@1 a môj osobný názor, ak ťa také zamerania bavia, tak farmácia, medicína...
Ekonómia neviem, ako je na tom, ale právo sa neoplatí určite, aspoň, čo som počula ja
@bludiacient To som písala podľa seba, pretože takým oblastiam inklinujem. Samozrejme, že IT sa v dnešnej dobe konkurovať nedá.
Konieckoncov, myslím si, že ani tak nejde o to, čo sa oplatí študovať, ale o to, ako sa s tým človek vie presadiť na trhu práce.
Naozaj oplatí sa študovať všetko keď si v tom dobrý a vieš sa uplatniť. A samozrejme vo všeobecnosti naj:
IT - ale musíš sa vedieť uplatniť+ mať na to logiku čo ja nemám
Farmácia - ak nechápeš chémii goodbye (čo ja našťastie áno)
Medicína - ak chceš stráviť 6 rokov nad knihami, 5 rokov atestácie a potom pracovať pod stresom zo zodpovednosti tak super (samozrejme nie na Slovensku)
@tima11 ale takato otazka je v podstate nezmyselna aspon tu, kde nik nikoho nepozna... ak by islo napr. o teba - ako mam/e vediet, co ta bavi, comu sa chces venovat, ake mas schopnosti ci talent, ake su tvoje preferencie...
ja som rad a spokojny s tym, co som studoval a nemenil by som (hudba)... jedine mozno, ak by som sa mal znova rozhodovat, bola by to mozno este tak architektura alebo archeologia ci paleontologia...
rob čo ťa baví a bude vtom dobrý v IT je teraz veľký dopyt po ľuďoch a väčšina chce takých čo proste vedia dnes vieš, zajtra máš prácu...
Neviem či budú všetci ITčkari zas až toľko ľudí to nevyštuduje, niekto zostane skôr pri telekomuníkaciach / siete, niekto robí serveri, databázy, kódenie...
nás začalo v prváku okolo 500, na konci druháku nás je nejak 200 a na telekomunikáciach je z toho okolo 50%
@salora v podstate mi ide všetko, momentálne som trochu slabšia v chémii ale to pretože som kvôli zdravotným problémom nemohla poriadne do školy chodiť. Ale keď sa do niečoho opriem tak mi ide všetko čo chcem, dá sa povedať že nemám problém s ničím. Ten problém je že nič z toho ma moc nebaví, robím to len preto aby som neprepadla nakonci preto začinam premýšľať že by som sa mala na niečo tak zamerať aby ma to bavilo, ale na nič neprichádzam. Veľmi ma baví psychológia a celkovo všelijaké tie teórie, vesmír, proste filozofovanie nad všetkým možným a myslím že môžem povedať že veľmi dobre píšem slohy. Len neviem čo s tým, neviem kam sa pohnúť
@wewo no ale uznaj kolko absolventov IT odborov sa dostane naozaj k tomu? navyse, teraz sa na IT trepe kadejaky odpad, takze zamestnavatelia si uz vyberaju aj medzi IT-ckarmi...nie je to tak, ze kazdy s IT skolou ma istu super pracu...a ktovie co to bude o 10 rokov, uz bude tolko IT absolventov, ze sa postupne vyrovna dopyt a ponuka, a platy IT-ckarov klesnu...a o 30 rokov uz budu programovat pocitace, takze skor programovanie spojene s robotikou a AI by bola najlepsie cesta
@wewo budme uprimni, tvoriveho programovania je v skutocnosti mensina....vacsinou je to len o kodeni veci, ktore uz boli nakodovane, takze sa jedna len o prisposobenie alrogitmu danemu klientovi, situacii a pod., co by dokazal aj stroj... A dalej nepodcenoval by som tvorivu schopnost strojov - o par desiatok rokov to bude bezna vec s nastupom kvatovych pocitacov, uciacich sa algoritmov a pod, takze navzdy tu ostane len zopar najlepsich programatorov, ale aj dopyt po nich po case zacne klesat...ale urcite tak do 40 este budes mat ostu robotu v IT
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ekonómia neviem, ako je na tom, ale právo sa neoplatí určite, aspoň, čo som počula ja
Konieckoncov, myslím si, že ani tak nejde o to, čo sa oplatí študovať, ale o to, ako sa s tým človek vie presadiť na trhu práce.
IT - ale musíš sa vedieť uplatniť+ mať na to logiku čo ja nemám
Farmácia - ak nechápeš chémii goodbye (čo ja našťastie áno)
Medicína - ak chceš stráviť 6 rokov nad knihami, 5 rokov atestácie a potom pracovať pod stresom zo zodpovednosti tak super (samozrejme nie na Slovensku)
ja som rad a spokojny s tym, co som studoval a nemenil by som (hudba)... jedine mozno, ak by som sa mal znova rozhodovat, bola by to mozno este tak architektura alebo archeologia ci paleontologia...
Neviem či budú všetci ITčkari zas až toľko ľudí to nevyštuduje, niekto zostane skôr pri telekomuníkaciach / siete, niekto robí serveri, databázy, kódenie...
nás začalo v prváku okolo 500, na konci druháku nás je nejak 200 a na telekomunikáciach je z toho okolo 50%
@4 prečo globálku, teraz je toho na výber
Snad by to ludi naucilo tolerancii.
(povedzme to priamo - praktickejšie, obor Aplik fyzika, material.technologie
Proste jazyky cudzie .... čo najviac , čo najlepšie.
@24 pred 50 rokmi si ľudia mysleli , že tiež ti nikdy nevyfajčí kyborg a v Japonsku to za chvíľu bude.
Programátori tu teda rozhodne navždy nebudú