Takže mám taký menší problém ohľadom mojej stravy pred viac ako rokom som zmenila stravovanie aby som schudla moja strava pozostávala zo syrov, mliek, mäsa a podobných vecí s vysokým obsahom tukov a bielkovín. V poslednom čase som začala uvažovať nad
Rastlinná strava je pre srnky , človek potrebuje viac.
Keď nechceš mať zlý cholesterol tak skús napríklad jesť normálne veci.
Tým nemyslím rastlinnú stravu , ale všetko , len niektorým veciam sa vyhýbaj.
Nejedávaj hlavne tie "rýchle jedlá"
Ale akože nechápem z čoho máš vysoký cholesterol , syry , mlieko to spôsobiť nemohli.
To mäso pokiaľ je pripravované normálne a nie na litri slnečnicového oleja tiež nie.
Čo konkrétne ti povedala doktorka ešte ohľadom toho?
práveže nie nejedávam nič na litroch oleja....čudovala sa aj ona sama že som mala také výsledky kedže som podľa nej chudá...praveže z našej rodiny nemá nikto vysoký cholesterol skôr cukrovku ale keď sladké vôbec nejem tak to asi nie
aj môj brat má vysoký cholesterol a doma sa stravujeme vrámci možností zdravo, to môže byť proste metabolická porucha... Pomohol mu nejaký olej, ale už neviem aký to bol, zdá sa mi že s omega... Ak chceš prejsť na rastlinnú, skús si prečítať informácie napr. ztadiaľto, myslím že sú tam fajn informácie » www.vitarian.sk/clanky/vyziva/2...
hm, ja sa tiez priklanam k tomu, ze je to dedicne, spytaj sa rodicov.
kazdopadne pomoct si mozes, ale na rastlinnu stravu prechadzat nemusis, stravuj sa tak, ako ti vyhovuje, akurat si "prilej" do jedla trochu zdravych rastlinnych olejov. ja napriklad prazim zo zasady na avokadovom alebo kokosovom oleji, neprepaluju sa a obsahuju omega 3, 6 a 9 co su vlastne tie zlozky co znizuju cholesterol v krvi. (tieto omega nenasytene mastne kyseliny su beznou sucastou mnohych olejov, aj klasickych ako slnecnicovy ci olivovy, lenze tie nie su vhodne na vyprazanie)
skúsim tú rastlinnú za pol roka mám isť k doktorke uvidím ďalšie výsledky a podľa toho sa rozhodnem. Tiež vyprážam buď na olivovom oleji alebo na kokosovom
olivovy prave nie je dobry na vyprazanie. nahrad ho avokadovym olejom, ten znesie teploty az do 270 °C a ako myslis, ale podla mna ked zosokujes telo a zo zivocisnej stravy prejdes na rastlinnu sa ti nepodakuje...
@mm47 ona sa nepýtala na tvoj názor na rastlinnú stravu, ale na zostavenie si jedálnička na rastlinnej strave.
cholesterol si telo vytvára aj samo v potrebnom množstve. ďalší cholesterol prijímať nepotrebujeme.
ja ti ten jedálniček teda nezostavím, určite si vieš vygúgliť rastlinné zdroje bielkovín a amk a spôsob, akým sa v tele vytvárajú/štiepia, a urobiť si názor sama.
prípadne pozri » soucitne.cz/ziviny-jejich-z...
@kitty7 mala predtym som bola velmi velky maso, syro, jogurto, mlieko zrut
@henricha moje telo no zo zaciatku to bolo tazke lebo ked clovek 17 rokov denne zere maso nie je to len tak odvyknut si takze tam boli take chute a tak ale po ase to presli.
Co sa tyka chudnutia, pokial nebudes jest pecivo a vyrobky z muky kazdy denne na kila tak nepriberies.. hlavne musis jest veela zeleniny a ovocia a hlavne strukovin kvoli bielkovinam a vitaminom pripadne B12 v tabletach.. ja som nepribrala ani kilo, zlepsil sa mi metabolizmus na zachod chod presnejsie jak hodinky a som hned vybavene (hej clovek si povie ze to je blbost ale to ako casto chodi clovek na wc a ci je hotovy za 2 alebo 20 minut dost napovie ci je jeho zivotosprava dobra)
@sheily pisala som vyssie, ze moze byt, len kazdy organizmus je iny... neviem, ale ja keby sa dam na taku zmenu, tak urcite postupne. ale to som ja, niekomu inemu to moze vyhovovat narazovo a pritom podla toho co si pisala by som vlastne nemala mat problem (metabolizmus mam vo vybornom stave)...
