Ja som mala asi tri take vztahy. 2 padli a treti trva doteraz. Hlavne slo o to, ze ja som bola v maturitnom a frajer na vyske na druhom konci slovenska a videli sme sa raz za mesiac ak vobec. A dost to lezie na hlavu vsetky tie myslienky, ze kazdy par je spolu dennodenne a su stastni a sa mozu navzajom vychutnavat a podobne. Ale sme to nejak ustali ajked boli samozrejme hadky a obdobia, ze to nezvladneme takto tahat a tak, ale pokial to mas tahat na dialku s osobou, ktora stoji za to, tak sa to oplati preckat nejake casove obdobie kedy musite byt od seba ale zas mat vztah na dialku taky, ze niekolko rokov od seba a vidiet sa raz za cas, tak to uz nie, vtedy obaja ludia vo vztahu prichadzaju o dost vela a nemaju sa sancu spoznat dostatocne vdaka chybajucemu fyzickemu kontaktu, tot moj anzor
ved ale zavisi na miliarde veci, mne vztahy na dialku nevysli ale nevysli by aj tak, ak by sme mohli byt spolu min. kazde 2 tyzdne na par dni s perspektivou ze to tak nebude nafurt, tak asi jo, alebo ak by sme boli uz dlhsie spolu predtym ako by to zacalo byt na dialku.
@wiqqux pokial mate zacinajuci vztah, je tu mala pravdepodobnost ze vam to vydrzi. Pokial ste uz dlhsie spolu, mate vztah postaveny na dobrych zakladoch, da sa to zvladnut - ak to nie je samozrejme docasne riesenie a planuteje po nejakom case prist jeden za druhym natrvalo.
akoze naposledy to mal byt vztah na fakt ze brutalnu dialku ze by sme sa videli raz za par mesiacov s tym ze sme poriadne ani neboli spolu predtym, a stacilo mi par tyzdnov s myslienkami na to, ze najblizsich 3-5 rokov by to malo byt tak a nemohla som dalej.
No viete, mám vzťah s človekom, čo nie je Slovák. Veľmi ho ľúbim a plánujeme začať spolu žiť. Lenže mne chýba to chodenie von, stretávanie sa mimo nášho ubytovania, dohodnutie sa na urcčitú hodinu a podobne. Sú to maličkosti, ale keď spolu nie sme, tak je to tak trvalé a keď spolu sme, tak sme spolu vážne že furt. Často som z toho nervózna.
bol by som ochotny len ak by sa dalo stretavat samozrejme do tyzdna aspon dva krat alebo raz ... ale mal by som zrejme velky problem s doverou, musel by som ju velmi dobre poznat a uplne jej verit, lebo viem ake su vacsinou dievcata (nehadzem tam vsetky ale skusenosti s tym mam)
ale radsej by som bol keby sa dialka riesit nemusela
Skôr si povedz + / - takého vzťahu ( to, že sa "máte radi" neber ako plus). Lebo aj iného môžeš mať rada nie je to jediný človek na svete. Ja tam vidím len mínusi. A najhoršie je ak ste sa na diaľku spoznali, lebo ak budete mať byť spolu pravidelnejšie prípadne žiť spolu, že je to úplne iný človek. A roky času tak zabíjať aby potom človek zistil, źe si nepasujú?
Hm, my sme sa stretli na letnej brigáde v GB, kde sme spolu boli skoro tri mesiace. Prakticky sme spolu bývali...potom sme boli 4 mesiace bez seba, čo bolo naozaj ťažké, ale videli sme sa už dvakrát. Včera odišiel po dvoch mesiacoch a dva mesiace sa zas neuvidíme...
Ja taký mám už cca tri roky a dá sa to aspoň si nelezieme na nervy...ja mám Španiela a od začiatku vzťahu sme boli "na diaľku", druhý rok som žila s ním v Spain a teraz to máme tak, že lietam za ním, keď môžem a keď je on vôbec doma, lebo má takú robotu, že furt cestuje. Ale určite to za to stojí, keď je to vzácny človek, nie je dôvod, aby si sa na taký vzťah vykašlala...aj my sme mali také obdobie, že som si povedala, že takto to nemá význam a žiadnu budúcnosť, ale chýbali sme si...
