záleži na tom či chceš byť na slovensku alebo ísť do zahraničia. Tlmočníci dokážu zarobiť pekne, ale to treba vedieť niekoľko jazykov.
Doktor zarobí dobre tiež, ale len v zahraničí tak aby si sa mal ako král, ale musiš sa naučiť jazyk tej krajiny.
Potom aj u nas pokial pekný plat ak si programátor, ale nie na nezmyselnej IT škole, ale na technickej škole programátor, tam sa nikdy nestratíš.
PLC, mikrokontrolery atd, to sa bude programovať vždy a vie to málokto, ale je to ťažké. Musiś vedieť aj strojárstvo a aj elektrotechniku ale aj programovanie samozrejme aj anglićtinu
No v prvom rade, nie ak si programator nemusis vediet kodit PLC. WTF. to sa uci tak mozno na SPU. Dont let me started on - v zahranici to s kodenim nic nema. A nie nemusis vediet strojarstvo a elektrotechniku. Ppl wtf dajte si do googla programovanie. nie kodenie frontendu alebo som v priemyselnom parku a nastavujem stroje. fuuu. uz som sa ukludnila. A ked chces peniaze chod podnikat. Malokedy je vysoka skola zamerana na peniaze respektive 90 percent tych slovenskych. Ale napriklad ja mam 30 eur na hodinu ako brigadnicka - popri skole, za kodenie robotov a popritom podnikam. Tak mozno toto by bola cesta? Ale este mozno je tu ta sanca ze budes mega bohaty ak budes studovat v tom co si dobry. Ale ty na to ides opacne. Najskor peniaze potom zalezi na vybere skole. Takze u teba by som to tipla na podnikanie. Good luck.
@Uniz ák Ked chodis do prace tak peniaze mas a daju sa zohnat aj mimo prace. No robit nieco co nenavidis alebo na co nemas nie je bohvie co aj ked mas slusny plat. Ked robis nieco co ta bavi tak kludne mozes mat aj s ucnoukou ovela vecsi plat ako vysokoskolaci.
@Uniz ák Tak, vysokoskolak ma 500E iba ak studoval nejaku somarinu, nemal na to co vystudoval alebo na pracu uprne prdi lebo ju nenavidi. Trh prace je ako kazdy iny trh. Osobne by som kludne robil aj takeho skolnika alebo knihovnika za 500E.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Prist s niecim novym?
Inestovat?
Pasivny prijem?
Kryptomeny?
Ojebavat ludi?
Doktor zarobí dobre tiež, ale len v zahraničí tak aby si sa mal ako král, ale musiš sa naučiť jazyk tej krajiny.
Potom aj u nas pokial pekný plat ak si programátor, ale nie na nezmyselnej IT škole, ale na technickej škole programátor, tam sa nikdy nestratíš.
PLC, mikrokontrolery atd, to sa bude programovať vždy a vie to málokto, ale je to ťažké. Musiś vedieť aj strojárstvo a aj elektrotechniku ale aj programovanie samozrejme aj anglićtinu