Chcela by som vedieť, že či tu je niekto, kto do tej školy chodí, a ak áno, či bolo ťažké sa tam dostať, aké kritériá musel spĺňať a podobne...Pretože chcela by som tam chodiť, ale podľa toho čo som počula, vraj sa tam mnohí dostali vďaka úplatkom.
jaj tak...no kazdopadne, na VSVU potrebujes fakt velky talent...podrobnosti neviem, to nie je problem najst, ale ked si si napriklad v kresleni nie celkom ista a nemas ziadne kontakty, tak je podla mna zbytocne to skusat
Ver tomu, že kresliť nevieš. Pretože ak by si čo i len trochu vedela kresliť, tak by si o sebe nikdy netvrdila, že vieš kresliť.
Skús nám ukázať nejakú tvoju prácu.
(Mnohí mnohí ľudia, čo sa roky venujú výtvarnému umeniu, zúčastňujú sa rôznych kvalitných výstav a projektov, sa na školy podobného druhu buď ani nikdy nedostali, alebo až po viacerých pokusoch. Niektorí sa dostali aj na prvý pokus - len tí zrejme kopú úplne inú ligu ako ty.)
no je i v Banskej Bystrici. akadémia umení. pozri si stránky, a uvidíš odbory. stačí si to nagooglovať. alebo si kúp knižočku o vysokých školách. máš tam všetko, termíny, poplatky, z čoho sa konajú skúšky a podobné veci.
Talentovky sú myslím vo februáry, a prihláška sa mala poslať v novembri. to len tak mimo
@Amrafel tak som to nemyslela Samozrejme že napr kresliť portrét na rýchlosť som ešte neskúšala tak toho sa obávam, alebo ani krajinky a podobné veci ma nelákajú...
O hentom viem veď chalan čo ma tetoval je známy a všetko, ale že vtej dobe sa tam nedalo ani dostať takže tým pádom ja som úplne odpísaná ale na druhej strane, jeden môj kamarát nie je nejak moc nadaný a ten sa tam dostal...tak zase neviem.
@Blacktears porobím ešte nejaké a dám to sem aby tam bolo z každého niečo, pretože väčšinou keď niečo nakreslím tak to hneď aj darujem...len teraz kvôli autoškole a škole ani čas na to nemám nejak
Vôbec nemáš čas! Ja som sa na svoju školu pripravoval približne od polovice tretieho ročníka a vzali ma až teraz, keď som druhák na výške. Okrem talentu potrebuješ vedieť myslieť a byť vyspelá osobnosť.
A vela odhodlania.
Keď to tam pôjdeš "vyskúšať", pravdepodobne by si tam ani nemusela chodiť. Dejiny umenia, základy estetiky, teórie umenia, základy filozofie... Toto by si mala všetko poznať. Rozumieť umeniu. Odporúčam pomaly začať zháňať a čítať knihy. Na začiatok napríklad E. Gombrich - Příběh umění, aby si vôbec zistila, čo to je výtvarné umenie, aký zložitý vývoj má za sebou a či sa mu vôbec chceš venovať. A hlavne ktorej oblasti.
Portrét, krajinka a zátišie sú základné veci. Bez toho sa ani nesnaž, remeselná zručnosť je dôležitá. A kreslí sa, myslím, na úplne všetkých odboroch.
Prečo by nemala vedieť? Možno vie. Ale to je minimum, najzákladnejší predpoklad, na ktorý sa naväzuje množstvo iných vecí. A možno vie kresliť tak, ako ja písať... Nie dokonale, ale miestami zaujímavo.
@Ladylebensgefahr Až ďalší rok (aspoň dúfam , ale na takéto tuším moc neberú a o inej tu niekde ani neviem. Ak nie, tak asi pôjdem vymieňať toaleťák na verejných hajzloch a skúsim to zase o rok.
fuu dievca...ty si trufas na VSVU je velmi tazke sa dostat, suhlasim vo vsetkom s Nemysliacitvor co sa tyka ostatnych skol, tak banska sa samozrejme nemoze vyrovnat blave...dokonca sa hovori,ze ani kosiciam...poniektori , vlastne vsetci co poznam tak sa do blavy dostali na taky 4-5 pokus...a to sa vsetci hlasili z umeleckych skol !musis pocitat s tym, ak pojdes na talentovky,ze sa tam budu hlasit aj taky co to skusaju na viac krat a mozno teraz uspeju chapes a mas vobec nejaku sajnu o umeni? ci uz o dejinach alebo sucasnom? vela tvor doma , hlavne figuru, portret a vyser sa na ceruzku a obmedzujuci format A4
Sesternicu vzali na prvýkrát a dokonca bola prvá. A bez protekcie, pokial mi je známe. Takže to nie je tak celkom pravda. Je to o talente a príprave. Bez ktoréhokolvek z nich to nemá význam.
