Predstavte si situáciu,že by ste mali skvelý vzťah. S partnerom/rkou by ste sa veľmi ľúbili LENŽE vaše predstavy o budúcnosti sa rozchádzajú.Vy túžite po odchode a živote v zahraničí a váš partner/ka chce zostať po zvyšok života na Slovensku.
Ako by ste danú situáciu riešili? Zvíťazila by u vás láska,zostali by ste žiť s priateľom/priateľkou na Slovensku,aj keď nikdy by ste sa necítili úplne šťastní, alebo by ste dali prednosť svojím snom a riskli by ste odchod do zahraničia?
Ked on nie je ochotny pre mna spravit vsetko tak nema cenu aby som sa ja obetovala. Cize taketo zasadne rozdiely sposobia rozchod ak je vztah zly. Ked on mi povie vyber si bud toto alebo ja tak evidentne si ma nevazi. Keby vsak povedal ze za mnou pojde kdekolvek som ochotna prehodnotit moje plany.
@lovingmemory ale zase ked sa na to pozries z druhej strany, preco by si nemala ty ist kamkolvek za nim? Zase to, co si napisala je dost sebecke...
A za mna je to jednoznacne, odisla by som, nedokazem sa prisposobovat a ked vidim, ako mi skoncil vztah, od ktoreho som si brutal vela slubovala...no nasrat
Ja by som najradšej žila všade možne len nie na SVK, v podstate už od 18tich som aj odcestovaná a žijem mimo našu republiku. Môj muž chce zostať len na SVK a je to fakt ťažké, keď on chce niečo iné ako ja... no ale prispôsobila som sa a zvykám si už žiť jednou nohou aj v rodnej zemi
Neviem. Nebola som nikdy v takejto situacii,tazko povedat. Cas,ktory som s mojim drahym je mi najvzacnejsi,a ak by som aj tuzila ist zit prec a on nie,asi by som bez neho nevedela tak lahko odist. A za neho mozem povedat.ze ai on bezo mna. A ak by to bolo naopak,asi by som si to 'sla vyskusat' na nejaky polrokrok a mozno by sa mi to zapacilo a ak nie,tak by sme sa museli nejak spolocne rozhodnut,co dalej.
Záležalo by od viac okolností. Ale v zásade by som odišla ak by som chcela. Každopádne, priprav sa na to, že vzťahy na diaľku jednoducho dlhodobo nefungujú. Tak to proste je.
@pijemzelenycaj mala som tu strašne dlhý koment ale omylom sa mi kliklo na krížik a už sa mi to nechcelo písať znova, no a na konci bolo že podľa mňa keď je niekto v milujúcom vzťahu určite nezahodí partnera len tak kvôli osobným potrebám a minimálne sa snaží nájsť kompromis a že by ma zaujímal názor teba a h8u na to
@sheily jej ty si milacik aj @h8u
A jasne,ze by som to nezahodila kvoli vlastnym potrebam len tak. Ved v tom vztahu sme dvaja. Ako som pisala,urcite by som si to sla minimalne vyskusat,a potom by sme sa nejak spolocne dohodli. Urcite kebyze ma teraz pochyti mania niekam sa odstahovat (aj ked to je nepravdepodobne,lebo som tu stastna) tak ak by priatel nechcel ist urcite by som sa na neho nikdy nevykaslala a nesla si svoje. Zalezi mi na jeho nazore a chcem zvysok zivota byt s nim,tak by sme sa museli nejak dohodnut,urcite by som sa s nim nerozchazala kvoli tomuto ale ved urcite to mate nejak podobne
Ja som prispôsobivý, nepriebojný typ, takže ja by som sa toho vzdala v prospech vzťahu, ale určite by bola snaha o kompromis - ako striktne chce ostať doma? také Čechy, Rakúsko sú "na skok"... alebo ísť do zahraničia iba na nejaký čas a potom sa usadiť tu
a myslím si, že páry, ktoré by sa pre toto rozišli, by za iných okolností časom aj tak stroskotali, takže je to jedno. ja by som ostala vo vzťahu
tak akoze dost by zalezalo aj na tom "ako daleko" by sme uz v tom vztahu boli...vseobecne tak prvy rok povazujem fakt len za spoznavaci, druhy za "utvrdzovaci" a tak od tretieho roka vyssie zacinam mysliet na "happily ever after"
cize v prvom roku by som si asi isla svoje, v druhom by som hladala kompromis a v tretom a vyssie uz by som sa asi s velkou pravdepodobnostou prisposobila jemu.
