Čaute banda. Mám priateľa cca rok a pol. Sme spolu naozaj šťastní. Zo začiatku, ako sme spolu začali chodiť chodieval na diskotéky dosť často. Stále chodí menej a menej. No stále, keď ide, v noci neviem spať. Bojím sa aj keď viem, že mu môžem veriť.
Pokračovanie....
Keď niekam ide, stále mi to povie. Aj to kam ide a s kým ide.. po diskotéke mi stále volá, nech je hocikoľko hodín. Na druhý mi povie všetko, na čo sa spýtam, nech sa to týka čohokoľvek.. Aj či tancoval/netancoval s babou, proste všetko. Naozaj, od kedy sme spolu veľmi obmedzuje a diskotéky a mňa to, samozrejme, teší. Ale stále ss bojím toho najhoršieho.. "veď čo ak náhodou..." no nič také sa nestalo a verím, že ani nestane. Miluje ma, je to vidieť, vidím to ja, vidia to ostatní, urobí všetko preto, aby som bola šťastná. Aký máte na to názor ? Je normálne, aby sa raz za čas išiel zabaviť ? .. a samozrejme, keby som chcela ísť s ním, nemá nič proti tomu.. aj keby šiel s chalanmi, zobral by ma so sebou. No ja nie som ten typ na disko.. Tak, čo si o tom myslíte ? (Vek: ja 19, on 23)
No jasné, že si môže nájsť druhú ženu. To, kedy a do koho sa zamiluješ, nedokážeš ovplyvniť. A to si snáď i on uvedomuje.
Tiež nie som disco typ, ale keby som išiel na disco bez partnerky (keby som ju mal) tak by som určite s druhými ženami netancoval. Iba ak by tam bola so mnou a dovolila mi to. Dá sa tancovať aj "seriózne".
A keď tam chodí, aby sa zabavil s kamošmi, tak to je dobré. Každý potrebuje rozvíjať svoje priateľstvá.
Čiže ak vie, že máš z toho obavy a aj tak to robí, tak mu možno na tom až tak nezáleží. Ak ťa má rád, spraví všetko preto, aby si bola ty šťastná.
Na druhej strane je nesprávne sa báť, že ho stratíš. Veď sa nevlastníte. Buď sa rozhodol spoznávať teba, alebo chce stále ešte čosi skúšať (čo je aj zlé) a hľadať niekoho iného. A ty rovnako tak...
Čiže ak ešte nie som rozhodnutý mať partnerku, založiť si rodinu,... tak potom chcem ešte hľadať... a podľa toho aj konám. Takže si to musíte porozprávať úprimne medzi sebou. Lebo zraňovať sa a ťahať sa za nos je zlé...
Ja som rada, že môj muž na diskotéky nechodí a zvyčajne chodíme všade spolu, ale asi by mi to nejak nevadilo, keby som mu mohla veriť, čo aj verím. Viac by mi vadilo, že ide na samotnú diskotéku ako to, že tam môže stretnúť dievčatá - koniec koncov, dievčatá stretáva denne, vonku, v škole a má aj kopu kamarátok...
Nauc sa mu veriť a bude to v pohode..
Je to normálne, že sa chce zabaviť a je jedno či má diskotéke alebo v krčme.. môj frajer nie je diskotekovy typ, ale chodí sa zabávať a kamošmi do mesta a ani vo sne by mi nenapadlo mu neveriť alebo to nejak riešiť, lebo mu verím..
Takisto ja s kamoskami chodím veru často na diskotéky a tiež mi v živote nikdy nič na to nepovedal.. proste dôvera.
@georg21 to je dobrá blbosť, nemôže človek zasvätiť cely svoj život iba tomu aby bol ten druhý stastny. Jej obavy sú iracionálne, to neznamená že chlapec hneď musí cuknut a sedieť doma aby sa nedajbože nebála...
to som tu jedina, kto svojho frajera dobrovolne sama vyhana, aby sa volakam isiel bavit? ak ta bude chciet podviest, tak to urobi, ci na diskoteke, alebo hocikde inde. podla mna zbytocne sa stresovat kvoli tomu
Ty čo riesis prosím ťa? Všetko robí tak ako si predstavujes a aj tak nie si spokojná...vaz si že ti volá, že by ťa vzal v pohode so sebou atď, to je super. Neveru vôbec neries, podviesť ťa môže kdekoľvek a kedykoľvek. Praveze keď ho budeš obmedzovať tak bude mať potrebu "uniknúť".
