zadarmo skolne =D tiez mame ten letak v skole..ale tie naklady na zivot su tam kurevske..pokial tvoji tatkovci nevlastnia pocitacovu firmu, tak nad tym ani nepremyslaj
oni majú vš zadarmo? tam by som to teda vôbec nečakala.... ale tak majú to riadne kompenzované všade inde... moji spolužiaci tam idú o rok na erazmus na semester... ale tak... to je iné....
no hej,citala som ze na mesiac tam su vydavky okolo 750 eur ale ze vraj studenti si to mozu aj samy hradit ak si tam najdu pracu,co nie je az taky problem.tak neviem
@semhamforas tak poprve musis mat pracovne povolenie ktore ti ale vobec nieje zarucene a tiez to aj nieco stoji a stojito aj behacky po danskych uradoch tak ak toto vsetko budes stihat za mesiac pretim tak v poho ale je tu aj moznost ze tvoja ziadost bude zamietnuta a potom sa mozes jebat jak chces v dansku a nic nezarobis...
@semhamforas až tak si to neidealizuj... oni tam nečakajú s voľnými miestami na príval nových študentov..... ach. keby som to bola vedela skôr... tak by som to riskla... moooji dáni
dakujem za rady, uvazujem o vysokej skole a to dansko sa mi celkom zapacilo kedze je to v anglictine,a skolne zadara,len neviem ci je to az take idealne ako som vsade o tom doteraz citala s tom brigadou aj studiom,....keby som tam mala aspon nejaku rodinu,ale tak o tom neviem nic ...
V Dánsku som študovala polroka (btw,najlepšia krajina vo vesmíre,but thats not my point). Je pravda, že školné je tam zadarmo,ale tie náklady na život sú tam nehorázne vysoké, odžila som si to na vlastnej koži. A s tou brigádou, no, je to dosť náročné, pokiaľ si cudzinec, nikoho nepoznáš a hlavne nevieš po dánsky. Môžeš robiť akurát na miestach, kde sa nemusíš s nikým veľmi vybavovať, napr. sklady a tak. Ale neviem, či práve to je práca tvojich snov plus, tráviť v takej úžasnej krajine čas len po brigádach a v škole je dosť kruté Napriek všetkému jednoznačne odporúčam, aj keď možno len preto, že som trošku Denmark-freak good luck
V dansku som bol rok,je to tam super ,sice drahe ale v skole su profesori velmi priatelski. Pracovat mozes az ked ziskas "yellow card" co moze trvat aj mesiac ,dva . Minimalna mzda sice je 13e ale je tam vela ludi co robi aj za menej , hlavne ak nevedia po dansky. A celkovo,zohnat pracu je pomerne tazke. Vela stastia
Tento rok mi končí Brat štúdium v Dánsku a keď sme porovnávali VŠ tak on to mal ľahšie ako Ja na Slovensku.
Ľahšie v tom zmysle že pracovali viac na projektoch a prakticky je lepšie na tom. Študuje na UCN cez » www.studium-v-dansku.sk/dansko/partners...
Je tam kopec Čechov a Slovákov. Takže materinský jazyk nezabudnete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ľahšie v tom zmysle že pracovali viac na projektoch a prakticky je lepšie na tom. Študuje na UCN cez » www.studium-v-dansku.sk/dansko/partners...
Je tam kopec Čechov a Slovákov. Takže materinský jazyk nezabudnete