Podľa mňa to nie je počet rokov, lebo je to iné u mladších a iné u starších.
Podľa mňa 10-15% veku je ideálne.
To znamená u mladších je to menej u starších je to viac.
Napr. pri 10 ročnej je 10-15% veku cca rok, čiže 10 ročnej sa hodí 9-11 ročný.
U 20 ročnej je to napríklad už 2-3 roky (10-15%) a u 70 ročného dedka ten vekový rozdiel môže byť kludne 7-12 rokov (čo je tých 10-15%) 70 ročný dedko si v pohode bude rozumieť so 63 ročnou babkou.
kazdy ma tolko na kolko sa citi..teda to znamena ze je to len na tych dvoch ludoch ci su ochotni mat spolu vztah, ci uz je medzi nimi 5 rokov, alebo 12..
Veľmi hlúpa otázka kedže je rozdiel keď spolu chodí 10 ročné dievča a 18 ročný chalan a 30 ročná žena s 38 ročným chlapom...
Osobne neznášam keď sa 15-16 ročné pubertiačky, vlačia s 25-35 ročnými chlapmi, tie dievčatá sú naivné, myslia si, že ide o lásku a chlapom ide len o sex
V dospelosti sa vekový rozdiel stráca, takže nevidím dôvod na nejakú toleranciu. Iné je dospelosť vs. staroba alebo detstvo. Tam už budú na partnerstvo pravdepodobne iné dôvody ako láska...
Veď je to úplne jedno keď sa majú dvaja ľudia radi, ak si rozumejú atď. Poznám dvojicu kde je baba o 25 rokov mladšia a sú šťastní. Takže tolerujem vekové rozdiely.
To je rôzne. Napríklad, trošku divné by bolo, ak by 13-ročné dievča chodilo s 23-ročným chalanom. Ak však chodí 20-ročná s 30-ročným, je to podľa mňa v pohode.
podla mojho nazoru ide o to ako si budu ti dvaja spolu rozumiet, ci obe strany budu spokojne alebo inak ci ani jednej nieco nebude chybat. Ja mam starsieho priatela a je nam spolu moc dobre
ak ma napr. 30,40,50rocna zena kludne aj o 20rokov starsieho chlapa neni na tom nic zle, tento vekovy rozdiel u mladych uz vsak az tak vpohode nie je...
Ako mozem tolerovat/netolerovat niekoho sukromie, pokial sa ma osobne nedotyka..... Nemiesam sa ludom do zivota ... pseudomoralka ala stara babka v kostole sa ma netyka.....
Ale zas nehovorim ze vsetko sa mi zda zdrave...... ale jednoducho co je dobrovolne a zakonne to je kazdeho osobna vec.....
@pernik chapem.... ale je v ludskej prirodzenosti ucit sa z vlastnych chyb.....
Ved kto sa trocha orientuje v medziludskych vztahoch vie ze komu niet rady tomu niet pomoci a mozno prave preto je dobre sa nestarat, aby ostal nejaky priatel ktoremu sa mozeme vyplakat na rameno ....
Na jednom kamosovi mi raz tak nesmierne zalezalo, ze som mu proste stale hovoril a hovoril a hovoril to iste.... potom sa na mna nasral, potom zistil ze som mal pravdu a potom som bol nasrany zase ja takze..... Odvtedy sa chovam k priatelom tak aby som ich priatel aj ostal .....
myslím že takých 12 rokov je ešte relatívne v pohode ale samozrejme že nie 8 a 20
od takých 18 si myslím že rozdiel 12 rokov nemusí byť hrozný ale samozrejme ak je ten mladší nevyspelí prípadne ten starší tak to môže byť dosť veľa aj 3-4 roky
vek podľa mňa nie je vôbec dôležitý, ak si teda rozumejú a nemajú čo sa týka veku aj príliš odlišné názory a ak sa starší partner netvári, že zjedol celú múdrosť sveta tak kľudne nech je aj o 20 rokov starší..medzi mnou a priateľom je 14 ročný rozdiel a rozumieme si perfektne.
