Chcel by som svojmu zdraviu dopomôcť, lebo si uvedomujem, že tak ako ostatný ani ja nedokážem zjesť za deň 5KG ovocia a zeleniny. Máte skúsenosti s dlhodobejším užívaním nejakých doplnkov, vitamínov...? Osvedčili sa ? Aký doplnok by ste odporúčali ?
@strangelove Len otázka, a neber to prosím ako rýpanie. Aký je rozdiel medzi syntetickými a prirodnými vitamínmi? Akože viem, že sa vyrábajú chemicky, ale chemický vzorec tých vitamínov je predsa rovnaký,nie? Nemôžu vyrobiť niečo iné a povedať, že je to vitamín C (kys. L-askorbová), musí mať predsa presné väzby a všetko ostatné.
?
@strangelove veľmi správne ... Zjedz koľko vládzeš, v podstate také množstvo tvoje telo potrebuje... V doplnkoch sú zbytočné chemikálie a kokotiny, čo do toho dávajú ...
Neviem odkial si nabral 5kg. Ja denne zjem 2200g a priberám. 1850g v den ked necvicim. V strave mam dostatok sacharidov aj bielkovin ale pre pripad davam este ak cvicim tak odmerku protaku hned po treningu.
@nostroma z toho celého nieje nejaký unitarny záver. Na jednej strane tvrdia, že v bioaktivite nieje rozdiel, na ďalšej zas to, že napr na infarkt má prírodný lepší vplyv, čo ale môže súvisieť s ďalšími zložkami danej stravy.
V zásade je odporúčanie mať vybalancovanu stravu, keďže jedlo ti dá všetko kým tabletky ccka len ccko.
Na druhej strane som čítal raz názor, tuším nositeľa nobelovky, že odporúčaná denná dávka Ccka je toľko, aby človek nedostal skorbut ale viac ho dokáže pomôcť + tým pádom, že je vodou rieditelny je šanca sa predavkovat/ skodlivost minimálna až priam žiadna. U môjho doktora pichaju Ccko do žili vrámci experimentálnej liečby rakoviny a vraj majú slušne výsledky. Taktiež viem povedať, že odkedy beriem pol gramu Ccka denne popri strave, niesom nachladeny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
syntetické vitamíny sú zlo
?
Tu je suhrna studia studii o vitamine C » www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PM...
V zásade je odporúčanie mať vybalancovanu stravu, keďže jedlo ti dá všetko kým tabletky ccka len ccko.
Na druhej strane som čítal raz názor, tuším nositeľa nobelovky, že odporúčaná denná dávka Ccka je toľko, aby človek nedostal skorbut ale viac ho dokáže pomôcť + tým pádom, že je vodou rieditelny je šanca sa predavkovat/ skodlivost minimálna až priam žiadna. U môjho doktora pichaju Ccko do žili vrámci experimentálnej liečby rakoviny a vraj majú slušne výsledky. Taktiež viem povedať, že odkedy beriem pol gramu Ccka denne popri strave, niesom nachladeny.