tak potom je tvoja sesternica elita a ja som nenapisala ze nieje mozne aby sa tam nikto nikdy nedostal na prvu supu len som spomenula ze ja takych nepoznam
@wampirekiss - ano rpesne sem idem,hej je to tažké sa tam dostať ,dneska tam sú ptímačky,spolužiačky sú tam a ja mám až o týždeň,no áno tak aj takým spôsobom sa tam dá dostať,ale myslím že aj normálnych ľudí vezmú, teda sú tam aj takí,ale tak záleži aj od toho na aký odbor sa hlásiš a koľkých tam berú a koľko ľudí sa na ten dobor hlási,ale moc moc moc moc by som sa tam chcela dopstať tak mi držte palce
no kresliť vie každý druhý čloevek,ale nakresliť portrét podľa živého modelu ti nakreslia tak svaja z tisíc a to musíš vedieť a maľovať perfektne ,ale fakt perfektne,no a ja krava si dám dobor maľbu a kresbu že ,hm no neviem či mám šancu,ako netvrdím že neviem kresliť,ale isto mám enjaké rezervy,lenže nikto tam nejde s tým že vie dokonale kresliť,lebo nato je škola aby si sa tam niečo naučil a zdokonalil v niečom,áno tak je to už výška
O tých dejinách viem, že musím dokonale ovládať, ale keď človek naozaj chce tak sa dá, a na maľbu ja nechcem ísť..skorej na grafiku..no oka aj tak dík za info ešte sa uvidí čo a ako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ak ta bavi kreslenie a tak, skus FA STU
Ver tomu, že kresliť nevieš. Pretože ak by si čo i len trochu vedela kresliť, tak by si o sebe nikdy netvrdila, že vieš kresliť.
Skús nám ukázať nejakú tvoju prácu.
(Mnohí mnohí ľudia, čo sa roky venujú výtvarnému umeniu, zúčastňujú sa rôznych kvalitných výstav a projektov, sa na školy podobného druhu buď ani nikdy nedostali, alebo až po viacerých pokusoch. Niektorí sa dostali aj na prvý pokus - len tí zrejme kopú úplne inú ligu ako ty.)
Talentovky sú myslím vo februáry, a prihláška sa mala poslať v novembri. to len tak mimo
O hentom viem veď chalan čo ma tetoval je známy a všetko, ale že vtej dobe sa tam nedalo ani dostať takže tým pádom ja som úplne odpísaná ale na druhej strane, jeden môj kamarát nie je nejak moc nadaný a ten sa tam dostal...tak zase neviem.
a ak si na take srandy, tak skus nejaky graficky dizajn
@Blacktears porobím ešte nejaké a dám to sem aby tam bolo z každého niečo, pretože väčšinou keď niečo nakreslím tak to hneď aj darujem...len teraz kvôli autoškole a škole ani čas na to nemám nejak
Vôbec nemáš čas! Ja som sa na svoju školu pripravoval približne od polovice tretieho ročníka a vzali ma až teraz, keď som druhák na výške. Okrem talentu potrebuješ vedieť myslieť a byť vyspelá osobnosť.
A vela odhodlania.
Keď to tam pôjdeš "vyskúšať", pravdepodobne by si tam ani nemusela chodiť. Dejiny umenia, základy estetiky, teórie umenia, základy filozofie... Toto by si mala všetko poznať. Rozumieť umeniu. Odporúčam pomaly začať zháňať a čítať knihy. Na začiatok napríklad E. Gombrich - Příběh umění, aby si vôbec zistila, čo to je výtvarné umenie, aký zložitý vývoj má za sebou a či sa mu vôbec chceš venovať. A hlavne ktorej oblasti.
Portrét, krajinka a zátišie sú základné veci. Bez toho sa ani nesnaž, remeselná zručnosť je dôležitá. A kreslí sa, myslím, na úplne všetkých odboroch.
Snáď som ti to dostatočne vyhovoril.
@alpynus
Prečo by nemala vedieť? Možno vie. Ale to je minimum, najzákladnejší predpoklad, na ktorý sa naväzuje množstvo iných vecí. A možno vie kresliť tak, ako ja písať... Nie dokonale, ale miestami zaujímavo.
Pána, to ma desí!
Sesternicu vzali na prvýkrát a dokonca bola prvá. A bez protekcie, pokial mi je známe. Takže to nie je tak celkom pravda. Je to o talente a príprave. Bez ktoréhokolvek z nich to nemá význam.