Tak ked mu mozes verit, tak mu ver. To ze sa v noci bojis, ked on ide je podla mna uplne normalne a v poriadku...Popravde nechapem preco si to sem dala, ved vsetko co si napisala je uplne v pohode. Pripadne niekedy snim chod aj ty na tu diskoteku. Ale v principe nic strasneho. Podla mna nad tym nerozmyslaj.
nie rozhodne nie je normalne aby sa raz za cas isiel zabavit O___O
necitila by si sa inak trapne sa takto pchat von s nim a s jeho kamosmi kvoli tomu ze to nevies predychat?
nie si v pozicii mu organizovat travenie volneho casu. skus sa namiesto na "priatel ide na diskoteku" zamerat na "mam problem s tym ze priatel ide bezomna von". tam niekde zacina tvoj problem
však aj keĎ mu veríš tak stále tam bude tá neistota.. a jasné že je normálne aby sa raz začas išiel zabaviť.. nemôžeš mu to zakázať.. musíš sa cez to preniesť..
myslím si že je to v poriadku a hlavne je super že o všetkom takto komunikujete, to si váž. je jasné že sa trochu bojíš, ale netreba to dramatizovať. nerobí nič zlé ako si sama povedala, tak ho nechaj nech sa občas zabaví, ak by si mu v tom bránila, mohlo by to poškodiť váš vzťah.
Heh, neviem to isto povedať lebo môj na diskotéky nechodí. Chodí s kamarátmi do kaviarne a nevadí mi to ak sa stíha venovať aj mne... Na druhej strane disco by mi asi vadili. Myslím si. To nespanie v noci ked je preč veľmi dobre poznám inak. Koľkokrát pracoval do rána do 6 alebo aj viac celú noc a ja napriek tomu, že som v ten deň pracovala som ho čakala celú noc na gauči. S perinami a občas som aj zaspala ale ťažko. A ten pocit nemal nič spoločné s tým, že by som si myslela, že ma v práci s niekym podvádza. Ale ani neviem ten pocit vysvetliť. Možno máš niečo podobné a len si to takto vysvetluješ. Pretože ak by ťa mal podviesť tak si ťa nezaslúži, a urobí to na mieste a vo chvíli kde by si to ani nečakala. Nie na diskotéke s kamarátmi. To proste nezmeníš a netreba sa tým zaťažovať. Jednoducho na také veci ani nemysli
@sheily@14 Hej treba si dôverovať.
Ja som tým len myslel, že treba aj aktívne predchádzať tomu, aby som sa zamiloval do inej ženy, ak som si už vybral jednu ženu. A myslím, že tancovať s nejakou cudzou ženou na disco je celkom dobrá príležitosť ako sa do nej aj teoreticky zamilovať. @5@7
"nemôže človek zasvätiť cely svoj život iba tomu aby bol ten druhý stastny" - to neviem ako myslíš, ale ak mám niekoho rád tak je prvoradé pre mňa, aby bol ten človek šťastný. Teda nerobím veci preto, aby som si ja užil a bolo mne predovšetkým dobre, ale aby tomu druhému bolo dobre.
@georg21 aha takže keď ti frajerka povie, že jej vadí, že jes kuracie mäso tak prestanes, aby bola šťastná? Ok, máme potom iné predstavy ako ma fungovať vzťah..
@georg21 a druhá vec je, keď teda chceš ako robiť všetko preto, aby bol partner šťastný nemalo by to platit aj naopak? Nie je obmedzovanie jeho šťastia zakazovať mu stretávanie a zábavu s kamarátmi a robiť scény okolo toho? Ci platí to len jednostranne alebo ako?
@sheily@31 Nie, tu hovoríme predsa o niečom inom, dôležitejšom. Nemyslím si, že hľadať šťastie druhého, znamená podriaďovať sa mu vo všetkom, meniť seba...
No predchádzať tomu čo by mohlo naštrbiť našu dôveru je správne. A tanec s cudzou ženou tam patrí... @5@7@30
@georg21 a rozprávanie s cudzou ženou v práci tam tiež patrí? Podľa mna je väčšia šanca sa zamilovať pri rozhovore ako pri tanci, nemal by nahodou úplne prerušiť styk so ženami?
@sheily súhlasím s tebou... pozri, keď si to tak vezmeme, nie je tanec ako tanec.. dá sa tancovať a "tancovať".. dúfam, že chápeš/chápete.. ďalšia vec, pri tom tanci na disko majú väčšinou ľudia čo to vypité, takže to menej vnímajú.. a čo sa môjho priateľa týka, stále mi, samozrejme, povie všetko. zopár razy som s ním bola na nejakej tej disko.. všetko bolo ok, mal tam mňa, tancoval so mnou.. a keď predsa ide niekam s kamošmi (nikdy to nie sú kamošky), vaščinou len sedia v klube, pijú a kecajú.. týmto, čo napíšem sa nechcem nijak chváliť, ale môj priateľ je naozaj pekný chalan a mohol by mať babu, ktorú by chcel.. to by vedeli potvrdiť viacerí.. ja predsa nepatrím k najkrajším či najchudším.. no v jeho očiach som najdokonalejšia a hlavne jediná.. čo ma, samozrejme, teší.. ak za ním v klube príde baba, ktorá ho balí.. áno, chvíľu sa s ňou porozpráva, ale odchádza ako prvý, nepokračuje dlho v rozhovore.. s inými babami si nepíše, so súkromím problém nemá, veď koľko krát si ja požičiam jeho mobil, keď nemám svoj po ruke.. alebo opačne... jednoducho.. ja viem, že by som sa nemala čoho báť.. ale predsa a myslím si, že môj strach je na mieste... alebo nie ?