Len taký vzťah ti bude fungovať iba vtedy, keď je to láska a nie zamilovanosť...
z okolia poznám pár, čo po 8 rokoch sa zobrali, z toho 5 rokov bol vzťah na ďiaľku, ona na východe a on na západe, raz za mesiac stretávka dokonca aj cez leto neboli spolu, kedže on chodil pracovať do Holdandska na 3 mesiace
takže ak sa vzťah rozpadne, chyba je medzi 2 ľudmi, nie v tom, že je na ďiaľku
zazila mala som malo rokov ubili sme sa vela a bolo to napicu
ZIADNY vztah na dialku nema perspektivu pokial ti dvaja v buducnosti neplanuju spolu nejake mesto, napriklad ze pojdu obaja na skolu do nejakeo mesta alebo jeden pride za druhym.... inac je to fakt useless
Mal som, nevyšlo to. Neviem však povedať, v akej miere je príčinou nezdaru práve vzdialenosť, preto by som to nijak negenarilozval. A poznám aj takých, ktorým to vydržalo.
ešte 5 mesiacov takto diaľkovo budeme fungovať a potom
podľa mňa sa to zvládnuť dá, aj keď je to ťažké miestami a aa, tak mi chýba. ale stojí to za to.
má to význam, ak sa po čase plánujete prispôsobiť miestu výskytu partnera/partnerky.
ak nie, zbytočná emočná investícia. a možno niekto si práve túto "nezmyselnosť a krásu skrytú v nej" potrebuje zažiť, aby sa mohol posunúť ďalej a dozrieť
jednoznačná odpoveď neexistuje. try it, if you need it.
Vzťah som nemal, ale predstava spomínanej diaľky vramci.SR by mi asi nevadila :ehm: možno aj ďalej, ale je to podmienené mnohými vecami. U mňa by to momentálne nefungovalo hlavne kvôli veku, lebo vysvetľovať mame kde idem a hádať sa... Takže u mňa v tomto veľkú rolu zohrávajú rodičia ale o take 2-3 roky by to ísť mohlo.
Taktiež záleží akí sú obaja partneri, na akých hodnotovych priečkach sa majú navzájom, ako dlho sa poznajú, či majú obaja vlastne bývanie (aby tam človek mohol ostat na viacdni a tak..)
A asi by to bolo aj o dohode, podľa mňa SR nie je tak rozsiahle žeby som si nevedel predstaviť stretnutia kazdy týždeň, lenže zas niekedy robí problém aj 30km
mala som taký "vzťah" s jedným Talianom, ale vydržalo to len pár mesiacov...naozaj som v to dúfala, lebo sme si veľmi dobre rozmumeli, bola medzi nami silná chémia..ale to na vyvážený vzťah nestačí Navyše sme mali veľmi obmedzené možnosti stretávať sa, boli sme vzdialení od seba niekoľko hodín cesty, a ako študenti sme ani nemali toľko prachov na to, aby sme cestovali za sebou trebárs každý druhý víkend...a ja som sa dosť trápila, kedže sme nemali možnosť dlhodobo sa osobne spoznávať, bolo to aj o dôvere ..
ja mam KE-Praha ale zas by to nemalo byt tak furt
podla mna zalezi ci clovek chce a ci mu to zato stoji. Ale zas, take kde nie je perspektiva, ze casom budu blizko je podla mna zbytocne.
zažila som to, keď môj bývalý odišiel na VŠ do iného mesta a bol na intráku... celý náš vzťah sa kvôli tomu pokašlal, prestal mi dôverovať, stále mi vyvolával, kontroloval ma, vadilo mu, keď som trávila veľa času s kamarátkami (najradšej by ma zamkol doma s reťazou a pustil až vtedy, keď by zase prišiel sem na víkend)..
do toho sme sa ešte aj navzájom odcudzili... začali sme sa strašne hádať a nakoniec náš vzťah prešiel do každodenných telefonických hádok, takže to už ani nemalo zmysel
toto by sa možno nestalo, keby zostal tu...ale nevyčítam mu to... poukazujem na to, že láska na diaľku je ťažká, a vyžaduje si veľkú dôveru z oboch strán
mne prvy vydrzal na dialku dva roky a v podstate skoncil pre nieco uplne ine ako to, ze sme neboli spolu kazdy bozi den.