v podstate sme nieco podobne s frajickom riesili, lebo ja chcem ist prec prec prec a on by chcel tiez, ale do inej krajiny ako ja aaa proste isla by som aj tak, lebo viem, ze by sme stale spolu v pohode dokazali byt. a casom by sme mozno nasli nejaky kompromis. kazdopadne, napokon zostavam v BA, cize toto rozhodnutie sa zatial posuva na neurcito ale moj nazor je ze urcite sa neobmedovat na ziadnu osobu a neobetovavat svoje sny a tuzby tomu, co chce niekto iny. nastastie mam to stastie, ze moj frajer ma taku istu predstavu a podporujeme sa vo vsetkom, nech sa to kona kludne aj na marse
no ako ja si neviem absolutne nijako predstavit ze by som hocico vymenila za lasku a nie len nieco take ako splnenu tuzbu po zivote v zahranici, akoze samozrejme by som sa to snazila riesit kompromisom, proste tak ako pise @24 .. ale neviem si predstavit ze by som tuzila niekde zit, moj priatel nechcel tak ja ze ok teda a sla by som tam bez neho s tym ze sa rozideme, neviem aky by to malo zmysel ved by som bola smrtelne nestastna proste, naco by som tam bola potom??!! keby som tam musela byt bez neho?!
samozrejme druha vec je ta ze by ma urcite velmi trapilo preco on je taky zasadovy a nechce kusok ustupit mne ked vidi ako velmi tuzim tam zit.. a riesila by som aj to.. ale proste take ze kaslat nanho, zobrat sa a ist prec to si neviem predstavit, ja som teda nesla ani na erasmus kvoli tomu ze sme spolu aj ked som vzdy tuzila, lebo proste ok chcela by som ale viem ze by som ten polrok bola strasne nestastna bez neho a sla by som tam teda uplne zbytocne a len sa trapila,,
ale jednoducho vzdy sa da najst nejaky kompromis predsa a ked sa dvaja ludia lubia vzdy to vymyslia nejako spolu k obojstrannej spokojnosti, ked to niekto nedokaze tak to neni ono asi proste no!
Keby som bola osoba, ktorá túži ísť do zahraničia, tak by som išla možno na istý čas, nie natrvalo. Urobila by som kompromis. Alebo by sme obaja urobili kompromis a boli aj v zahraničí, aj na Slovensku (na striedačku) Ale ak nie je jeden, alebo druhý ochotný ustúpiť, potom sa to celé zosype. Niekedy láska nestačí...
Neviem si predstaviť že by som mala zostať na SVK len kvôli niekomu,keď ma to ťahá preč a už sa neviem dočkať kedy dokončím školu a vypadnem odtialto..práve preto si nikoho teraz nehladám,lebo viem že za 2 roky idem preč a nikto ma nedonúti zmeniť názor
po prvé, presne pre toto sa treba vo vzťahu a aj pred jeho začiatkom veľa rozprávať. ak by sa naše životné ciele priveľmi rozchádzali tak by som sa s takým človekom ani nedala dokopy...
no ale byť už teda o vzťahu ... tak by som zostala a nešla do zahraničia. pre mňa je vzťah a láska veľmi dôležitá... a bola by som šťastná pretože to je môj najväčší sen... mať skvelý vzťah a človeka ktorý ma miluje a nikdy neopustí.
pre mňa asi nie je dôležité kde budem žiť ale to kto pri mne bude a či vôbec niekto: ) okrem toho vzťah, ktorý mám, mi stojí za to zostať kdekoľvek, príliš ťažko sa hľadá taký soulmate: ) (aj keď máme spoločne plány odísť niekam, neviem či sa tak stane a nenahnevám sa ak sa tak nestane: )
ako tu už padlo, je to o prioritách : )
Vobec neverim vztahom na dialku, som prilis fyzicky typ a potrebujem sa objimat a tulit a tak. Bola som pol roka v Prahe a vidali sme sa velmi malo, dva mesiace vobec, a vobec by som to nechcela na dlhsie.
Takze pokial by bola situacia ze jeden chce ist prec a druhy nie, tak v tom pripade mi pride ze ten vztah prestava plnit svoje poslanie a treba sa posunut.
Ale naivne dievca vo mne by sa chcelo asi prisposobit aby nemuselo nikoho opustat, takze vlastne neviem co by som naozaj urobila.
Keby som mal priatelku, s ktorou je to vazne a vyhovuje mi, prisposobil by som sa jej. Nieje dolezite miesto, ale ludia. Niekto precestuje cely svet a stale nebude happy a niekto je happy vsade.
AKo v @35 , najskôr partnera musím spoznať, než s ním začnem chodiť a plánovať budúcnosť. Človek by si podľa mňa najskôr mal rozmyslieť, čo od života chce. Teda ak chcem cestovať, tak logicky si alebo zatiaľ partnera nenájdem, alebo nájdem takého, ktorý toto so mnou zdieľa. Ak viem, že ostávam, nájdem si takého, ktorému to vyhovuje. Normálny dospelý človek predsa nemení plány zo dňa na deň, nemalo by sa teda stať,že mi pri spoznávaní povie niečo, a keď spolu začneme chodiť zrazu otočí. Takže nemyslím, že do takej situácie sa niekedy dostanem.
