Koľko podľa vás môžu vydržať vzťahy 16 ročných? Ak sa naozaj milujú a nieje to hrané ani z jednej strany, sú jednoducho spriaznené duše a milujú tie nedostatky druhého? Sú všetky vzťahy neplnoletých odsúdené na neúspech a krach do pár rokov?
ja som sa dala s mojim drahym dokopy, ked som mala 16 a sme spolu dodnes. ine by to bolo, keby sme mali obaja 16. tam davam sancu na prezitie vztahu tak 10%.
@nobile Myslím že ide skôr o to , či sú dosť vyspelí , to že niekto dovŕši 18 neznamená že je a bude verný len jednej na veky , alebo že každý 18- nemôže mať dlhodobý vzťah .
ja si vobec nemyslím, že vztahy medzi 16 ročnými sa niekedy brali vážne nech si hovorí kto chce čo chce sú to deti, teraz sa do mna pustte je mi to jedno..
poznám jeden pár (kedysi najlepšia kamarátka a najlepší kamarát), ktorí spolu chodia od 15 (až 2 roky ), ale Martin už má na účte našporené vraj až 2000 € a veľmi precízne premyslené plány do budúcna s ňou. Myslím, že tento vzťah sa úplne odsúdiť na neúspech nedá, i keď ja na to mám svoj názor...
čo ja viem no.. my vás dvoch nepoznáme až tak dobre a nepoznáme všetky okolnosti okolo toho, to by si mal ty sám vedieť či ti to vydrží alebo nie.. osobne si myslím že why not.. ale mal by si to mať premyslené už dosť dopredu a či vôbec niečo také chceš... lebo môže sa ti zdať že teraz ju vnímaš so všetkými chybami a potom za 2 roky zistíš že to tak nebolo.. takže.. ťažko debatovať
Tuším som dlhoročným svedkom práve vzťahu, ktorý sa začal, ba dokonca, ak ma pamäť neklame, keď mala 15 a on dajme tomu 17 (neviem presne, plus mínus rok). Je to najkrajší pár, aký som kedy poznala a celé tie roky im veľmi fandím.
@nobile je to mozno sposobene aj tym, ze okrem neho ma za cele tie roky, co sme spolu, nikto nechcel. nikdy som nepatrila k stredobodom muzskeho zaujmu. keby to tak nebolo, mohlo to byt vsetko inak.
Preco by nie? vsetko je podla mna mozne.. hned to odsudzovat je dost nahovno ja poznam takych, co sa dali dokopy bab 14 a chalan 16, a uz su spolu 16 rokov a dokonca su manzelia a maju uz aj decko tak preco by to nemohlo vydrzat aj inym?
je to take iste ako vztahy 20-rocnych....bud su to ludia "stavani" na vztah, a kludne im to moze vydrzat aj niekolko rokov alebo su to obycajni nadrzanci, takze po zopar tyzdnoch uz sa rozidu, akurat 20-rocni maju rozum, a vedia, ze je to len nadrzanost, takze sa uz tolko do vztahu nehrnu......
ja som mala 13 rokov keď sme sa dali dokopy a ťaháme to spolu už 4 a pol roka .... takže všetko je možné.. ale určite je to individuálne... záleží na daných dvoch ľuďoch, na ich povahách, ... na tom ako sa stavajú k vzťahu a láske... či si sadnú, skutočne sa ľúbia... atď atď...
Ako bolo už viackrát spomenuté, je to individuálne
Ja na tom nevidím nič zlé, ak sa majú dvaja radi, tak prečo by spolu nemali zostať navždy?
Alebo sa to počíta tak, že po tridsiatke už môžu ostať spolu navždy, dovtedy nie? Pretože som sa stretla aj s takými názormi, že dovtedy tie city nie sú "pravé"... Ale práveže, podľa mňa, sú tie city najúprimnejšie práve v tomto mladom veku... Neskôr už záleží na kadečom inom (práci, deťoch, peniazoch...) a ľudia už nie sú s niekým len kvôli láske...
