Nemám nato mať s niekym vzťah. Zažil som takmer 16 ročný a bolo to veľmi náročné a jednoducho som to najskôr nezvládol. neviem či majú byť takéto vzťahy, ale najskôr áno. O vzťah sa treba starať každý okamih života a možno raz ak sa nájde tá ,,pravá,, ale teraz nie. Vzťah dá človeku veľmi veľa, ale veľmi veľa mu aj vezme hocijaký. preto som veľmi šťastný, že mám aspoň kamarátov.
Byť vo vzťahu nie je jednoduché, ale na druhej strane je to krásne
@majmarad 16 rokov je dost dlha doba.. Prečo tak dlho ked si nebol s nou štastny? Aj ja som zažila vela blbých vztahov dala son tomu pauzu a prišiel zrazu muž s ktorým sme si sadli po každej stránke.
Aj po všetkých zlých skúsenostiach by som nepovedala že to bola strata času.
@kaiserchief1 ja to chápem ako časovú investíciu, nie stratu xD akože stojí to kvantum času a aj kadecoho iného (vrátane nervov niekedy), ale tak všetko stojí nejaký čas, aj keď nie všetko, čo stojí čas, vnímam ako stratu času..
@pubertslatinocelny Jasné že nie, ani ja nevnímam vzťah ako stratu času len ma prekvapili tie výsledky, pretože v niektorých prípadoch to strata času je a nevidím nič zlé na tom to priznať. Ale zase rozumiem aj tej časovej investícii a aj to je super.
@majmarad Tak áno, tie skúsenosti sa tam určite dajú nazbierať a niektorým to dá veľa ale aj tie skúsenosti človek nazbiera len podľa toho do akej miery je vnímavý.
@kaiserchief1 samozrejme, súhlasím, no ono nejde až tak o vnímavosť ako o pochopenie. Preto väčšina ľudí hlasovala za nie, pretože skúsenosti = poznanie a poznanie = často pochopenie a následný rast. Aj tie ,,zlé,, skúsenosti náš posúvajú vpred, teda niektorých a tí by sa mohli vracať do minulosti a premýšľať, čo by bolo, keby. Ale aj to v našom vnímaní nás môže posunúť. Často len vďaka tomu, čo nám ublíži vieme vnímať iné veci, ktoré sme dovtedy vnímať nedokázali a porozumieť skutočnostiam, o ktorých sa nám ani nesnívalo. Čím väčšia interakcia, tým viac to človeku dá. Nie síce všetkým, ale...
lol inak vzťahy môžu buďto neexistovať vôbec (transcendentálne hľadisko),
alebo úplne všetko na svete sa môže definovať v koncepcii vzťahov.
medzinárodné, medzidruhové, medziľudské, partnerské, príbuzenské, priateľské, pracovné, ...
samozrejme, všetko z toho sa odohráva v časopriestore. ale nenazval by som to tak, že je to "strata" času.
záleží na svetonázore, filozofickom hľadisku a v akom merítku sa na to celé dívam.
@sasi2680 netvrdim, ze sa s tym stotoznujem. to mi raz povedal jeden ujo, ktory tvrdil, ze je len nekonecna laska a ze vsetci sme jedno a vztahy len konstrukt v nasej mysli .D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Byť vo vzťahu nie je jednoduché, ale na druhej strane je to krásne
Aj po všetkých zlých skúsenostiach by som nepovedala že to bola strata času.
lol inak vzťahy môžu buďto neexistovať vôbec (transcendentálne hľadisko),
alebo úplne všetko na svete sa môže definovať v koncepcii vzťahov.
medzinárodné, medzidruhové, medziľudské, partnerské, príbuzenské, priateľské, pracovné, ...
samozrejme, všetko z toho sa odohráva v časopriestore. ale nenazval by som to tak, že je to "strata" času.
záleží na svetonázore, filozofickom hľadisku a v akom merítku sa na to celé dívam.