je podla vas mozne aby sa ludia z odlisnych vrstiev dali dokopy ??
alebo je podla vas lepsie napr. bohaty k bohatemu ,,,,myslite si ze je to dobre??(ja neriesim seba len ma to zaujima ako to vy vnimate ??) rsp. hladate vo vztahu "r
Na Slovensku nie je nikto doslova "bohatý".. nie sú tu také dôrazy na spoločenské meno a vystupovanie ako v iných štátoch takže tu to problémy nerobí absolútne
hladám si rovného,, prípadne mi ešte nevadí ak je na tom aj o trochu horšie než ja... kvoli mojmu komplexu menejcennosti mám problém s ludmi z vyšších vrstiev
ono ten chudobny/bohaty.. moze to zniet akokolvek divne, ale.. ten bohaty vyrastal uplne inak. v uplne inych pomeroch, ako ten chudobny. bohaty ho napriklad zoberie na nobl veceru do nejakej restauracie a ten chudobny nebude vediet, ako sa tam spravat.
to je taky absurdny priklad, ale moze sa stat, ze psychicky to bude jedneho z nich/oboch ubijat.
vo všeobecnosti je mi to jedno, ak má chlap potenciál pracovať na sebe, zarobiť a raz uživiť rodinu... ...ak ho nemá, je úplne jedno, z akej vrstvy je...
ta ja by som bohatého nechcela, stresovalo by ma to a neverila by som, že by mi bol verný a také čudné, proste ja som zvyknutá na lacné veci, že oblečenie, jedlo a tak a mne by bolo za to ľúto vyhadzovať veľa peňazí, no
tak myslím že tá rovnosť by mala byť hlavne v inteligencii, zaujmy, nazory.... vyzor alebo finančná situacia už podla mna nie su tak doležite faktory.... pretože sice ako píše @hoperpohroma , rozdielna vychova atd. ... ale myslím si že tam ale nezaleží na peniazoch skorej na tom že akí tí ľudia sú... lebo bohatý nemusí byť až taký nóbl a chudobný nemusi byť až taký "debil" že by sa nevedel spravať
@miaja hej, ale nejde len o to, ze chudobny/bohaty
ja som mala niekoho, pri kom som sa proste citila "podradna". a bolelo ma to dost slusne zakazdym, ked som si to uvedomila. moze sa tak citit chudobny, menej inteligentny, menej hudobne nadany.. hocikto, kto ma pocit, ze je v niecom menej.
(z vlastnej skúsenosti aspoň) myslím, že rozdielnosť v peniazoch je jedna z najmenších rozdielností, ktoré by vadili vzťahu.
ale zas, je to relatívne, ako u koho. niekomu môže prekážať že má partnera z inej spoločenskej vrstvy, niekedy to blokujú aj rodičia, všetko sa môže stať. ja som sa ešte ale s takým nestretla, takže u mňa zatiaľ s týmto žiaden problém
@marleymt ja si tiez myslim....ale si predstav ze niekto je zvyknuty na nejaky svoj standart ale jeho partner mozeme mat uplne odlisny .... ci im to moze klapat?
ako na jednej strane bolo by mi to občas nepríjemné z dôvodu, že nemohol by som si len tak pisknut, že si kúpim nový notas abo čo..
na strane druhej, bola by to pre mňa motivácia zarábať viac alebo čo ja viem..
ale tak, som dobrý poslucháč a určite by tá bohatá partnerka mala kopec zazitkou z ciest a akcii
ale inak mi je srdečne jedno z akej vrstvy by bola..záleží na iných veciach..tak ako môže človek zbohatnúť zo dňa na deň, môže človek o to bohatstvo prist..
- že chudobný sa bude cítiť pri bohatom zle, bude sa za svoju situáciu hanbiť, nebude napr. chcieť aby mu všetko platil, bude si pripadať ako záťaž pre svojho partnera .
RIEŠENIE - vzájomná komunikácia a vysvetlenie, že je to normálne, že záťaž nepredstavuje, je to v pohode a jeden druhého potiahne v tej situácii
- že bohatý bude zvyknutý na účasť na nejakých akciách a nebude sa chcieť zúčastňovať nazvime to "menej prominentných akcií", nebude chcieť kupovať také lacné veci a pod.
RIEŠENIE - opäť vzájomná komunikácia, dohoda, kam budeme chodiť spolu, kde sa ja prispôsobím tebe, kde ty mne. predsalen, nejako sa našli a dali dokopy, takže ak by to bol obrovský rozdiel, tak sa dokopy ani nedajú.
- že rodinám sa nebude páčiť že ich bohatý potomok má chudobného partnera a budú tomu chcieť zamedziť.
