje. Neviem ako je to v Bratislave. náhodou nevieš či tam treba mať nejaké vedomosti alebo sa ide od základov?
Všetko máš na ich stránke. K niektorým potrebuješ vedieť na úrovni b1 a máš tiez z toho prijímačky, z niektorých nemusíš vedieť, ako napr. taliancina. Stačí si to tam len pozrieť. Minuly rok tam brali cca 10 ludi tak good luck
@nicolletz ja som už prehľadala stránku FF UK od A po Z ale nikde to tam neviem nájsť neviem či sa tam proste len neviem orientovať alebo to tam nemajú ...mohla by si mi poslať link ? ...a ďakujem
toto sa velmi lahko da zistit na stranke, a nechapem celkom preco sa k tomu vyjadruju niektori ludia co maju evidentne zle informacie.
-prijimacky na PT na FiFUK sa robia z nasledujucich jazykov: anj, nej, ruj, špj a frj. Ostatne nemusis na prijimacky vediet vobec a to ani tie realie a podobne.
-prijimacky budes robit len zo vseobecneho testu a pokial sa hlasis na jeden alebo dva jazyky na ktore sa prijimacky robia, budes mat test aj z gramatiky, aj z realii aj z literatury, avsak ak mas v kombinacii jeden alebo dva jazyky ktore ovladat nemusis, ziadny test z toho nebude
- ked sa chces hlasit na anglinu-taliancinu, budes robit vseobecny test, a test z anj (gramatika, realie + treba precitat knihy co stanovuju kazdy rok)
@lahtvik áno toto ja viem že prijimačky sa robia len z určitých predmetov, ale chcela som skôr vedieť, že či škola vyžaduje znalosť toho druhého jazyka v prípade prijatia na školu ...lebo napr na UMB v BB je to tiež tak, že prijímačky sa robia len z aj ale na štúdium potrebuje študent aj znalosť toho druhého jazyka na úrovni B2 (čiže by som musela mať znalosti aj z anj ale aj z tal. a už by sa na tej taliančine rovno nabiehalo na vedomosti, ktoré študenti majú, nešlo by sa od základov)
@17 no ved vravim, ze nie, nemusis ho ovladat. Ono ked ten jazyk ovladas a daco o tej krajine vies, tak jasneze ti to trosku ulahci mozno prvy semester. Nie je to vsak nic, bez coho by sa to studium nedalo zvladnut
a k tym kniham - na stranke FiFUK to je, najdi si prijimacie skusky a nasledne poziadavky na prijimacie skusky (samozrejme ze len ak maturujes tento rok, lebo sa to zvykne menit z roka na rok)
@limetka96
Ahoj, aj ja si dávam prihlášku do BA na kombináciu ANJ-TAJ a nie, taliančinu nemusíme vedieť (hoci ja som sa ju učila na gymnáziu štyri roky)....ale trošku sa obávam, keďže som videla anglické zadania z minuloročných prijímačiek a bolo to dosť náročné podľa mňa zoznam kníh nájdeš keď si dáš na stránke FiF UK podrobné kritériá prijímacieho konania, sú to tri anglické a tri americké knihy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Znalosť talianskeho jazyka sa nevyžaduje, ale zorientovanie v talianskych reáliách, kultúre a jazyku, je vhodným východiskom pre úspešné štúdium.
Čiže sem by si bola prijatá na základe testu z anj a testu zo všeobecného prehľadu, nz.
-prijimacky na PT na FiFUK sa robia z nasledujucich jazykov: anj, nej, ruj, špj a frj. Ostatne nemusis na prijimacky vediet vobec a to ani tie realie a podobne.
-prijimacky budes robit len zo vseobecneho testu a pokial sa hlasis na jeden alebo dva jazyky na ktore sa prijimacky robia, budes mat test aj z gramatiky, aj z realii aj z literatury, avsak ak mas v kombinacii jeden alebo dva jazyky ktore ovladat nemusis, ziadny test z toho nebude
- ked sa chces hlasit na anglinu-taliancinu, budes robit vseobecny test, a test z anj (gramatika, realie + treba precitat knihy co stanovuju kazdy rok)
a k tym kniham - na stranke FiFUK to je, najdi si prijimacie skusky a nasledne poziadavky na prijimacie skusky (samozrejme ze len ak maturujes tento rok, lebo sa to zvykne menit z roka na rok)
Ahoj, aj ja si dávam prihlášku do BA na kombináciu ANJ-TAJ a nie, taliančinu nemusíme vedieť (hoci ja som sa ju učila na gymnáziu štyri roky)....ale trošku sa obávam, keďže som videla anglické zadania z minuloročných prijímačiek a bolo to dosť náročné podľa mňa zoznam kníh nájdeš keď si dáš na stránke FiF UK podrobné kritériá prijímacieho konania, sú to tri anglické a tri americké knihy
» www.fphil.uniba.sk/fileadmin/user_...
tu sú tie knihy (strana číslo 2)