druhy ani nenazyvam vztahom, lebo to bolo take kratke a z toho sme spolu dve tretiny casu ani neboli, ale tiez to skoncilo pre nieco ine ako pre dialku (lebo je jedna vec nemoct byt spolu z objektivnych pricin a druha, ked ma niekto proste v pici, lebo si nenajde cas ani na polhodinovu komunikaciu).
a teraz mam vztah, kde sme boli spolu takmer kazdy bozi den este predtym ako sme sa dali dokopy a najviac sme boli od seba dvakrat 10 dni a raz to bola pohoda a raz to bola katastrofa, lebo sme tak nauceni byt spolu, ze zle je nedobre, ked spolu nie sme.
ale vo vseobecnosti si myslim, ze sa to da. ked je tam vizia spolocnej buducnosti, tak to stoji aspon za skusku. vravim, aj pri tom istom cloveku to moze s kazdym novym partnerom fungovat inak. ja som dokaz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ako dlho ste spolu? Ako dlho to bude na dialku? Ako casto sa stretavate?
ale radsej by som bol keby sa dialka riesit nemusela
Uz su to tri roky po tom co to skoncilo a doteraz ma pomaly ze nenapina ked zapinam Skype, uplna averzia vo mne.
Len taký vzťah ti bude fungovať iba vtedy, keď je to láska a nie zamilovanosť...
takže ak sa vzťah rozpadne, chyba je medzi 2 ľudmi, nie v tom, že je na ďiaľku
ZIADNY vztah na dialku nema perspektivu pokial ti dvaja v buducnosti neplanuju spolu nejake mesto, napriklad ze pojdu obaja na skolu do nejakeo mesta alebo jeden pride za druhym.... inac je to fakt useless
podľa mňa sa to zvládnuť dá, aj keď je to ťažké miestami a aa, tak mi chýba. ale stojí to za to.
neviem, si to predstaviť.
ak nie, zbytočná emočná investícia. a možno niekto si práve túto "nezmyselnosť a krásu skrytú v nej" potrebuje zažiť, aby sa mohol posunúť ďalej a dozrieť
jednoznačná odpoveď neexistuje. try it, if you need it.
Taktiež záleží akí sú obaja partneri, na akých hodnotovych priečkach sa majú navzájom, ako dlho sa poznajú, či majú obaja vlastne bývanie (aby tam človek mohol ostat na viacdni a tak..)
A asi by to bolo aj o dohode, podľa mňa SR nie je tak rozsiahle žeby som si nevedel predstaviť stretnutia kazdy týždeň, lenže zas niekedy robí problém aj 30km
podla mna zalezi ci clovek chce a ci mu to zato stoji. Ale zas, take kde nie je perspektiva, ze casom budu blizko je podla mna zbytocne.
do toho sme sa ešte aj navzájom odcudzili... začali sme sa strašne hádať a nakoniec náš vzťah prešiel do každodenných telefonických hádok, takže to už ani nemalo zmysel
toto by sa možno nestalo, keby zostal tu...ale nevyčítam mu to... poukazujem na to, že láska na diaľku je ťažká, a vyžaduje si veľkú dôveru z oboch strán
mne prvy vydrzal na dialku dva roky a v podstate skoncil pre nieco uplne ine ako to, ze sme neboli spolu kazdy bozi den.
druhy ani nenazyvam vztahom, lebo to bolo take kratke a z toho sme spolu dve tretiny casu ani neboli, ale tiez to skoncilo pre nieco ine ako pre dialku (lebo je jedna vec nemoct byt spolu z objektivnych pricin a druha, ked ma niekto proste v pici, lebo si nenajde cas ani na polhodinovu komunikaciu).
a teraz mam vztah, kde sme boli spolu takmer kazdy bozi den este predtym ako sme sa dali dokopy a najviac sme boli od seba dvakrat 10 dni a raz to bola pohoda a raz to bola katastrofa, lebo sme tak nauceni byt spolu, ze zle je nedobre, ked spolu nie sme.
ale vo vseobecnosti si myslim, ze sa to da. ked je tam vizia spolocnej buducnosti, tak to stoji aspon za skusku. vravim, aj pri tom istom cloveku to moze s kazdym novym partnerom fungovat inak. ja som dokaz