Hm, zakázaná láska je cool, a myslím že aj tento problém sa dá vyriešiť...
nenapadá mi už žiaden zásadný problém, pokiaľ by človek k svojmu životu potreboval rovnako zabezpečeného (nezabezpečeného) partnera, tak sa nebude pozerať a dávať dokopy s niekým kto taký nie je, ak to niekomu nevadí, tak neni problém. to je všetko aj o tom aký má kto vkus, nedá sa to zovšeobecniť, je to relatívne, lebo každý má nejaké ľudské hodnoty a u rôznych ľudí sa líšia
tak ako co ja viem asi by som nechcel nejaku bohatu alebo skor ona mna (aj ked mna nechce ziadna ale toto je len priklad lebo by som nedokazal zivit ju tak ako bola zvyknuta od rodicov ... ale akoze mne by nevadilo ze je bohata a nemyslim to tak ze by mi davala peniaze
a k teme urcite to je mozne plno takych parov poznam kde muz zaraba velmi vela a zena velmi malo no ale v opacnom pripade ako som uz pisal hore to az take caste asi neni
@patricia1212 myslim si ze je ideal ked su cca z rovnakych pomerov ... samozrejme ze mnohym dievcatam nevadi ak su z rozdielnych, najma, ak je partner bohatsi
ja by som nechcela cloveka, ktory stale hovori o tom, co je nehorazne drahe, nechape, ako to niekto moze kupit, ked neznackove to maju ovela lacnejsie a nema na to a ked pride k peniazom, tak si to kupi.
kedze som zena, pojmem to z mojho pohladu. zaujimalo by ma, ktore chlapske ego zvladne fakt, ze jeho partnerka zaraba, zarabala a aj bude zarabat ovela viac nez on. su chlapi stvorenia, ktorym nevadi, ze sa ich zena oblieka do drahych veci a vyzera "luxusne", zatial co on vyzera priemerne? a co v pripade, ze idu spolu na veceru do oblubenej restauracie, kde je ona zvyknuta chodit cely zivot a on nema ani na zaplatenie vsetkeho, co zjedia a vypiju? chcela by som vediet, ako sa asi citi muz, ked snubny prsten nema ani z tretiny taku hodnotu a "smrnc" ako prsten, co dostala len tak od rodicov na narodeniny.. mne osobne by ako zene nic z toho nevadilo, ale naozaj by som chcela vediet, ci je muz, ktory by to vsetko zvladol bez pocitu menejcennosti a vlastnej neschopnosti "byt chlapom". muzi jednoducho take veci nie vzdy zvladaju. naopak zenam nevadi, ked je ich partner hriesne bohaty a vydrziava si ich. asi to bude nieco geneticky zakorenene.
Neznášam toto delenie na "vrstvy". Moja mama to stále rieši. Nižšia vrstva sa má poddávať tej vyššej, bla-bla-bla. Mne to príde ako hlúposť. Ľudia budú vždy ľudia, či má miliardy a či iba centy. Každý bude vždy len človekom. Maximálne inteligenčne by som dokázala ľudí deliť podľa vrstiec, that's all.
A okrem toho, mne osobne je to jedno. @35 má správny názor, myslím, že muži majú tak trochu takú povahu, či si to chcú priznať alebo nie.
Ale zase niektorí sa dokážu cez to preniesť. Hoci viem, že som ešte v podstate dieťa a bla-bla, ale viem, že môj chalan sa dokáže preniesť cez to, že on hoci maká strašne veľa, väčšinu peňazí minie na všetko možné typu nájom a všetko s tým spoločné, ale jednoducho. On sa dokázal zmieriť s tým, že /keď sa to už má deliť na tie vrstvy/ ja som akože z tej "vyššej" vrstvy a on nie. Jednak preto, že ja sa nepotrebujem baviť za peniaze. Stačí mi, ak si proste sadneme niekde na lavičku a len tak čosi trepeme, alebo si doma pustíme hudbu a blbneme. Nepotrebujem chodiť do akýchsi drahých podnikov, kde by musel vysoliť milióny len na to, aby sme sa zabavili. Stačí mi ísť do nejakého ošumelého podniku na kofolu, alebo si čosi zajesť a je to.
Jednoducho, obaja sa dokážeme tomu druhému prispôsobiť. A tak si myslím, že ak niekto naozaj miluje, absolútne nehľadí na peniaze. Samozrejme, záleží to aj od povahy, všakže..
@devine nepochopila si otazku.... Ja riesim nie drahe restiky ale sivotny standart ..., kazdy z nam ma nejaky ci sa moze odlisne vrstvy miesat spolu,,,,,
A ty si zase asi nepochopila, čo som hovorila ja. Hovorím, že keď človek miluje, dokáže sa prispôsobiť tomu druhému a potom je jedno, či je niekto "vyššia" a či "nižšia" vrstva. Samozrejme, je iné, keď je žena z "vyššej" a muž z "nižšej", pretože tí to ťažšie znášajú. Ale podľa mňa je to úplne jedno.
