Mám taký problém. na budúci rok mám ísť na vysokú školu. Som z Humenného a vybrala som si Karlovu univerzitu v Prahe. Lenže už dva a pol roka mám priateľa, ktorý chodí už na výšku do Košíc a neustále sa ma snaží presvedčiť aby som sa vykašľala na Prahu a
bola by su hlupa keby si sla do KE, UK v prahe je ovela lepsia skola a absolventi sa uplatnuju vsade po svete.-. ale to asi nemusim spominat... moja rada znie... chod do prahy na karlovu nezostavaj u na vychode ked nemusis... noveho frajera sebe najdes aj tam...
@airia chod do skoly a nedavaj na priatela...nevies co vsetko sa moze posrat a potom budes lutovat...chhod za svojim snom bo iba ten ta spravý stastnou
aano,to je aj moj nazor.. ale ked vidim jak on sa trapi.. a lubim ho.. skuste mi poradit, ako mu to mam vysvetlit.. poznam ludi co maju vztahy na dialku, a nieje to sice idealne, ale da sa to. no posledny tyzden celu dobu mi huci do hlavy ze mam ist do ke, ja nemozem dalej tak. aj tak sa mi zda skoro to este riesit, sak to az o rok bude, lenze on vravi ze on to o rok riesit nebude. ja neviem co mam robit s nim :/
určite odporúčam ísť za svojím snom, ak ťa miluje, podporí ťa a láska na diaľku bude mať zmysel... možno práve tu zažije vaša láska skúšku, či obstojí aj na dlhšie odlúčenia... ja by som určite išla na školu do Prahy.
@airia škola,škola škola UK v Prahe je predsa prestíž...a chodíte spolu pol roka...buď vám vzťah na diaľku vydrží,alebo nie...ja mám vzťah na diaľku už 4 roky...a dá sa to..ver mi...
Škola .... škola , ak je vaša láska silná prekoná aj to ,,,,
vieš ja som mal priateľku a šiel na VS do košic a stejne sme sa po dlhom čase rozišli a tak to môže byť aj u vás , niečo sa stane možno nie , nikto to predom nevie...
A preto chceš počúvnuť priateľa ? A nakoniec sa o dva tri roky niečo stane budeš tretiačka, nebudeš máť školu vysnených snouv ani chlapca ?
v celom svete je karlovka veľmi známa škola , traja kamaráti tam chodia a ja ak by som na to mal tak by som tam šiel, ale som na architektúre/statik v ke ,,, a vybral som si ju aj keď som mal priateľku ona sa so mnou rozišla kvôli inej láske po dvoch rokoch, ale aspoň mi ostala tá škola ktorú som si vybral ...
Ja viem česko je česko ale rozhodne počúvni seba ....
ak to nevie pochopiť, tak Ťa tak ľúbi až tak, že sa bojí že Ťa stratí,
ale to je druh žiarlivosti, tým pádom v budúcnosti to bude ešte horšie,,
Verím tomu že žiarlivosť nie je dobrá , a toto bude prirodzená skúška preňho, aby sa Ti naučil dôverovať ....
Rozhodini sa pre školu a jeho ľub a nezraď jeho dôveru , len či to on vydrží
chodime spolu 2 a pol roka, oprava ... ja mu vravim nech prestupi do prahy ked chce byt so mnou ale on ze uz bude mat 2 roky vysokej za sebou, ze jemu sa neoplati a ze je to aj drahe. on tam proste do tej prahy ist nechce, ani kvoli mne. a pritom to bol on kto vravel ze vysoka skola jak vysoka skola, ze je mu jedno kam pojde..
@katka25 ako daleko ste od seba? ako casto sa vidate ?
@airia sme od seba 850 km a momentálne sme sa pol roka nevideli...do minulého roka sme sa videli najmenej raz mesačne...niekedy aj každý týždeň,záležalo od práce...teraz je to na prd...ale je viem čakať...
mas 18, tento priatel urcite nie je posledny. Karlova un. je volba lepsej buducnosti pre teba ak pojdes do KE a rozides sa s pritelom budes nadavat saa na seba.
hej, ale ja chcem aby bol posledny, lubim ho.. aj ked viem, ze je to dost nerealne asi, ale ja si proste neviem predstavit ineho cloveka po mojom boku heh.