@kitty7 no hej a jej organizmus cez net neodhadnes.. vacsina ludi sa k tomu postupne aj tak nikdy nedopracuje ale to nie je temou tohto fora ona chcela nieco ine
A akoze ti povedala, ze co mas vysoke? Lebo ak mas cholesterol napr. 6, tak to nemusi nic znacit, mozes mat vysoku frakciu HDL a ziaden rizikovy faktor nebudes mat. Ak mas zvysene LDL a TAG, tak to uz bude rizikove. Ja napr. zeriem hromadu zivocisnych produktov, cholesterol mam asi 6,5, co sa z toho isli samozrejme posrat. Ale ked uz tam bolo normalne rozbor frakcii a HDL som mal 3, tak mlcali
no tak akoze to je prakticky vobec nesmerodajne. Lebo ak ti nepovedala o kolko mas vyssi, nepovedala ti frakcie... Proste ak nemas cholesterol napr. nad 8-10 tak sa neda povedat bez frakcii ci budes mat rizikovy faktor tym. Si pekne najprv daj zrobit normalny rozbor na frakcie a potom ries neco ine.
@henricha Prečítal som si prvé 2 vety a ani som to nedočítal lebo budes očividne ................. nebudem pokračovať.
Len ťa slusne upozorním na to že ty chces schudnuť tak si začala jesť mlieko syry mäso a podobné potraviny s vysokím obsahom TUKOV A BIELKOVIN?
Môžes mi vysvetliť čo to za logiku vsak ked chces schudnuť tak práveže más prijímať čo najmenej kalorii a hlavne čo najmenej tukov. A z bielkovín taktiež môžes pribrať na svaloch akože tie su doležité ale ked chces chudnuť tak na vysportovanu postavičku ich nadbytok nepotrebujes tam ti stačí priemer a nie potraviny s vysokím obsahom bielkovín. a ten tuk to nebudem komentovať už viac.
Chcel som ti dať podla andpisu ak sa pýtas na to že chces znížiť cholesterol tak ti poradím nejesť vajcia pretože sa vsade jebe že jaké su super ale vajcia su tichý zabijak najmä dochodcov pretože to tak zvysuje cholesterol že koniec.
No a začni piť vela vody a ja neviem nežer hranolky a podobne klasika.
@vytvoreniestranky nemusíš ma urážať ja ťa tiež neurážam tak mi potom vysvetli ako som mohla takou stravou schudnúť 7 kg a pre informácie tuky sa ti ukladajú pri tom keď konzumuješ cukor stačí poznať svoje telo a vieš kedy priberáš a kedy chudneš a pre info hranolky som mala naposledy pred 3 rokmi pijem vodu iba čistú nejem sladké a ani pečivo a vyprážané dupľom nie ešte niečo?
Už asi 2 týždne nejem nič iné len zeleninu a ovocie.
Jablká, hrušky, hrozno, mandarínky, mrkvu, orechy, atď a nemôžem si to vynachváliť. Ano žalúdok sa síce scvrkol, ale stačí mi o dosť menej jedla a cítim sa najedený.
Čiže áno zeleninovú stravu odporúčam.
Váha išla dole po 3dni takejto stravy.
Ano zdať sa to brutálne ale zatiaľ sa držím robím taku stredne namáhavú fyzickú prácu a keď cítim že je žalúdok už úplne prázdny zjem jedno dve jablká a hlad je preč až do večera.
Prvých 4-5 dni to vydržať je najhoršie potom si na to zvyknete.
Vyskúšajte.
@michael760 a neskúšal si ovsené vločky alebo niečo také k tomu bo toto sa mi zdá až moc malinko alebo tofu a podobne ?? vieš aby telo nezačalo pociťovať že má nedostatok a začne ukladať
@henricha
Začne ukladať a z čoho? Čo?
Skúšal som ovsené vločky potom aj cestoviny ale tam to nepomohlo ani po 2 mesiacoch.
