Predstavte si že ste niekomu niečo povedali a hned na to ako ste to povedali trochu ste to s tou osobou rozoberali zistil si že si povedal hlúpoť, že si to povedať nemal, ospravedlnil si sa, povedal si že to nie je pravda že je to hlúposť, nech na to tá o
Komplikovanejsie to napisat neslo? Ale za prve nenechavam sa ovladat hnevom, za druhe ak je to normalna diskusia a ja som zastaval stranu ktora nebola "dobra" tak ma preargumentoval a nema dovod sa spravat divne. Btw ked niekoho oznacis za debila a potom povies ze si to tak nemyslela tak sa na to len tak zabudnut neda (pokial ste kamarati atp).
wow toto je take dlhe az sa mi mozog prehrial...a este tam predsa chyba co je ten clovek zac...lebo je rozdiel ked nieco tresnes 20rocnej babe a 15 rocnemu chlanovi...
ano..stalo sa mi to velakrat to je tym, ze najprv hovorim a potom rozmyslam
dotycneho to jasne, ze hnevalo, ale ked som mu to vysvetlila, bolo to ok..a ked bol "divny" tak som dobiedzala a snazila sa mu to vysvetlit.. a nakoniec to pochopil..
neviem co by som robila, keby neprijal moje vysvetlenie a ospravedlnenie...asi nic..ved co uz sa da robit?!
pravdepodobne si nemala všetky informácie, a preto bol tvoj úsudok nesprávny, však? Už som podobnú situáciu zažila. Tiež som povedala niečo nepekné človeku, ktorého mám rada, hoci som nevedela o všetkých (dôležitých!) detailoch. Ospravedlnila som sa, no dotyčný sa aj tak nejaký čas správal trochu urazene. Nič než ospravedlnenie nepomôže a ak dotyčný nepochopí, že za iných okolností je aj tvoj názor iný, tak mu to nijako nevysvetlíš.
Priama a otvorená diskusia je základom vzťahov, takže každopádne odporúčam, spýtať sa ho, v čom je problém.
Stava sa to aj mne, ale nie, nastastie casto. Vzdy narataj d desat, kym chces nieco povedat, to je asi ta najlepsia cesta, ako sa niecomu vyhnut povedat, co necgces. A ked to moc prepisknes, trebasi to vysvetlit face to face...
presne taky problem mam teraz aj ja.. povedala som nieco, co vyznelo inak ako som chcela.. vysvetlili sme si to sice, urcite by som to nenechala tak, je lepsie sa o tom porozpravat.. ale aj tak mam stale pocit, ze ten clovek na to nezabudol.. tiez obcas najprv hovorim az potom myslim..
no mozno ide aj o tom co si povedala.mozno na to teda ta osoba nezabudla a skus to co si povedala vysvetlit nejako a odvolat to. a teda asi sa aj narovinu spytat ze co sa deje aby bolo v tom jasno.
mne sa vacsinou stava ze ja nieco take poviem a ta osoba povie nieco rovnako neprijemne a ja si samozrejme hed uvedomim a myslim ze aj on, no a tym padom sme obaja "vinni" teda sa urazime obaja alebo ani jeden, ale ak obaja tak to nastastie rychlo prejde... me sa to stalo teraz nedavno opacne, ze niekto povedal mne nieco co mozno prave vetedy povazoval za normalne (v zychvate nervov) a potom mu to bolo luto... ale tak nebolo to prijemne... teda, rozlakalo ma to ale uz na dalsi den to bolo v pohode
pozri..ak sa ti nepaci ako to teraz je..spytaj sa co sa deje..mozno caka len na to..sice neviem v akom vstahu ci s tou osobou..ale urcite treba konat..omielackami a riesenim blbosti sa nikam nepohnes a budes donekonecna zit len v tom stachu ze si to nemala rovorit ..ale clovek je tvor nerozvazny..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
dotycneho to jasne, ze hnevalo, ale ked som mu to vysvetlila, bolo to ok..a ked bol "divny" tak som dobiedzala a snazila sa mu to vysvetlit.. a nakoniec to pochopil..
neviem co by som robila, keby neprijal moje vysvetlenie a ospravedlnenie...asi nic..ved co uz sa da robit?!
Priama a otvorená diskusia je základom vzťahov, takže každopádne odporúčam, spýtať sa ho, v čom je problém.