Zdravím,
čo si myslíte o takejto kombinácii. Ak sa majú dvaja radi a jediné čo ich rozdeľuje je viera a katolícka rodina (darmo miluj blížneho svojho) nesúhlasí aby takýto vzťah vôbec bol. Stretli ste sa s tým? Ako by ste to riešili?
Ak sa majú dvaja radi tak sa do toho tretí nemá čo starať.
Ale mám pocit, že otázka viery zasahuje do života, pohľad na neho a názory dosť, tak v tomto prípade by som si nebola istá.
Našťastie sa mi nič takéto nikdy nestalo, nepriťahujem pobožných ľudí a neprekáža mi to.
Why not? Je veľa manželstiev, ktoré sú tvorené ľuďmi vyznávajúcimi rôzne náboženstvá a sú spolu v pohode aj 40 rokov...
Je to o tom, ako sa vedia navzájom tolerovať....
no ono je tu problém-domyslite si k tomu dedinské prostredie a že tá jehovistická rodina je tam len jedna. a ide tu o kresťanskú česť predsa! A kto čo povie! Ľudia budú ohovárať! Prídeme o rešpekt! zle mi je z toho
Ak si svoje vierovyznanie vzájomne tolerujú, aké hodnoty vyznávajú a nakoľko je pre nich viera ich partnera dôležitá. Problém môže nastať ak raz budú mať deti a obaja budú naliehať, aby ich vychovávali práve v tej svojej viere. Ak sa však cez to dokážu preniesť a dohodnúť sa tak by to klapať mohlo. Všetko záleží len od nich dvoch.
Tak je tam rozpor v tom, že napr. nebudú vedieť, chcieť vychovávať deti v katolíckej viere... a mohlo by byť ťažšie rásť vo viere, keďže ten druhý vie, že jeho partner s jeho štýlom života celkom nesúhlasí...
A mám pocit, že Jehovovi svedkovia, majú tendencie aj toto "Miluj svojho blížneho..." chápať dosť nesprávne.
A tuším aj ty to tak chápeš. Či? @bibla :letim:
ľudom je to jedno, jediné na čom im záleží je ich povesť a to ako budú vyzerať v očiach iných, fakt netuším kto čo rieši, ľudia sú rovnaký bezohľadu na vieru, a pokiaľ mu jeho viera nekáže aby ma zabil tak ho budem mať rada nech verí v čo chce
náboženstvo je somarina... boh je len jeden a boh je všetko.. človek by mal konať dobro a dobrom bude aj odplatený... nič viac k životu netreba.. mam vlastne naboženstvo
@bibla všetko má svoju medzu, aj konzervatívne názory môžu byť predsa správne, rovnako ako aj liberálne.
Ide hlavne o to, že človek, ktorý je veriaci, potrebuje mať v tom aj nejakú oporu, zdieľať sa s tým, a rodina je prvé miesto kde má byť tá opora. A to platí aj o ich deťoch. Veď jeden z dôvodov prečo sú v rodinách nezhody, sa týka aj vierovyznania. Pretože kresťan by mal a chce rásť vo viere, lebo bez toho by stále veril ako dieťa. :letim:
A to hl. kresť. prikázanie neznamená, že máme všetko na všetkých rešpektovať, lebo treba sa učiť rozlišovať čo je dobré a čo zlé. V tom dobrom ho podporovať, a to je aj samotný rast vo viere... :letim:
@georg21 nespoznávam sa v tom. nie som natoľko katolíčka aby som sa chcela vo svojej viere zdokonaľovať, rásť v nej... mám na kresťanstvo svoj názor ale vyrastala som v nej a o to ide...nechcem svoju vieru meniť ale ani zavrhovať vieru niekoho iného keď mne samej na tom nezáleží a ide len o kvázy rešpekt kohosi kto si čosi kompenzuje
Pokial to nie je nejaký z tých brutálne šibnutých čo radšej nechajú svoje decko zomreť ak by potrebovalo transfúziu, resp. ak nechodí zvoniť s letáčikmi druhým tak v pohode
pokiaľ viem, ak je človek praktizujúci jehovista celá jehovistická komunita by mala mať problém s tým, že má jehovista za priateľku niekoho iného ako jehovistku. Poznám ednu babu, bola katolíčka a pridala s k Jehovistom a viem, že potom keď predávala tie časopisy s tymi tetami a boli tam oni tak sa s nami ani rozprávať nemohla a podobne....aj dalsiu rodinu poznam co sa stretavaju len s jehovistami a s vlastnou rodinou( kt., nie su jehovisti) sa nestýkajú skoro vôbec
kamaarátov z radov svedkov, ale chodiť by som s takým nechodila
lebo sú to ľudia ako každý iný, len nevydržia kecať o svojej viere ani pol dňa
a ja sa poznám, vytočil by ma a pošlem ho do pip pip
oni to berú príliš vážne a odmietajú iné náboženstvá a sú príliš kontrolovaní svojou komunitou, a chodiť by som s jehovistom nechcela práve kvôli tomu, že odmietajú transfúziu a radšej nechajú človeka umrieť a kvôli štýlu ich "šírenia" viery
henta sekta je svinstvo. takze za mna osobne nikdy. a vobec nesmela by byt zo ziadnej sekty. u nas doma raz zvonili dve jehovistky ze ci sa s nimi chvilu neporozpravam. ja im reku, nemame sa o com ja neverim v nic a nikoho. ze verim len tomu co dokaze veda a je podlozene faktami a ze na hentake somariny nemam cas. tak boli z toho uplne mimo a potom som im zacapol dverami so slovami nech neotravuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale mám pocit, že otázka viery zasahuje do života, pohľad na neho a názory dosť, tak v tomto prípade by som si nebola istá.
Našťastie sa mi nič takéto nikdy nestalo, nepriťahujem pobožných ľudí a neprekáža mi to.
Je to o tom, ako sa vedia navzájom tolerovať....
A mám pocit, že Jehovovi svedkovia, majú tendencie aj toto "Miluj svojho blížneho..." chápať dosť nesprávne.
A tuším aj ty to tak chápeš. Či? @bibla :letim:
v ničom by nebol problém, nebyť konzervatívnych a hlúpych názorov
Ide hlavne o to, že človek, ktorý je veriaci, potrebuje mať v tom aj nejakú oporu, zdieľať sa s tým, a rodina je prvé miesto kde má byť tá opora. A to platí aj o ich deťoch. Veď jeden z dôvodov prečo sú v rodinách nezhody, sa týka aj vierovyznania. Pretože kresťan by mal a chce rásť vo viere, lebo bez toho by stále veril ako dieťa. :letim:
A to hl. kresť. prikázanie neznamená, že máme všetko na všetkých rešpektovať, lebo treba sa učiť rozlišovať čo je dobré a čo zlé. V tom dobrom ho podporovať, a to je aj samotný rast vo viere... :letim:
lebo sú to ľudia ako každý iný, len nevydržia kecať o svojej viere ani pol dňa
a ja sa poznám, vytočil by ma a pošlem ho do pip pip