Ja neviem lebo asi som nejaký divný vždy som do všetkého dával cukor čím sladšie tým lepšie, fanta, pepsi a cola boli každý týždeň. To sa dialo ešte keď som bol malý šprt a nikdy som nemal nadváhu vlastne dosť chudý, skôr mi hovorili nech jem lebo keď som bol malý že som nechcel jest
Totiž z toho mi vychádza (teda aspoň u mňa) drvivo obmedziť stravu.
Ja nikdy nepochopím z čoho ten človek ktorý radikálne obmedzí stravu môže začať priberať.
Ak sa toho striktne drží napríklad toho že je len zeleninu, ovocie áno bude pociťovať hlad bude chudý, ale to telo si nebude mať z čoho uložiť tuky, JEDINE v tom prípade ak by po niekoľkých mesiacoch na takejto strave (zelenina, ovocie) by ten človek začal znovu naraz prudko jesť stravu ktorú jedol pred tým.
@michael760 myslím že iba a ovocie sa nedá jesť a aj keď tak iba na chvíľočku maximálne pár mesiacov bo človek keď je dlhodobo hladný tak telo bude automaticky pýtať viac a vtedy začneš priberať bo to sa nebude dať byť stále hladný keď si bol predtým navyknutý na väčší príjem
@henricha
Neviem ja to skúšam po roku dám vedieť ako to dopadlo (ak tu dovtedy budem ).
Ale myslím si pravý opak, hlad cítiš rovnako ako keď som jedol normálne, ale keď si dám tie dva jablká cítim že to je ako keby som si dal normálny obed som plný.
Z toho dôvodu nemám potrebu prechádzať na väčšie porcie
A väčšie porcie už nepotrebuješ práve z dôvodu že máš zúžený žalúdok.
Keď som si odvykol od cukru, sladkosti všeobecne, oleja, soli a začal som piť tiež len čistú vodu.. Tak obmedzenie niektorých druhov jedla je už maličkosť.
Znova opakujem najhoršie sú prvé 4-5 dni, už som to skúšal niekoľko krát ale vždy som začal znova jesť tak ako pred tým až teraz sa držím už druhý týždeň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Keď nechceš mať zlý cholesterol tak skús napríklad jesť normálne veci.
Tým nemyslím rastlinnú stravu , ale všetko , len niektorým veciam sa vyhýbaj.
Nejedávaj hlavne tie "rýchle jedlá"
Ale akože nechápem z čoho máš vysoký cholesterol , syry , mlieko to spôsobiť nemohli.
To mäso pokiaľ je pripravované normálne a nie na litri slnečnicového oleja tiež nie.
Čo konkrétne ti povedala doktorka ešte ohľadom toho?
kazdopadne pomoct si mozes, ale na rastlinnu stravu prechadzat nemusis, stravuj sa tak, ako ti vyhovuje, akurat si "prilej" do jedla trochu zdravych rastlinnych olejov. ja napriklad prazim zo zasady na avokadovom alebo kokosovom oleji, neprepaluju sa a obsahuju omega 3, 6 a 9 co su vlastne tie zlozky co znizuju cholesterol v krvi. (tieto omega nenasytene mastne kyseliny su beznou sucastou mnohych olejov, aj klasickych ako slnecnicovy ci olivovy, lenze tie nie su vhodne na vyprazanie)
cholesterol si telo vytvára aj samo v potrebnom množstve. ďalší cholesterol prijímať nepotrebujeme.
ja ti ten jedálniček teda nezostavím, určite si vieš vygúgliť rastlinné zdroje bielkovín a amk a spôsob, akým sa v tele vytvárajú/štiepia, a urobiť si názor sama.
prípadne pozri » soucitne.cz/ziviny-jejich-z...
@kitty7 pridávam sa k @11 , asi moje posledné živočíšne jedlo bola upečená kačka alebo plechovka pečení tresky, niečo z toho
Ďakujem všetkým za názory
@henricha moje telo no zo zaciatku to bolo tazke lebo ked clovek 17 rokov denne zere maso nie je to len tak odvyknut si takze tam boli take chute a tak ale po ase to presli.