Čiže si myslím, že ak to obaja budete chcieť, vydrží vám to
Neviem prečo, ale veľmi neverím tomu, že mladí ľudia dokážu skutočne ľúbiť a zotrvať so svojim partnerom navždy. Samozrejme, existujú aj výnimky, tak ako v každom inom prípade, no je ich veľmi málo. Som svedkom toho, že ľudia sa rozchádzajú aj po 5tich, 7tich rokoch vzájomného partnerstva. Keď už nevydržia takéto vzťahy, v čo viac ešte môže človek veriť? Existujú vzťahy, ktoré pretrvajú a nerozpadnú sa? V ktorom sa partneri budú ľúbiť, a vzájomne rešpektovať do konca života? V súčasnosti majú ľudia sklon vzťahy brať ľahkovážne. Niektoré slečny v 15tich už majú za sebou tri vzťahy...
Vzťahy nemajú takú trvácnosť tak, ako tomu bývalo kedysi. Miera rozvodovosti je vyššia ako kedykoľvek predtým, počet detí v rodine klesá, a vek sobášnosti sa oddialuje do stále neskoršieho obdobia.
ježiš toto je super toto škatulkovanie niektorí 16 roční sa zalúbia a sú spolu do konca života a niektorí 30roční majú za sebou 10 vzťahov a predsa s nikým nevydržia, je to individuálne predsa nie?
My sme sa frajerom dali dokopy v 16 tich,pomaly nám tiahne na 18ku a dovolím si tvrdiť, že náš vzťaj je perspektívnejší ako vzťah niektorých 20plus ročných v mojom okolí.. myslím že tu nejde o vek..
ono jedna vec je laska, druha vec je "prax".. este ste (sme) v relativne rozvijajucom sa veku a obcas proste zistime, ze toto nie je to, co by som chcela.. a to nie je problem toho, ze by tam chybala laska to sa teda stalo mne po 2rocnom vztahu, ktory zacal ked som mala skoro 15.. mat sa rad nie je vzdy vsetko, samozrejme, to neznamena ze vam to nevydrzi. znamena to len to, ze sa spoznavate a mozno zistite ze chcete od zivota uplne nieco ine.
Ja mam 16 a aj moj priatel ma 16 a nemam pocit, ze ostaneme spolu na nejaku strasne dlhu dobu... Nie ze by som ho nemilovala alebo sa ho chcela zbavit, ale som realista. Obaja este dospejeme a zmenime sa, takze je dost mozne, ze sa vsetko zmeni. Mozno nie.
Ale vychutnavam si kazdu chvilu s nim akoby mala byt posledna ^_^
@hypercreeper dnes sa to síce ináč berie, niekedy v 90tych rokoch bola 20 ročná žena už starou dievkou. Dnes práve naopak. Dnes i 40 ročné ženy mávajú prvé deti. Ak zažívaš takýto vzťah, tak gratulujem, poznám strašne veľ ľudí, ktorí sa dokonca poznali od 12-13tich, a žijú spolu 40-50rokov momentálne. Moji rodičia naopak čakali na to až do 30tky. Ak sa dvaja ľúbia, a je ich láska opätovaná, netreba pozerať na budúcnosť, veď ste i tak pod zákonom, treba si uži to, že môžete spolu byť a že vám to vychádza
Ako som niekde čítal: Rozdiely vždy dvoch ľudí spoja, aby ich na konci rozdelili. Takže to, čo budeš na 2. milovať, budeš nakoniec najviac nenávidieť... Irónia osudu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
@matus123 jj dnesni 16 rocni su vyspelejsi ako predosli, teda sucani 30 rocni
Ale myslím,že by to bolo úplne iné, keby mal aj on 16,to by sme zrejme spolu tak dlho nevydržali.
