@hoperpohroma
Smiem sa opýtať, na ktorej stránke tie tagy chýbajú? Robím to aj cez PHP teda includujem niektoré súbory aby som to mal ľahšie takže, robím iba telo hlavu a footer už mám statickú stránku...
@ostatn í
Každopádne, dík za cenové hladiny a rady
@hoperpohroma tagy sa zdajú byť v pohode. Aj na FF som čekol.
@majky96 užitočné rady na HTML a CSS » wtfhtmlcss.com/...
písal to človek čo robí twitter bootstrap -> skús si pozrieť aj twitter bootstrap
používaš nejaký Framework ? Lebo ten router pracuje zvláštne ... hlavne keď preklikávam produkty tak zrazu tam nabehne .php v url... ale zvyšok máš nice URL, takže tomu nechápem tipujem že nemáš FW a že máš nejaký jednoduchý router...
A ešte jedna vec čo ma napadla ten JS keď si prechádzaš produkty samé hide/show tomuto sa vyhýbaj...
A vlastne na to čo si sa pýtal... ťažko tak streliť cenu. Ja by som ale pod 200 nešiel, ale ani nad 500. Musíš zvážiť na akej úrovni je backend a ako si sa na tom namakal.
Btw nemusis nejak vediet pracovat s js, jquery, atď.... vymyslat vlastny slider je zbytocnost ked ich je plno opensource. Ja osobne castokrat kupujem skripty z codecanyon
Dam par pripomienok (niektore nie su chyby ale tipy) :
Nemaj bordel v kode (tj. vsetken JS na jednom mieste a idealne v jednom subore ( = 1 HTTP request) a minifikovane! to iste aj CSS) - ale to je este najmensi problem.
Nauc sa a pouzivaj Bootstrap, alebo iny CSS framework (alebo pre bozie zmilovanie aspon nejaky gridovy-columnovy system). Je to vyborne pre responzivne weby ale pouzivaj to vzdy, aj na neresponzivnom webe.
+ este som na to hodil kriticke ocko a ten web je dost zly, resp. daleko od finalizacie;
- V zozname noviniek ti nefunguju linky
- Podstranky "O Affinage", "Stiahnut" a "Akcie" snad ani netreba komentovat..
- Jednotlive produkty maju kazdy vlastny PHP subor? Netaha sa nic z databazy kde by to bolo editovatelne cez CMS? Seriously? Alebo ti len routovanie z nejakeho tajomneho dovodu pridava priponu do URL?
- Breadcrumbs v detaile produktu si moc nepohrotil...
- Font v detaile produktu urcite ma byt Arial? Viem ze si pisal ze dizajn nie je tvoja praca ale ved bud charakter a dohovor klientovi, vyzera to HROZNE.
- V menu by som Products nenazyval po anglicky ked zvysok webu je po slovensky
- Podstranka "Predajna" je v pohode ( ! )
- Uplne vazne embedujes 5 fontov???! Kamo robis mi srdcove zachvaty. Jeden, max dva. Vies ako to zatazuje web? Srsly, ak ti klient nedrzi dyku pri krku s tym ze na tom trva tak to okresaj.
- Ked sme pri fontoch, nerob to cez @import ale pouzi Google API na www.google.com/fonts a embeduj ich cez html link tag a v CSS ich uz mozes pouzivat priamo ako font-family. Je to omnoho lepsie riesenie, nechce sa mi vysvetlovat preco (nastuduj si alebo mi proste ver).
- Formular na podstranke "Kontakt" - asi ti nefunguje (nema urceny request type ani action url a nezda sa mi ze by bol Ajaxovy). Ale ak ti nahodou funguje tak neukazuje hlasku uspesnu a nevaliduje ti inputy. To je velky pruser.
- V paticke logo aj text webu by mali byt linky na index.
- Na index zbytocne nepouzivaj to "/domov", je to blbost kvoli SEO a je to celkovo odveci.
- Ten Search dorob, ale aj to hladanie cez google je dost nestastne riesenie.
Urcite myslis ze nazov "IT Skills" si zvolil spravne?
A vetu "Nie som profesionál, ale ani amatér.." by som este prehodnotil. (To neber ako urazku, ale tak robis prvy web takze si amater).
Drzim palce a btw posli link do TS ked to bude hotove, rad si to pozriem
@matwejo urcite odporucam, ked som na nejakom fore videl kolko zarabas za programovanie enterpise aplikacii v Jave tak mi az do placu bolo Zacni robit weby aspon pomimo
Ja som teraz frontendak v agenture + teraz vacsinu casu nie je robota tak robim svoje projekty a zakazky a ked si dobry tak mi to otoci 15 - 18€ za hodinu. Ale treba to vedet
@wewo tak ono ja zas by som chcel prejst z java enterprise kodenia do analytika az architekta/inziniera pripadne konzultant a k tomu sa cez front-endy nedostanes ...
a neviem, popri skole urcite nebudem mat este cas na nejake bocne web projekty hlavne, ked niesom az tak brutal zbehly (a PHP neznasam, robil by som v Ruby, jQuery akurat obchytavam, bootstrap sa chcem ucit tak onedlho len tak pomimo, ale to bude pomale, malo casu)
ale neplatia az tak strasne, ked vychytas dobru spolocnost ... zakazkove weby zarobia, pretoze customers nevedia realne odhadovat ceny a pre nich je to magia,
700€? To je celkom slusny celomesacny plat pre cloveka ktory v robote maka a este je rad! Takyto web zbuchas za dva dni a este je k tomu plny chyb (a je skaredy, aj ked za to asi nemoze).