láska si nevyberá čas ľudí ani miesto či vek.........osud sa z ľudmi zahráva a všelijako prepletá striebristé nitky ich života.....každý si zaslúži byť s človekom ktorého miluje a spoločnosť by ich len pre vek nemala odsudzovať
Kazdy den pocuvame vety typu ta dvadsiatka je s tym dedulom len kvoli peniazom,alebo ta zenska je s tym mladym zajkom len kvoli sexu,.. a podobne ine varianty tejto vety,neuvedomujuc si ze nas do toho nic,a diskutovat o tom aky vekovy rozdiel sa da tolerovat,je nezmyselne,...jedine na com zalezi je ci si ti dvaja ludia rozumeju,a su spolu dobrovolne a radi,....ine su pravdaze pripady ked je takyto vztah nezakonny,ale suhlasim s tym co tu bolo napisane,pokial je tento vztah dobrovolny a zakonny,..nema zmysel riesit vekovy rozdiel dvoch osob ktore ho maju,..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Podľa mňa 10-15% veku je ideálne.
To znamená u mladších je to menej u starších je to viac.
Napr. pri 10 ročnej je 10-15% veku cca rok, čiže 10 ročnej sa hodí 9-11 ročný.
U 20 ročnej je to napríklad už 2-3 roky (10-15%) a u 70 ročného dedka ten vekový rozdiel môže byť kludne 7-12 rokov (čo je tých 10-15%) 70 ročný dedko si v pohode bude rozumieť so 63 ročnou babkou.
Vek je to posledné, čo by mna vo vztahu trápilo...
@levicok no ja som tak neuvazovala v tom veku, no darmo, doba je uz ina...
Osobne neznášam keď sa 15-16 ročné pubertiačky, vlačia s 25-35 ročnými chlapmi, tie dievčatá sú naivné, myslia si, že ide o lásku a chlapom ide len o sex
Hlúpa je v tomto prípade vždy tá malá sliepka
A inak @tomas to vyriesil uplne najlepsie Suhlasim s 13%
Ak ten je plnoletý, druhá strana nech má aj osemdesiat.
Ale zas nehovorim ze vsetko sa mi zda zdrave...... ale jednoducho co je dobrovolne a zakonne to je kazdeho osobna vec.....
Ale vieš, cítim sa dosť blbo keď sa dievča ktoré dobré poznám psychický zrúti lebo ju nechal jej 27 ročný priateľ kôli tomu, že mu nedala zajebať...
Najhoršie je to, že si za to môže úplne sama lebo bola sprostá ako peň a niečo si s ním vôbec začala.
Do nikoho vzťahov sa nestarám, len mám na to svoj názor. Podľa mňa je to zo strany toho dievčaťa hlúpe, detinské a smiešne.
JMôj priateľ je odo mňa o 5 rokov starší a klape nám to skvelo, už budeme spolu skoro rok..
Ved kto sa trocha orientuje v medziludskych vztahoch vie ze komu niet rady tomu niet pomoci a mozno prave preto je dobre sa nestarat, aby ostal nejaky priatel ktoremu sa mozeme vyplakat na rameno ....
Na jednom kamosovi mi raz tak nesmierne zalezalo, ze som mu proste stale hovoril a hovoril a hovoril to iste.... potom sa na mna nasral, potom zistil ze som mal pravdu a potom som bol nasrany zase ja takze..... Odvtedy sa chovam k priatelom tak aby som ich priatel aj ostal .....
Ludia si veci proste radi komplikuju....
od takých 18 si myslím že rozdiel 12 rokov nemusí byť hrozný ale samozrejme ak je ten mladší nevyspelí prípadne ten starší tak to môže byť dosť veľa aj 3-4 roky