@katka25 neviem ci by som to takto dokazala, polroka je sialene dlho :/ ake mate plany do buducna?
keby ma vzali na karlovu univerzitu ani sekundu by som neváhala
no ale priateľ... škoda, že nie ste rovnako starý... keby ste boli, tak by sa to dalo nejak prispôsobiť tak aby ste boli často spolu... ak je vaša láska veľmi silná, tak to určite vydržíte trimem
Počúvaj, naučte sa jeden druhého neobmedzovať a nájsť spoločnú cestu, spoločné riešene. Všetko sa dá, len treba chcieť. A ty ak si už prijatá do Prahy či kam to je jedno, je to čech republik tak máš šancu to na tej škole dokázať, niečo dokázať tam a nie v KE. Ak ste spolu už tak dlho, tak by Vaša láska mala byť natoľko silná, aby Ťa pochopil a vydržal bez teba. Však cez víkend môžte byť spolu. Ak Ťa ľúbi a ty jeho tiež, tak sa neobávaj, že o neho prídeš, a on by sa tak isto nemal báť že Ťa stratí. Tu ide o dôveru pochop to. Momentálne zažívam to isté čo ty. Je to ťažké, ale bude dobre keď to všetko vydržíte. Naozaj ver tomu.
Nezahadzuj príležitosť niečo v živote dokázať. Dokážeš sama sebe a zároveň aj jemu. Ak to nie je pako, kt. Ťa kvôli tvojmu rozhodnutiu podj... a vykašle sa na Teba. Ak áno, tak je to sebec.
Ahoj, ja by som ti povedala... chod. Už druhú šancu v živote na takéto niečo nedostaneš možno a zvyšok života budeš lutovať. A vieš, že možno dostaneš velmi dobrú pracovnú ponuku, hlavne na základe toho aké máš vzdelanie...
Hovorím ti to zo skúsenosti, pretože mám 16, mám priatela a asi pojdem za hranice na strednú.On chápe prečo, vie že potom sa lepšie uplatním a miluje ma aj tak... Rok sme vydržali od seba a láska sa posilnila.
no takéto ambiciózne typy ľudí to majú fest ťažké... ale väčšinou u nich vyhráva kariéra, no po čase možno oľutujú, že sa odhodlali pre túto voľbu...ale to je už tvoja vec či to bude aj tvoj prípad
@airia Praha.. dôvody tu už spomínali mnohí.. a prečo ten smajlík pri fyzike? fyzika je fajn ja ju tiež zvažujem, akurát ja mám takmer jasno, že chcem ísť do Blavy
určite by som šiel do tej Prahy... pozri sa na to realisticky - vzťahy vznikajú a zanikajú... nikde nemáš istotu, že by o pár mesiacov nezanikol aj ten váš - a ak by sa tak skutočne stalo, garantujem ti, že by si si tú premárnenú Prahu do konca života vyčítala...
je to tvoje rozhodnutie o tvojej budúcnosti, priateľ ho musí akceptovať nech je akékoľvek
@nenay tak vies, nie je to pre ludi typicke, zeby dievca chcelo studovat fyziku..
..jeho dalsie argumenty, ze preco ja sa prenho neobetujem, ked ho lubim.. ze je pre mna prednejsie nieco ine a nie on.. tazko sa na take nieco odpoveda :/
ak ta ma naozaj rad tak ta pochopi ze ces ist do Prahy....ti poviem ze v Prahe je milion krat lepsia skola ako tu v KE.....no ak mu na tebe az tak velmi nezalezi tak ta necha ale potom to bol idiot...chod kam ces ale na tvojom mieste idem do prahy....a vstahy na dialku mozu fungovat v pohode
Karlovka, jednoznačne. Tu v KE dokopy nič nespravíš. A keď sa náhodou rozídete (pri všetkej úcte, ako môžeš ostať pri chlapovi, čo sa stará len sám o seba?) tak si aspoň nebudeš biť hlavu o stenu, kde si mohla byť.