Co sa tyka chudnutia, pokial nebudes jest pecivo a vyrobky z muky kazdy denne na kila tak nepriberies.. hlavne musis jest veela zeleniny a ovocia a hlavne strukovin kvoli bielkovinam a vitaminom pripadne B12 v tabletach.. ja som nepribrala ani kilo, zlepsil sa mi metabolizmus na zachod chod presnejsie jak hodinky a som hned vybavene (hej clovek si povie ze to je blbost ale to ako casto chodi clovek na wc a ci je hotovy za 2 alebo 20 minut dost napovie ci je jeho zivotosprava dobra)
Len ťa slusne upozorním na to že ty chces schudnuť tak si začala jesť mlieko syry mäso a podobné potraviny s vysokím obsahom TUKOV A BIELKOVIN?
Môžes mi vysvetliť čo to za logiku vsak ked chces schudnuť tak práveže más prijímať čo najmenej kalorii a hlavne čo najmenej tukov. A z bielkovín taktiež môžes pribrať na svaloch akože tie su doležité ale ked chces chudnuť tak na vysportovanu postavičku ich nadbytok nepotrebujes tam ti stačí priemer a nie potraviny s vysokím obsahom bielkovín. a ten tuk to nebudem komentovať už viac.
Chcel som ti dať podla andpisu ak sa pýtas na to že chces znížiť cholesterol tak ti poradím nejesť vajcia pretože sa vsade jebe že jaké su super ale vajcia su tichý zabijak najmä dochodcov pretože to tak zvysuje cholesterol že koniec.
No a začni piť vela vody a ja neviem nežer hranolky a podobne klasika.
Hovoríš z cesty resp. píšeš
Jablká, hrušky, hrozno, mandarínky, mrkvu, orechy, atď a nemôžem si to vynachváliť. Ano žalúdok sa síce scvrkol, ale stačí mi o dosť menej jedla a cítim sa najedený.
Čiže áno zeleninovú stravu odporúčam.
Váha išla dole po 3dni takejto stravy.
Ano zdať sa to brutálne ale zatiaľ sa držím robím taku stredne namáhavú fyzickú prácu a keď cítim že je žalúdok už úplne prázdny zjem jedno dve jablká a hlad je preč až do večera.
Prvých 4-5 dni to vydržať je najhoršie potom si na to zvyknete.
Vyskúšajte.
Začne ukladať a z čoho? Čo?
Skúšal som ovsené vločky potom aj cestoviny ale tam to nepomohlo ani po 2 mesiacoch.
Ja neviem lebo asi som nejaký divný vždy som do všetkého dával cukor čím sladšie tým lepšie, fanta, pepsi a cola boli každý týždeň. To sa dialo ešte keď som bol malý šprt a nikdy som nemal nadváhu vlastne dosť chudý, skôr mi hovorili nech jem lebo keď som bol malý že som nechcel jest
Totiž z toho mi vychádza (teda aspoň u mňa) drvivo obmedziť stravu.
Ja nikdy nepochopím z čoho ten človek ktorý radikálne obmedzí stravu môže začať priberať.
Ak sa toho striktne drží napríklad toho že je len zeleninu, ovocie áno bude pociťovať hlad bude chudý, ale to telo si nebude mať z čoho uložiť tuky, JEDINE v tom prípade ak by po niekoľkých mesiacoch na takejto strave (zelenina, ovocie) by ten človek začal znovu naraz prudko jesť stravu ktorú jedol pred tým.
Neviem ja to skúšam po roku dám vedieť ako to dopadlo (ak tu dovtedy budem ).
Ale myslím si pravý opak, hlad cítiš rovnako ako keď som jedol normálne, ale keď si dám tie dva jablká cítim že to je ako keby som si dal normálny obed som plný.
Z toho dôvodu nemám potrebu prechádzať na väčšie porcie
A väčšie porcie už nepotrebuješ práve z dôvodu že máš zúžený žalúdok.
Keď som si odvykol od cukru, sladkosti všeobecne, oleja, soli a začal som piť tiež len čistú vodu.. Tak obmedzenie niektorých druhov jedla je už maličkosť.
Znova opakujem najhoršie sú prvé 4-5 dni, už som to skúšal niekoľko krát ale vždy som začal znova jesť tak ako pred tým až teraz sa držím už druhý týždeň.