Môže to byť jeden z ukazateľov, ale skôr v takom zmysle, že tí ľudia môžu mať iné ambície, čo sa týka kariéry a iný rebríček hodnôt. Ale inteligencia nerovná sa vzdelanie, takže to tak vôbec byť nemusí, podnikajúci človek len so strednou a bežný zamestnaný človek s vysokou môžu mať úplne porovnateľný prístup ku kariérnemu postupu a rovnakú intelektuálnu úroveň.
faktor to urcite je, je to mozno nieco, na zaklade coho si vyberame partnera, ale je to individualne. niekedy ostatne veci prebiju ten rozdiel vo vzdelani, no ja by som si nevedel predstavit vztah s nejakou, co ma vychodenu max. zakladku, aj keby bola super pekna a neviem co..
No podľa mňa to istú úlohu určite hrá . Alebo teda.. nemyslím len také to "papierové" vzdelanie, ale aby si ľudia mali čo povedať, musia mať nejaké spoločné témy, najlepšie čím najviac. A povedala by som, že toto patrí k tomu - aké máš koníčky, akým smerom sa vyberieš - či radšej študovať, alebo šport, alebo nejaké remeselné záležitosti, prípadne zo všetkého trošku.
Jednoducho sa mi len ťažko bude veriť tomu, že profesionálny IT technik, čo sa celý život venoval svojmu oboru a nevie na úkor toho dokopy o ničom ďalšom extra viac, si bude dlhodobo dokonale rozumieť s niekým, kto sa venuje celý život štrikovaniu a háčkovaniu a nezaujímajú ho technológie a počítače. To teraz neznamená, že niekto je viac a niekto menej - ale sú na odlišných úrovniach, skrátka.
@1@2 + ak si inteligentnejsi a mas mozno lepsiu hoc i vseobecnu vzdelanost atd, moze to byt rozhodujuce v tom zmysle, ze dotycny/a sa moze pri tebe citit menejcenne a hlupo
Tak popravde ,mám kamaráta,ktorý síce študuje právo na výške,no jeho príjem nebude ani v budúcnosti závisieť od jeho dosiahnutého vzdelania,nakoľko vie obraciať peniaze a nemá problém podnikať. A už len z toho sa domnievam, že ja , ktorá si stojím za tým,aby som mala kvalitné vzdelanie nie som schopná s takýmto mužom (nič proti) vytvoriť nejak extra trvácny zväzok,lebo už tuna dochádza k olišnosti názorov. Ja by som bola preňho vždy len karieristkou a zažratou workoholičkou...a pokiaľ by som sa s ním dala dokopy (o čom som aj reálne rozmýšľala) nemalo by to budúcnosť,pretože ja by som rada mala po svojom boku niekoho,kto by bol mojim "hnacím motorom" a nie niekoho, ktorý mi bude deň čo deň dokazovať ,že vzdelanie, vysoká škola niesú dobré k ničomu a sú to iba zabité roky...
Profesionalne sa venujem IT a keby moja zena vobec nezapina pc, bral by som to len ako plus
Inak suhlasim s @anzu , ale podstatne je aj to, na co upozornil @trdelniiiq , stalo sa mi to dokonca viackrat - zenska proste nedokazala pobrat, ze proste o niektorych veciach nieco viem
neviem, skor by som povedal ze tam hra ulohu rozum, trocha inteligencie. Ked si nema clovek co povedat so svojou polovicou, tak to uz problem je
Ako priklad uvediem znamu, ktora je PhDR a jej muz je elektrikar a vychadza im to spolu uz 20 rokov, rozumeju si a funguje im to napriek papierovym rozdielom...tu hra ulohu individualita...
@flussica skor by som povedal, ze ty porovnavas zaluby, to je rozdiel
@pershing363 No, svojim spôsobom asi hej, hoci to spolu asi tiež nejako súvisí. Tak neviem, ono na "čisté vzdelanie" sa to posudzuje hodne ťažko, že áno ..
Ale to s tým, že pocity menejcennosti a tak... Veru.
odkiaľ berieš to,že zo svojim partnerom budem súperiť? ja som povedala svoj názor na túto vec. Nemám rada ak ma niekto obmedzuje, a tobôž nie ,čo sa vzdelania týka - to je každého osobná vec.