"Za dobru prácu dobra odmena" - s tym suhlasim, a prave preto by odmena za tento web mala byt len taka symbolicka.
Tym nechcem povedat ze by som chalanovi tie prachy nedoprial, ved on bude robit weby za 7 kil kludne, za rok-dva ked bude mat skusenosti a bude to dobre vediet. Normalne mi je az luto toho klienta ak zaplati viac nez 250€.
@wewo
heh, ty ani netušíš koľko maju ľudia peňazí...
a komu sa to páči a chce to mať za každú cenu tak zaplatí, tak je to aj s autami, pozemkami a neviem čím všetkým....
Am, prvé linky som urobil cez htaccess nie cez framework...
Responzivne? Som rád, že to nedal ako požiadavku nie to ešte dobrovoľne to tam dať... Ja by som tam sám urobil veľa zmien ale môžem keď mi povie že to chce tak? Btw akcie a tie ostatné nie sú spravené vôbec nie že nefungujú
@wewo
Tá doména je pre iný projekt, ktorý chcem robiť... (podľa názvu si teda domysli, že aký )
A ešte, prečítal by som si poriadne tú vetu... Nie len časť...
(ten amatér)
"pre niekoho iného"
Mám iné projekty, podieľam sa na iných projektoch a tak... Takže amatér si už nenadávam ale ani profesionál nie som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
stranka je dost pekna a vidim, ze aj funkcna, kod ma par chyb ako chybajuci tag < / head >, zaciatocny tag < body >
ale je to nieco, za co by som sa nehanbila vypytat si cca 200
hlavne aj ty musis vediet, kolko si stravil dizajnom, kodenim.. predsa len treba si tu sadzbu trochu odvodzovat od hodin
potom mozes kludne pogooglit
a potom si tam pridaj este zo 50e+ nech mas na pivko,
a tak odhaduj a počítaj ceny vždy, keď už budeš mať určenú svoju hodinovú sadzbu, tak len odhadneš koľko času práce daná vec bude vyžadovať, a máš.
kým si nezvykneš robiť to takto tak určovanie ceny bude vždy ťažká a stresujúca úloha.
@relieforsaddist
@james144
Dík za názor.
@hoperpohroma
Smiem sa opýtať, na ktorej stránke tie tagy chýbajú? Robím to aj cez PHP teda includujem niektoré súbory aby som to mal ľahšie takže, robím iba telo hlavu a footer už mám statickú stránku...
@ostatn í
Každopádne, dík za cenové hladiny a rady
ved ukonci hlavu a zacni telo normalne v header.php a budes to mat vsade
V header.php
<html>
<head>
</head>
<body>
a footer.php
</body>
</html>
neviem teda kde to nie je ukončené
@majky96 užitočné rady na HTML a CSS » wtfhtmlcss.com/...
písal to človek čo robí twitter bootstrap -> skús si pozrieť aj twitter bootstrap
používaš nejaký Framework ? Lebo ten router pracuje zvláštne ... hlavne keď preklikávam produkty tak zrazu tam nabehne .php v url... ale zvyšok máš nice URL, takže tomu nechápem tipujem že nemáš FW a že máš nejaký jednoduchý router...
A ešte jedna vec čo ma napadla ten JS keď si prechádzaš produkty samé hide/show tomuto sa vyhýbaj...
A vlastne na to čo si sa pýtal... ťažko tak streliť cenu. Ja by som ale pod 200 nešiel, ale ani nad 500. Musíš zvážiť na akej úrovni je backend a ako si sa na tom namakal.
ale treba brat do uvahy ze je to tvoj prvy web tak to nie je zle.
nie je to responzivne, ma to divne routovanie, ocividne postavene na cudnom backende...
sam si musis urcit na kolko sa citis ze by si mal dostat za hodinu takejto prace, a podla toho kolko si na tom odrobil si vies urcit cenu.
Ale je to tazka vec ja viem, urobil om webov uz kopu a aj tak je podla mna urcenie ceny najtazsia cast celeho projektu
Ale pytal by som si tak 250 - 300€, za viac by som mal vycitky svedomia. A dokonci to.
ze ja muklujem v praci sakra,
ale vyzera to super viem ze nemam kritizovat ale jedina vec co mi fakt vadi je ten font v menu
Nemaj bordel v kode (tj. vsetken JS na jednom mieste a idealne v jednom subore ( = 1 HTTP request) a minifikovane! to iste aj CSS) - ale to je este najmensi problem.