Asi nie je podstatné štatistické percento možnosti sa zamilovať. Ale ide vždy o konkrétnu situáciu, prostredie, atmosféru... Ale nechcel som tu písať takú samozrejmú vec, že každá situácia je jedinečná. Dá sa tancovať aj "seriózne", napr. spoločenský tanec, v prítomnosti mojej partnerky.
Keď sa okolo mňa žena krásne vlní a hádže na mňa pohľady tak asi to nie je úplne Ok, keď som ešte aj zadaný. Neviem čo je zlé na to, aby som sa vyhýbal podobným príležitostiam... @5@7@30@33
@georg21 aj zadaný človek sa môže zabaviť, či nie ??.. ale áno, v dnešnej dobe to je ok.. Keď sa žena či baba vlní okolo zadaného, hádže po ňom pohľady, snaží sa ho získať.. aj vtedy, keď vie, že je zadaný... vtedy je na chlapovi, čo urobí.. či sa poddá alebo ostane verný svojej priateľke.. je to len o tom, ako miluje..
Bohužiaľ, žijeme v takejto dobe, sami si za to môžeme, nedokážeme milovať, sex je len pre potešenie, už to nie je znak lásky.. česť výnimkám samozrejme.. ja s mojím partnerom sme šťastne zamilovaný a nemáme za potrebu jeden druhého podvádzať..
@sheily@32 Ja som nenapísal, že by sa mal strániť spoločnosti kamošov, kamošiek. Práve naopak, priateľstvá sú potrebné. Už som videl páry kde s týmto mali problém, myslím, že, aby sa dvaja uzatvárali voči svojim blízkym je nesprávne @5@7@30@33
Ale predchádzať konkrétnym situáciám je správne... napr. takýmto v neprítomnosti partnerky
A hej, strach o to, že by som mohol stratiť priazeň partnera je trochu aj zlé v zmysle toho, že nevlastním ju a ona mňa. Ale ak som sa už rozhodol pre ňu tak chcem aj predchádzať konkr. situáciám, aby...
@chocolate_addict@37 samozrejme, prečo by nemohol?
A nemyslím si, že je Ok, ak žena či muž niekoho len tak zvádza... Ak si mám získať priazeň niekoho a mám k tomu použiť sexuálny podtón tak to nie je správne. @38@5@7@30@33
@chocolate_addict no ak po všetkom tom uistovani seba samek čo si mi napísala máš strach, tak nie, ja si bohužiaľ nemyslím, že je na mieste. Nedokážem si predstaviť ako môže fungovať vás vzťah bez dôvery.
@georg21 keď som zadaná a niekto sa "okolo mňa vlni" pošlem ho preč alebo odídem na chvíľu ja, nie je absolutne dôvod na stránenie sa činnosti, ktorá má baví kvôli cudzím osobám, o ktoré nemám záujem a dokážem ich odpalkovat. A o ktorých ani neviem, či sa v konkretny večer vlastne objavia.
Trochu viac ver v seba, takýmto podozrievaním ho len odradíš. Veď ti nedáva žiadne dôvody na to, aby si žiarlila a keď sú diskotéky preňho forma zábavy a teba to nebaví, tak sa s tým zmier.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Hovorila si mu o tom?
Keď niekam ide, stále mi to povie. Aj to kam ide a s kým ide.. po diskotéke mi stále volá, nech je hocikoľko hodín. Na druhý mi povie všetko, na čo sa spýtam, nech sa to týka čohokoľvek.. Aj či tancoval/netancoval s babou, proste všetko. Naozaj, od kedy sme spolu veľmi obmedzuje a diskotéky a mňa to, samozrejme, teší. Ale stále ss bojím toho najhoršieho.. "veď čo ak náhodou..." no nič také sa nestalo a verím, že ani nestane. Miluje ma, je to vidieť, vidím to ja, vidia to ostatní, urobí všetko preto, aby som bola šťastná. Aký máte na to názor ? Je normálne, aby sa raz za čas išiel zabaviť ? .. a samozrejme, keby som chcela ísť s ním, nemá nič proti tomu.. aj keby šiel s chalanmi, zobral by ma so sebou. No ja nie som ten typ na disko.. Tak, čo si o tom myslíte ? (Vek: ja 19, on 23)
Tiež nie som disco typ, ale keby som išiel na disco bez partnerky (keby som ju mal) tak by som určite s druhými ženami netancoval. Iba ak by tam bola so mnou a dovolila mi to. Dá sa tancovať aj "seriózne".