ALE ak už náhodou, potom sa obávam, že by to bol rozchod. Keďže ja som skôr ten typ, čo nemá rád zmeny, chcela by som ostať doma. Cítila by som sa hrozne, keby môj partner chcel cestovať a kvôli mne by sa toho vzdal, nikdy by som si to neodpustila. Tak ho radšej nechám tak a možno si nájdem niekoho iného. (Možno sa aj on po niekoľkých rokoch vráti a uvedomí si, že chce žiť so mnou. Takže ostanem sama práve pre túto možnosť.)
My sme to v podstate mali. Už sme mali veľké plány, že pôjdeme do Anglicka a ja som proste zrazu vycúvala a priateľ tu so mnou zostal a ja by som sa rozhodla tak isto.
* pretože u mňa na tom,či sa cítim šťastná nezaváži až tak krajina v ktorej som, resp. chcem ostať na svk, ak by mal on ponuku ísť niekam,ďaleko, pôjdem s nim
odist do zahranicia. Ale neviem co si od vztahu slubujes. Proste chod co treba rob. Ak chce robit ine, nechaj ju. Ak ta ma rada, tak sa date zas dokopy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
A za mna je to jednoznacne, odisla by som, nedokazem sa prisposobovat a ked vidim, ako mi skoncil vztah, od ktoreho som si brutal vela slubovala...no nasrat
to bolo isto nieco krasne o laske, ked si ty tagla mna a pijemzelenycaj, sme snad tri najzalubenejsie tu
A jasne,ze by som to nezahodila kvoli vlastnym potrebam len tak. Ved v tom vztahu sme dvaja. Ako som pisala,urcite by som si to sla minimalne vyskusat,a potom by sme sa nejak spolocne dohodli. Urcite kebyze ma teraz pochyti mania niekam sa odstahovat (aj ked to je nepravdepodobne,lebo som tu stastna) tak ak by priatel nechcel ist urcite by som sa na neho nikdy nevykaslala a nesla si svoje. Zalezi mi na jeho nazore a chcem zvysok zivota byt s nim,tak by sme sa museli nejak dohodnut,urcite by som sa s nim nerozchazala kvoli tomuto
ale ved urcite to mate nejak podobne
a myslím si, že páry, ktoré by sa pre toto rozišli, by za iných okolností časom aj tak stroskotali, takže je to jedno. ja by som ostala vo vzťahu
cize v prvom roku by som si asi isla svoje, v druhom by som hladala kompromis a v tretom a vyssie uz by som sa asi s velkou pravdepodobnostou prisposobila jemu.
samozrejme druha vec je ta ze by ma urcite velmi trapilo preco on je taky zasadovy a nechce kusok ustupit mne ked vidi ako velmi tuzim tam zit.. a riesila by som aj to.. ale proste take ze kaslat nanho, zobrat sa a ist prec to si neviem predstavit, ja som teda nesla ani na erasmus kvoli tomu ze sme spolu aj ked som vzdy tuzila, lebo proste ok chcela by som ale viem ze by som ten polrok bola strasne nestastna bez neho a sla by som tam teda uplne zbytocne a len sa trapila,,
ale jednoducho vzdy sa da najst nejaky kompromis predsa a ked sa dvaja ludia lubia vzdy to vymyslia nejako spolu k obojstrannej spokojnosti, ked to niekto nedokaze tak to neni ono asi proste no!
no ale byť už teda o vzťahu ... tak by som zostala a nešla do zahraničia. pre mňa je vzťah a láska veľmi dôležitá... a bola by som šťastná pretože to je môj najväčší sen... mať skvelý vzťah a človeka ktorý ma miluje a nikdy neopustí.
ale každý má iné priority...
ako tu už padlo, je to o prioritách : )
Takze pokial by bola situacia ze jeden chce ist prec a druhy nie, tak v tom pripade mi pride ze ten vztah prestava plnit svoje poslanie a treba sa posunut.
Ale naivne dievca vo mne by sa chcelo asi prisposobit aby nemuselo nikoho opustat, takze vlastne neviem co by som naozaj urobila.
ALE ak už náhodou, potom sa obávam, že by to bol rozchod. Keďže ja som skôr ten typ, čo nemá rád zmeny, chcela by som ostať doma. Cítila by som sa hrozne, keby môj partner chcel cestovať a kvôli mne by sa toho vzdal, nikdy by som si to neodpustila. Tak ho radšej nechám tak a možno si nájdem niekoho iného. (Možno sa aj on po niekoľkých rokoch vráti a uvedomí si, že chce žiť so mnou. Takže ostanem sama práve pre túto možnosť.)