ja debila neznesiem...ale presne ako hovorí @moonbeam nejde ani tak o vzdelanie ako o inteligenciu....ale popravde, som asi namyslená, alebo povýšenecká alebo čo, ale človek, čo neovláda základnú gramatiku, slová a všeobecné vzdelanie mi nemá čo dať
tak nemam rada, ked niekto nevie ani pravopis ani zakladne veci
ale inak mi to je dost jedno, hlavne je, ze ten typek ma nejaky brutalny skill ktory ja nemam resp. vystudoval inu skolu, ale preco, to sa ma uz nepytajte nikto
(podľa mňa inteligentný človek skončí prakticky zameranú strednú školu, a nemusí sa x rokov jebať na výške jak ja po všeobecnom gympli
vzdelanie nie je rozhodujúce, ale ľudia, čo sú inteligenčne každý na inej úrovni spolu nemôžu vychádzať. dlhodobo. a šťastne. si potom neviem predstaviť ten dialóg
V prvom rade si treba ujasniť, čo myslíme pod pojmom vzdelanie. Či vzdelanie formálne alebo materiálne (to skutočné). Pretože dnes VŠ (nielen na Slovensku) neprodukujú len vzdelancov, ale aj (najmä) ľudí s diplomami bez vzdelania, v niektorých prípadoch ľudí s diplomom a nabiflovanými poznatkami, ktoré nevedia používať A takýto ľudia sa veľmi nelíšia od ľudí s maturitou ... Na druhej strane práve niektorí ľudia s maturitou sú často inteligentnejší a rozhľadenejší než ľudia s VŠ.... Je to individuálne treba zohľadňovať aj to či ide o vzdelanie technické, humanitné alebo prírodovedné... Myslím, že sú aj podstatnejšie faktory... ako napr. inteligencia, ale to tu už bolo spomenuté
Ale ak myslíme vzdelanie materiálne, tak vtedy je akceptovateľný (ba dokonca občas žiadúci) nejaký rozdiel medzi nimi...
No nemyslela som to celkom tak. A to,že by ma mal niekto (koho mám mať rada) obmedzovať, to by nebolo nikomu priatelné...aj keď je vzťah o kompromisoch,ale jednoducho sú veci,ktoré stoja zato.
ja si skor myslim ze je to jedno a protiklady sa niekedy pritahuju, ale pravdepodobnost ze sa stretnu ludia z dvoch uplne rozdielnych vrstiev a vzdelanostnych tried (alebo ako to nazvat) a naozaj sa stretnu a spoznaju sa este predtym, ako odsudia tuto myslienku bud oni alebo ich okolie, to je nepravdepodobne a takto lahko to fungovalo asi iba v Titanicu
povedal by som, že nie ani tak vzdelanie ako intelekt resp. inteligencia. To ako vníma iné veci, či ma záujem dozvedieť sa niečo nové, alebo sa len drží toho svojho a to proste stačí. Osobne som rád, keď má dievča rozhľad a vie ma prekvapiť nejako trefnou informáciou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Jednoducho sa mi len ťažko bude veriť tomu, že profesionálny IT technik, čo sa celý život venoval svojmu oboru a nevie na úkor toho dokopy o ničom ďalšom extra viac, si bude dlhodobo dokonale rozumieť s niekým, kto sa venuje celý život štrikovaniu a háčkovaniu a nezaujímajú ho technológie a počítače. To teraz neznamená, že niekto je viac a niekto menej - ale sú na odlišných úrovniach, skrátka.
Inak suhlasim s @anzu , ale podstatne je aj to, na co upozornil @trdelniiiq , stalo sa mi to dokonca viackrat - zenska proste nedokazala pobrat, ze proste o niektorych veciach nieco viem
Ako priklad uvediem znamu, ktora je PhDR a jej muz je elektrikar a vychadza im to spolu uz 20 rokov, rozumeju si a funguje im to napriek papierovym rozdielom...tu hra ulohu individualita...
@flussica skor by som povedal, ze ty porovnavas zaluby, to je rozdiel
Ale to s tým, že pocity menejcennosti a tak... Veru.
odkiaľ berieš to,že zo svojim partnerom budem súperiť? ja som povedala svoj názor na túto vec. Nemám rada ak ma niekto obmedzuje, a tobôž nie ,čo sa vzdelania týka - to je každého osobná vec.
ale inak mi to je dost jedno, hlavne je, ze ten typek ma nejaky brutalny skill ktory ja nemam resp. vystudoval inu skolu, ale preco, to sa ma uz nepytajte nikto
inteligencia nerovná sa vzdelanie.
(podľa mňa inteligentný človek skončí prakticky zameranú strednú školu, a nemusí sa x rokov jebať na výške jak ja po všeobecnom gympli
vzdelanie nie je rozhodujúce, ale ľudia, čo sú inteligenčne každý na inej úrovni spolu nemôžu vychádzať. dlhodobo. a šťastne. si potom neviem predstaviť ten dialóg
Ale ak myslíme vzdelanie materiálne, tak vtedy je akceptovateľný (ba dokonca občas žiadúci) nejaký rozdiel medzi nimi...
No nemyslela som to celkom tak. A to,že by ma mal niekto (koho mám mať rada) obmedzovať, to by nebolo nikomu priatelné...aj keď je vzťah o kompromisoch,ale jednoducho sú veci,ktoré stoja zato.
aspoň približne rovnaká intelektuálna úroveň je veľmi dôležitá