mozno trochu zvlastna tema. napadlo vas niekedy, ako moze velmi vyrazna zmena financnej situacie zmenit vztah? asi by sme predpokladali, ze ked sa to zmeni k horsiemu, tak to vacsinou vztah ohrozi, no ked sa zmeni k lepsiemu, tak by to mohlo vztahu prospi
čím menej peňazí, tým si ľudia v partnerstve vážia viac jeden druhého, pretože ho/ju považujú za najdôležitejšiu "vec" vo svojom živote...na druhej strane viac peňazí dáva ľuďom viac možností...peniaze sú ale nutné zlo v našom živote a treba im prikladať správnu váhu...v živote by som nevymenil alebo nenechal priateľku - ani kvôli všetkým pokladom sveta...
So zmenou životného štandardu to musí byť náročné - zrazu sa otvorí (*v prípade zmeny opačnej zatvorí) kopa nových možností pre investície a správu financií a vyselektovať z nich tie "pravé," pričom stále s ohľadom na druhú osobu, sa môže stať ľahko nezvládnuteľným, keď o tom doposiaľ človek nemal "ani páru," nakoľko sa s tým nestretol.
Je ľahké povedať teraz "nám by sa to nestalo," ale kým to človek nezažije v praxi, NEMÔŽE si byť nikdy istý, myslím.
Ja som si s ex za dva roky nášho spoločného bývania prešiel všetkým, od finančnej krízy až po zariaďovanie izby za stovky eur... Všetko je o tom, či ste spolu preto, že ten druhý má peniaze, alebo preto, že sa máte radi
no, keby som nechodil s priatelkou, tak viac penazi utratim za alkohol, a podobne sprostosti, tak verim, ze cas straveny s nou, neaka ta dovolenka, vylet, pekna vecera, atd... su lepsie "investovane" peniaze
@cicatrix presne viem o com vravis kedze moj frajer je dost na peniaze a ked uz sa k nejakym dostane chce ich viac a viac, a ja zastavam skor ine hodnoty.. ale kedysi to tak nebolo, kedysi sme boli obaja skromni a tesili sa uz z toho ze mozme sa ist prejst do lesa pri meste...
@cicatrix ono na zaciatku to bolo dost tazke, mam stastie ze moj priatel vravi ze chce mat len "dostatok vsetkeho" ..ale aj tak sa bojim, on chce chodit teraz na dovolenky kde kade a ja na to nemam peniaze.. a preto musim cele leto brigadovat zatial co sa on zabava:/
a to je blbe ze ja som taky umelec-bohem ale ani nie tak.. proste mne nejde o to kolko budem mat penazi ale o to nech je laska v rodine.. ked budeme mat v buducnosti.. myslim si ze ked je laska tak sa daju prekonat aj tazke zivotne situacie
@cicatrix clovek ked nezvlada trochu penazi, tak zrazu je v soku z vela penazi, a aj ti co maju dobry charakter su zrazu v keli... tazko pvoedat, lahsie je to s peniazmu ako bez nich, ale vsetko cloveka nieco nauzci, vela penazi aj malo, hlavne by sa mali o tonm uprimne rozrpavat dvaja, ak je zrazu vela penazi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Je ľahké povedať teraz "nám by sa to nestalo," ale kým to človek nezažije v praxi, NEMÔŽE si byť nikdy istý, myslím.
Zatiaľ som to zažil len naopak, že vzťah zmenil finančnú situáciu