A keď tam chodí, aby sa zabavil s kamošmi, tak to je dobré. Každý potrebuje rozvíjať svoje priateľstvá.
Čiže ak vie, že máš z toho obavy a aj tak to robí, tak mu možno na tom až tak nezáleží. Ak ťa má rád, spraví všetko preto, aby si bola ty šťastná.
Na druhej strane je nesprávne sa báť, že ho stratíš. Veď sa nevlastníte. Buď sa rozhodol spoznávať teba, alebo chce stále ešte čosi skúšať (čo je aj zlé) a hľadať niekoho iného. A ty rovnako tak...
Čiže ak ešte nie som rozhodnutý mať partnerku, založiť si rodinu,... tak potom chcem ešte hľadať... a podľa toho aj konám. Takže si to musíte porozprávať úprimne medzi sebou. Lebo zraňovať sa a ťahať sa za nos je zlé...
» www.bezhranicna.sk/clanky/rozhodne...
A spolu ste nikdy nesli?
a ja dom bola na diskoteke raz v zivote a nikdy viac a predstava mojho frajera na diskoteke mi pride strasne komicka to sa ani neda.
Je to normálne, že sa chce zabaviť a je jedno či má diskotéke alebo v krčme.. môj frajer nie je diskotekovy typ, ale chodí sa zabávať a kamošmi do mesta a ani vo sne by mi nenapadlo mu neveriť alebo to nejak riešiť, lebo mu verím..
Takisto ja s kamoskami chodím veru často na diskotéky a tiež mi v živote nikdy nič na to nepovedal.. proste dôvera.
chce to čas, počas ktorého si vybuduješ dôveru.
ja po 3 rokoch mam,este stále čo robiť, ale zlepšuje sa to
a ozyva sa ti, hovorí čo robil, váž si to, veď to o ňom veľa hovorí
necitila by si sa inak trapne sa takto pchat von s nim a s jeho kamosmi kvoli tomu ze to nevies predychat?
nie si v pozicii mu organizovat travenie volneho casu. skus sa namiesto na "priatel ide na diskoteku" zamerat na "mam problem s tym ze priatel ide bezomna von". tam niekde zacina tvoj problem
Ja som tým len myslel, že treba aj aktívne predchádzať tomu, aby som sa zamiloval do inej ženy, ak som si už vybral jednu ženu. A myslím, že tancovať s nejakou cudzou ženou na disco je celkom dobrá príležitosť ako sa do nej aj teoreticky zamilovať. @5 @7
"nemôže človek zasvätiť cely svoj život iba tomu aby bol ten druhý stastny" - to neviem ako myslíš, ale ak mám niekoho rád tak je prvoradé pre mňa, aby bol ten človek šťastný. Teda nerobím veci preto, aby som si ja užil a bolo mne predovšetkým dobre, ale aby tomu druhému bolo dobre.
Milovať znamená hľadať šťastie toho druhého.
No predchádzať tomu čo by mohlo naštrbiť našu dôveru je správne. A tanec s cudzou ženou tam patrí...
@5 @7 @30
@34 Samozrejme, že to tam patrí!
Asi nie je podstatné štatistické percento možnosti sa zamilovať. Ale ide vždy o konkrétnu situáciu, prostredie, atmosféru... Ale nechcel som tu písať takú samozrejmú vec, že každá situácia je jedinečná. Dá sa tancovať aj "seriózne", napr. spoločenský tanec, v prítomnosti mojej partnerky.
Keď sa okolo mňa žena krásne vlní a hádže na mňa pohľady tak asi to nie je úplne Ok, keď som ešte aj zadaný. Neviem čo je zlé na to, aby som sa vyhýbal podobným príležitostiam... @5 @7 @30 @33
Bohužiaľ, žijeme v takejto dobe, sami si za to môžeme, nedokážeme milovať, sex je len pre potešenie, už to nie je znak lásky.. česť výnimkám samozrejme.. ja s mojím partnerom sme šťastne zamilovaný a nemáme za potrebu jeden druhého podvádzať..
Ale predchádzať konkrétnym situáciám je správne... napr. takýmto v neprítomnosti partnerky
A hej, strach o to, že by som mohol stratiť priazeň partnera je trochu aj zlé v zmysle toho, že nevlastním ju a ona mňa. Ale ak som sa už rozhodol pre ňu tak chcem aj predchádzať konkr. situáciám, aby...
A nemyslím si, že je Ok, ak žena či muž niekoho len tak zvádza... Ak si mám získať priazeň niekoho a mám k tomu použiť sexuálny podtón tak to nie je správne. @38 @5 @7 @30 @33