Ja som pred troma rokmi mal možnosť doštudovať v zahraničí, kvôli ženskej som nešiel, a dodnes ľutujem. Keď bude nabudúce možnosť, určite pôjdem študovať vonku, a takisto, keby moja frajerka tak chcela urobiť, tak jej určite nebudem klásť prekážky.
no mas to tazke ,lenze mas prilezitost aka sa nenaskytne hocikomu ,a to ist na Karlovu univerzitu ! takze to nepremarni !!!!a vyskusaj vztah na dialku ,ak vydrzi bola to skutocna laska a ak nevydrzi tak nebola ,aaa este jedna malickost ,on ta prehovara ,aby si sla do Ke studovat ,ale to by nemal a mal by ti praveze "zicit" ,ked mas sancu na renomovanu skolu ,takze ide sa na Karlovu !!
@airia skús mu položiť rovnakú otázku - prečo sa ON neobetuje keď ťa ľúbi ? nechcem ti do toho kecať, ale ako tu niektorí spomenuli, to čo chce od teba je čistý egoizmus...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
lebo moze sa stat o 5 rokov:
ze si to budes vycitat cely zivot.......
make choise....
prečo sa on nepokúsi o erasmus na karlovku?
vieš ja som mal priateľku a šiel na VS do košic a stejne sme sa po dlhom čase rozišli a tak to môže byť aj u vás , niečo sa stane možno nie , nikto to predom nevie...
A preto chceš počúvnuť priateľa ? A nakoniec sa o dva tri roky niečo stane budeš tretiačka, nebudeš máť školu vysnených snouv ani chlapca ?
v celom svete je karlovka veľmi známa škola , traja kamaráti tam chodia a ja ak by som na to mal tak by som tam šiel, ale som na architektúre/statik v ke ,,, a vybral som si ju aj keď som mal priateľku ona sa so mnou rozišla kvôli inej láske po dvoch rokoch, ale aspoň mi ostala tá škola ktorú som si vybral ...
Ja viem česko je česko ale rozhodne počúvni seba ....
ak to nevie pochopiť, tak Ťa tak ľúbi až tak, že sa bojí že Ťa stratí,
ale to je druh žiarlivosti, tým pádom v budúcnosti to bude ešte horšie,,
Verím tomu že žiarlivosť nie je dobrá , a toto bude prirodzená skúška preňho, aby sa Ti naučil dôverovať ....
Rozhodini sa pre školu a jeho ľub a nezraď jeho dôveru , len či to on vydrží
@katka25 ako daleko ste od seba? ako casto sa vidate ?
Vykašli sa naňho, keď je taký chrapúň a obmedzuje ťa.
nie vazne...vies ako hovori ruzovy student...studium je na provm mieste
@katka25 neviem ci by som to takto dokazala, polroka je sialene dlho :/ ake mate plany do buducna?
no ale priateľ... škoda, že nie ste rovnako starý... keby ste boli, tak by sa to dalo nejak prispôsobiť tak aby ste boli často spolu... ak je vaša láska veľmi silná, tak to určite vydržíte trimem
paľce
Nezahadzuj príležitosť niečo v živote dokázať. Dokážeš sama sebe a zároveň aj jemu. Ak to nie je pako, kt. Ťa kvôli tvojmu rozhodnutiu podj... a vykašle sa na Teba. Ak áno, tak je to sebec.
Hovorím ti to zo skúsenosti, pretože mám 16, mám priatela a asi pojdem za hranice na strednú.On chápe prečo, vie že potom sa lepšie uplatním a miluje ma aj tak... Rok sme vydržali od seba a láska sa posilnila.
Držím ti palce, akokolvek sa rozhodneš!
Urcite chod, nemal by ti branit v takejto veci...
@jaro1991 chcem studovat fyziku XD divne ze, ale proste citim ze to je presne to, kam patrim a kde mam nasledujuce roky byt..
uvidime ako to nakoniec dopadne, ale dufam ze ma svojim prehovaranim nezlomi.
je to tvoje rozhodnutie o tvojej budúcnosti, priateľ ho musí akceptovať nech je akékoľvek
..jeho dalsie argumenty, ze preco ja sa prenho neobetujem, ked ho lubim.. ze je pre mna prednejsie nieco ine a nie on.. tazko sa na take nieco odpoveda :/
Karlovka, jednoznačne. Tu v KE dokopy nič nespravíš. A keď sa náhodou rozídete (pri všetkej úcte, ako môžeš ostať pri chlapovi, čo sa stará len sám o seba?) tak si aspoň nebudeš biť hlavu o stenu, kde si mohla byť.