Podla vstupnych udajov, ktore si nam poskytla maju 37 rokov iba...
A ty ak mas 20, tak to znamena, ze ta mali uz v 17tich ni?!
@atropabelladona nerozumiem?
@hypercreeper Ak tomu veríš, tak do toho choď, aj nám každý vravel, že sa hneď rozídeme a well, here we are
a všetko závisí na tebe nedaj na reči iných, viem že v tom veku sú pre nás dôležité názory iných no nenechaj sa strhnúť..povedz si, že ti len závidia
@atropabelladona jj sme sa neporozumeli
Ale tak ked bol on starsi to je zvlastne, ze si sa nanho nevyjebala, ze si chces este uzit a neviazat sa ta skoro na jednu osobu
@atropabelladona to je paradox toto
A mám spoluziačku, ktorá má od 15 frajera a chcú sa vziať
Na veku nezáleží ľúbiť vie aj 14 roční, lenže ako kto, keď vidím ako to 16, 17 proste puberťáci berú tak to asi nie sú nejaké hlboké city
Aj tak to vždy skončí zle, či?.. Na konci je vždy utrpenie aj keby ste spolu žili až kým jeden z vás neumrie. Aj vtedy by jeden z vás trpel.
Tak načo?!
(A možno som len zatrpknutá...)
Ja na tom nevidím nič zlé, ak sa majú dvaja radi, tak prečo by spolu nemali zostať navždy?
Alebo sa to počíta tak, že po tridsiatke už môžu ostať spolu navždy, dovtedy nie? Pretože som sa stretla aj s takými názormi, že dovtedy tie city nie sú "pravé"... Ale práveže, podľa mňa, sú tie city najúprimnejšie práve v tomto mladom veku... Neskôr už záleží na kadečom inom (práci, deťoch, peniazoch...) a ľudia už nie sú s niekým len kvôli láske...
Čiže si myslím, že ak to obaja budete chcieť, vydrží vám to
Držím palce
Tak by som toho pojebaného vedca, ktorý na to prišiel poslala do piče, nech ide skúmať atómy a šprtkať sa v chrobákoch.
Vzťahy nemajú takú trvácnosť tak, ako tomu bývalo kedysi. Miera rozvodovosti je vyššia ako kedykoľvek predtým, počet detí v rodine klesá, a vek sobášnosti sa oddialuje do stále neskoršieho obdobia.
To ti mati musi byt skor kamaratkou, ako matkou
My sme sa frajerom dali dokopy v 16 tich,pomaly nám tiahne na 18ku a dovolím si tvrdiť, že náš vzťaj je perspektívnejší ako vzťah niektorých 20plus ročných v mojom okolí.. myslím že tu nejde o vek..
Ale vychutnavam si kazdu chvilu s nim akoby mala byt posledna ^_^
nemyslim, si ze som sa vo svojich 15 rokoch zalubial do chlapca na cely zivot a nemam ruzove okuliare
ale je mi fajn, co viac si priat. nas vztah je coraz krajsi a nemam si na co stazovat
som stastna. hlupymi otazkami do buducnosti, kolko, ako a ako dlho to este vydrzi a či sa nikdy nezapodievam je to zbytocne
ale v kazdom pripade pre povzbudenie par prikladov z mojho zivota.
byvala spoluziacka zacala s chalanom chodit tusim v 14tich, on mal asi 16. su spolu uz 6 rokov a chce ju poziadat o ruku.
kamaratka sa s chalanom dala dokopy ked mali obaja 16 maju 20 su spolu a to si uz preskakali vselico.
moja teta sa s ujom dala dokopy tiez myslim v 16tich, ale tam bol on vyrazne starsi (8 rokov) a teraz maju krasne babätko
Ale určite sa v dnešnej dobe dokazuje skôr to, že NIE, každý sa iba rozvádza a rozchádza, to je dnešná MÓÓÓÓDA!