Asi som si toto fórum mal založiť niekde inde ale skúsim to najprv tu...Takže, mám Wamp server, vytvorenú Mysql databázu, všetko, zdá sa, funguje (s wordpressom som nemal žiadne problémy), ale zakaždým, keď sa snažím nahodiť Joomlu, sa inštalácia zasekne
mal by si sa vedieť dostať k nejakým logom tej joomla inštalácie, error.log, alebo čokoľvek .log, alebo v zložke logs, proste popátraj. mohli by tam byť nejaké podrobnosti. beží mysql server? má joomla korektný login a nastavenie adresy mysql servera? má daný login práva vytvárať tabuľky (v danej databáze)? atď atď... mohlo by to byť veľa vecí, ktoré sú obvykle tak nejak prirodzene nastavené samy od seba správne, ale v tvojom prípade je nejaká inak, lebo ktovie prečo.
ešte pozri v mysql konfiguráku limity veľkosti transakcií/requestov/odpovedí... už ma nič viac bez bližšieho popisu problému nenapadá
@midnight@miro7007@extraterrestrial Ďakujem za odpovede. Databáza musí byť plne funkčná, keďže WordPress sa nainštaloval bez problémov. Vytvoril som si aj nového usera a privilégia mám nastavené úplne všetky, proste to musí fachčiť Tak isto server je online a všetko by malo fungovať....Inštalácia sa zasekne na druhom bode samotnej inštalácie (keď už je všetko nastavené a už sa to musí nainštalovať), čiže pri "Creating database tables ". Stále mi to tam behá zľava doprava, že pracuje, ale nikam sa to neposúva. Nejaké tabuľky sa vytvoria, už som to skúšal inštalovať niekoľko krát, ale v jednom tom bude sa ten celkový priebeh inštalácie zasekne a nič, ani žiadna chyba nič. Tvári sa, že to funguje, pracuje ďalej. Nechal som to už aj asi hodinu, ale ono by to malo byť za pár min. nainštalované
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
mal by si sa vedieť dostať k nejakým logom tej joomla inštalácie, error.log, alebo čokoľvek .log, alebo v zložke logs, proste popátraj. mohli by tam byť nejaké podrobnosti. beží mysql server? má joomla korektný login a nastavenie adresy mysql servera? má daný login práva vytvárať tabuľky (v danej databáze)? atď atď... mohlo by to byť veľa vecí, ktoré sú obvykle tak nejak prirodzene nastavené samy od seba správne, ale v tvojom prípade je nejaká inak, lebo ktovie prečo.
ešte pozri v mysql konfiguráku limity veľkosti transakcií/requestov/odpovedí... už ma nič viac bez bližšieho popisu problému nenapadá
mas spravne config subor? hlavne pristup k DB...
a ked instalujes, vytvori vobec nejaku tabulku?
Pravdepodobne login cez ktorý Joomla vstupuje do DB, nemá potrebné práva.
@2 V prístupe k DB by chyba nemala byť si myslím. Ak by bola chyba v tom, tak by ho to nepustilo k inštalácii.
Hodnoty ktoré mám ja:
memory_limit=128M
max_execution_time=30