@solty1 ano ano som jebnutá piča, len poď do mňa už som si zvykla na tejto stránke, ma zabite do piče ... a to si to furt rozmyslím a prídem sem zas a zas, ach ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ono ten chudobny/bohaty.. moze to zniet akokolvek divne, ale.. ten bohaty vyrastal uplne inak. v uplne inych pomeroch, ako ten chudobny. bohaty ho napriklad zoberie na nobl veceru do nejakej restauracie a ten chudobny nebude vediet, ako sa tam spravat.
to je taky absurdny priklad, ale moze sa stat, ze psychicky to bude jedneho z nich/oboch ubijat.
ja som mala niekoho, pri kom som sa proste citila "podradna". a bolelo ma to dost slusne zakazdym, ked som si to uvedomila. moze sa tak citit chudobny, menej inteligentny, menej hudobne nadany.. hocikto, kto ma pocit, ze je v niecom menej.
ale zas, je to relatívne, ako u koho. niekomu môže prekážať že má partnera z inej spoločenskej vrstvy, niekedy to blokujú aj rodičia, všetko sa môže stať. ja som sa ešte ale s takým nestretla, takže u mňa zatiaľ s týmto žiaden problém
ako na jednej strane bolo by mi to občas nepríjemné z dôvodu, že nemohol by som si len tak pisknut, že si kúpim nový notas abo čo..
na strane druhej, bola by to pre mňa motivácia zarábať viac alebo čo ja viem..
ale tak, som dobrý poslucháč a určite by tá bohatá partnerka mala kopec zazitkou z ciest a akcii
ale inak mi je srdečne jedno z akej vrstvy by bola..záleží na iných veciach..tak ako môže človek zbohatnúť zo dňa na deň, môže človek o to bohatstvo prist..
- že chudobný sa bude cítiť pri bohatom zle, bude sa za svoju situáciu hanbiť, nebude napr. chcieť aby mu všetko platil, bude si pripadať ako záťaž pre svojho partnera .
RIEŠENIE - vzájomná komunikácia a vysvetlenie, že je to normálne, že záťaž nepredstavuje, je to v pohode a jeden druhého potiahne v tej situácii
- že bohatý bude zvyknutý na účasť na nejakých akciách a nebude sa chcieť zúčastňovať nazvime to "menej prominentných akcií", nebude chcieť kupovať také lacné veci a pod.
RIEŠENIE - opäť vzájomná komunikácia, dohoda, kam budeme chodiť spolu, kde sa ja prispôsobím tebe, kde ty mne. predsalen, nejako sa našli a dali dokopy, takže ak by to bol obrovský rozdiel, tak sa dokopy ani nedajú.
- že rodinám sa nebude páčiť že ich bohatý potomok má chudobného partnera a budú tomu chcieť zamedziť.
Hm, zakázaná láska je cool, a myslím že aj tento problém sa dá vyriešiť...
nenapadá mi už žiaden zásadný problém, pokiaľ by človek k svojmu životu potreboval rovnako zabezpečeného (nezabezpečeného) partnera, tak sa nebude pozerať a dávať dokopy s niekým kto taký nie je, ak to niekomu nevadí, tak neni problém. to je všetko aj o tom aký má kto vkus, nedá sa to zovšeobecniť, je to relatívne, lebo každý má nejaké ľudské hodnoty a u rôznych ľudí sa líšia
a sestra má chlapa zazobanca smiley , a ako to tak sledujem, tak to môže byť vcelku príjemné.
a k teme urcite to je mozne plno takych parov poznam kde muz zaraba velmi vela a zena velmi malo no ale v opacnom pripade ako som uz pisal hore to az take caste asi neni
@patricia1212 Z pohľadu peňazí to je úplne jedno.
Ak obaja vedia ako to je a nevadí im to, podľa mňa to obom zúčastneným práveže prospeje, spoznanie iných svetov, pomerov, a obohatí to osobnosť.
A okrem toho, mne osobne je to jedno. @35 má správny názor, myslím, že muži majú tak trochu takú povahu, či si to chcú priznať alebo nie.
Ale zase niektorí sa dokážu cez to preniesť. Hoci viem, že som ešte v podstate dieťa a bla-bla, ale viem, že môj chalan sa dokáže preniesť cez to, že on hoci maká strašne veľa, väčšinu peňazí minie na všetko možné typu nájom a všetko s tým spoločné, ale jednoducho. On sa dokázal zmieriť s tým, že /keď sa to už má deliť na tie vrstvy/ ja som akože z tej "vyššej" vrstvy a on nie. Jednak preto, že ja sa nepotrebujem baviť za peniaze. Stačí mi, ak si proste sadneme niekde na lavičku a len tak čosi trepeme, alebo si doma pustíme hudbu a blbneme. Nepotrebujem chodiť do akýchsi drahých podnikov, kde by musel vysoliť milióny len na to, aby sme sa zabavili. Stačí mi ísť do nejakého ošumelého podniku na kofolu, alebo si čosi zajesť a je to.
Jednoducho, obaja sa dokážeme tomu druhému prispôsobiť. A tak si myslím, že ak niekto naozaj miluje, absolútne nehľadí na peniaze. Samozrejme, záleží to aj od povahy, všakže..
A ty si zase asi nepochopila, čo som hovorila ja. Hovorím, že keď človek miluje, dokáže sa prispôsobiť tomu druhému a potom je jedno, či je niekto "vyššia" a či "nižšia" vrstva. Samozrejme, je iné, keď je žena z "vyššej" a muž z "nižšej", pretože tí to ťažšie znášajú. Ale podľa mňa je to úplne jedno.
No a to som sa ti snažila vysvetliť.