ahojte.. chcela by som sa opytat... chcela by som studovat psychologiu.. no nie som vsak na gymku, ale na obchodnej akademii... uz v tretom rocniku... naozaj to zvazujem, nie je to len nejake poblaznenie... a neviete existuje nieco ako kurz? asi to zni
Ty si úplná piča??? Dnes tu o tom bola téma a keby si nebola tak zaostalá, stačilo by sa tam pozrieť A čo tak SIV?????? Slovenský inštitút vzdelávania???? » www.siv.sk/pripravne-kurzy... žeby???? To už je tak neskutočne zložité nájsť si to v starších témach alebo v googli??
jezis co jej tak nadavas??? sak sa len normalne pyta....tak co naco to tu je,? snad aby sa zakladali temy nie,?? ja viem ze to robia dost ze robia rovnake temy ale tak...
Akože to skoro všetci z birdzu chcú ísť na psychológiu alebo čo?
Chcela by som len povedať, že to nie je také ľahké ako si niektorí myslia...
Tá "psychológia" čo preberáte na noske psychológiou ani riadne nie je, nemyslíte si, že aj výška je taká ľahká.
Síce som ju neštudovala, ale chodím na pomaturitné, tam som mala a len základy a učilo sa mi to asi najhoršie zo všetkých predmetov, bolo to naozaj ťažké. Tiež som si myslela, po skúsenostiach z NOS-ky, že super predmet, to si človek raz prečíta a vie to, ale opak je pravdou. A mám aj exspolužiačku, čo chodí na vysokú na psychologiu, ale veľmi ľahké jej to nepríde...
Fakt nechápem že si všetci myslíte že psychológia je taká ľahká...nie je a je toho neskutočné množstvo...v živote by som psychológiu študovať nešla pretože je to zbytočné učenie s minimálnou šancou nájsť si potom dobrú prácu...
A k @0 , nájdi si stránku školy, kde chceš ísť študovať, tam v podmienkach prijatia nájdeš profilové predmety, aj či škola organizuje prípravné kurzy a aj odporúčanú literatúru
Samozrejme, že tam môžeš ísť aj z obchodnej, väčšinou to školy už neriešia, z akej školy si, ale budeš sa musieť naučiť biológiu v rozsahu gymnaziálneho učiva.
A preto sa mi javí ako najlepšia literatúra biológia pre gymnázia a takisto aj učebnice nos-ky.
ono mne na tej psychológii vždy príde najťažšia tá biola...ktorú musíš mať naštudovanú od mikroorganizmov až po poslednú kostičku v ľudskom tele. ale určite aj klasická NOSková psychológia nie je to, čo to bývalo na strednej...je to fakt ťažká škola...
@mirage_a Myslia si to preto, lebo si myslia, že je to také ľahké ako tá psychológia čo sa preberá na NoS-ke. Ale to riadne psychológia ani nie je.
Vy všetci, čo tam kvôli tomu chcete ísť, skúste si v knižnici pozrieť skriptá psychológie alebo len si nájdite v referátoch nejaký vysokoškolský referát z psychologie a garantujem, že názor zmeníte.
A súhlasím s tým, že ani neskôr sa uplatniť nie je najjednoduchšie, psychológov je už aj veľa...
@sssmile možno je to ťažké ale treba skúsiť, nepočúvaj reči o tom že na to nemáš, ako to ľudia na nete môzu vedieť? Ked niečo chceš tak si za tým chod a nevzdávaj sa. Ved ktorá vysoká škola je ľahká ako stredoškolské učivo? naozaj!! Veľa šťastia!!!
aj mne sa zdá,že psychológia je medzi dnešnou mládežou nejako v móde.
priznávam,aj ja som vyskúšala ísť na prijímačky a pretým som chodila na kurzy a asi polovica ľudí,ak nie viac,čo tam so mnou boli ani nevedeli o čom psychológia je.keď som sa ich opýtala,prečo sa tam hlásia,povedali mi,že to znie zaujímavo,moderne a nemusí to byť ani ťažké.nechápala som to a ani nechápem,kde sa v ľuďoch zrodilo to,že psychológia je ľahká.
prijímačky boli ťažké,žiadali od nás mať prehľad vo veľa oblastiach(biológia,etika,cudzí jazyk,všeobecný prehľad,filozofia a aj logické úlohy,úlohy z matematiky...)
pozri si nejaké kurzy na nete,ale nestačia podľa mňa len tie,mala by si sa učiť aj sama,popozerať si akú žiadajú literatúru na prijímačky a učiť sa,lebo je toho dosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
...a k téme: popozeraj tuto, možno ti niečo pomôže » www.birdz.sk/forum/vyhladava...
Chcela by som len povedať, že to nie je také ľahké ako si niektorí myslia...
Tá "psychológia" čo preberáte na noske psychológiou ani riadne nie je, nemyslíte si, že aj výška je taká ľahká.
Síce som ju neštudovala, ale chodím na pomaturitné, tam som mala a len základy a učilo sa mi to asi najhoršie zo všetkých predmetov, bolo to naozaj ťažké. Tiež som si myslela, po skúsenostiach z NOS-ky, že super predmet, to si človek raz prečíta a vie to, ale opak je pravdou. A mám aj exspolužiačku, čo chodí na vysokú na psychologiu, ale veľmi ľahké jej to nepríde...
@sssmile - jasne, ze su kurzy. staci pohladat.
(tusim ma pripravne kurzy UK)
Fakt nechápem že si všetci myslíte že psychológia je taká ľahká...nie je a je toho neskutočné množstvo...v živote by som psychológiu študovať nešla pretože je to zbytočné učenie s minimálnou šancou nájsť si potom dobrú prácu...
Samozrejme, že tam môžeš ísť aj z obchodnej, väčšinou to školy už neriešia, z akej školy si, ale budeš sa musieť naučiť biológiu v rozsahu gymnaziálneho učiva.
A preto sa mi javí ako najlepšia literatúra biológia pre gymnázia a takisto aj učebnice nos-ky.
Vy všetci, čo tam kvôli tomu chcete ísť, skúste si v knižnici pozrieť skriptá psychológie alebo len si nájdite v referátoch nejaký vysokoškolský referát z psychologie a garantujem, že názor zmeníte.
A súhlasím s tým, že ani neskôr sa uplatniť nie je najjednoduchšie, psychológov je už aj veľa...
priznávam,aj ja som vyskúšala ísť na prijímačky a pretým som chodila na kurzy a asi polovica ľudí,ak nie viac,čo tam so mnou boli ani nevedeli o čom psychológia je.keď som sa ich opýtala,prečo sa tam hlásia,povedali mi,že to znie zaujímavo,moderne a nemusí to byť ani ťažké.nechápala som to a ani nechápem,kde sa v ľuďoch zrodilo to,že psychológia je ľahká.
prijímačky boli ťažké,žiadali od nás mať prehľad vo veľa oblastiach(biológia,etika,cudzí jazyk,všeobecný prehľad,filozofia a aj logické úlohy,úlohy z matematiky...)
pozri si nejaké kurzy na nete,ale nestačia podľa mňa len tie,mala by si sa učiť aj sama,popozerať si akú žiadajú literatúru na prijímačky a učiť sa,lebo je toho dosť.