Nauc sa a pouzivaj Bootstrap, alebo iny CSS framework (alebo pre bozie zmilovanie aspon nejaky gridovy-columnovy system). Je to vyborne pre responzivne weby ale pouzivaj to vzdy, aj na neresponzivnom webe.
+ este som na to hodil kriticke ocko a ten web je dost zly, resp. daleko od finalizacie;
- V zozname noviniek ti nefunguju linky
- Podstranky "O Affinage", "Stiahnut" a "Akcie" snad ani netreba komentovat..
- Jednotlive produkty maju kazdy vlastny PHP subor? Netaha sa nic z databazy kde by to bolo editovatelne cez CMS? Seriously? Alebo ti len routovanie z nejakeho tajomneho dovodu pridava priponu do URL?
- Breadcrumbs v detaile produktu si moc nepohrotil...
- Font v detaile produktu urcite ma byt Arial? Viem ze si pisal ze dizajn nie je tvoja praca ale ved bud charakter a dohovor klientovi, vyzera to HROZNE.
- V menu by som Products nenazyval po anglicky ked zvysok webu je po slovensky
- Podstranka "Predajna" je v pohode ( ! )
- Uplne vazne embedujes 5 fontov???! Kamo robis mi srdcove zachvaty. Jeden, max dva. Vies ako to zatazuje web? Srsly, ak ti klient nedrzi dyku pri krku s tym ze na tom trva tak to okresaj.
- Ked sme pri fontoch, nerob to cez @import ale pouzi Google API na www.google.com/fonts a embeduj ich cez html link tag a v CSS ich uz mozes pouzivat priamo ako font-family. Je to omnoho lepsie riesenie, nechce sa mi vysvetlovat preco (nastuduj si alebo mi proste ver).
- Formular na podstranke "Kontakt" - asi ti nefunguje (nema urceny request type ani action url a nezda sa mi ze by bol Ajaxovy). Ale ak ti nahodou funguje tak neukazuje hlasku uspesnu a nevaliduje ti inputy. To je velky pruser.
- V paticke logo aj text webu by mali byt linky na index.
- Na index zbytocne nepouzivaj to "/domov", je to blbost kvoli SEO a je to celkovo odveci.
- Ten Search dorob, ale aj to hladanie cez google je dost nestastne riesenie.
Urcite myslis ze nazov "IT Skills" si zvolil spravne?
A vetu "Nie som profesionál, ale ani amatér.." by som este prehodnotil. (To neber ako urazku, ale tak robis prvy web takze si amater).
Drzim palce a btw posli link do TS ked to bude hotove, rad si to pozriem
Ja som teraz frontendak v agenture + teraz vacsinu casu nie je robota tak robim svoje projekty a zakazky a ked si dobry tak mi to otoci 15 - 18€ za hodinu. Ale treba to vedet
moc sa nejednaj navrhni viac a trochu spusť, za dobru prácu dobra odmena...
a neviem, popri skole urcite nebudem mat este cas na nejake bocne web projekty hlavne, ked niesom az tak brutal zbehly (a PHP neznasam, robil by som v Ruby, jQuery akurat obchytavam, bootstrap sa chcem ucit tak onedlho len tak pomimo, ale to bude pomale, malo casu)
ale neplatia az tak strasne, ked vychytas dobru spolocnost ... zakazkove weby zarobia, pretoze customers nevedia realne odhadovat ceny a pre nich je to magia,
700€? To je celkom slusny celomesacny plat pre cloveka ktory v robote maka a este je rad! Takyto web zbuchas za dva dni a este je k tomu plny chyb (a je skaredy, aj ked za to asi nemoze).
"Za dobru prácu dobra odmena" - s tym suhlasim, a prave preto by odmena za tento web mala byt len taka symbolicka.
Tym nechcem povedat ze by som chalanovi tie prachy nedoprial, ved on bude robit weby za 7 kil kludne, za rok-dva ked bude mat skusenosti a bude to dobre vediet. Normalne mi je az luto toho klienta ak zaplati viac nez 250€.
heh, ty ani netušíš koľko maju ľudia peňazí...
a komu sa to páči a chce to mať za každú cenu tak zaplatí, tak je to aj s autami, pozemkami a neviem čím všetkým....
Ako si všímam bežný slovenský "podnikateľ" je hamižný zaplatiť aj stovku za niečo, na čom človek makal dni a noci
Responzivne? Som rád, že to nedal ako požiadavku nie to ešte dobrovoľne to tam dať... Ja by som tam sám urobil veľa zmien ale môžem keď mi povie že to chce tak? Btw akcie a tie ostatné nie sú spravené vôbec nie že nefungujú
Tá doména je pre iný projekt, ktorý chcem robiť... (podľa názvu si teda domysli, že aký )
A ešte, prečítal by som si poriadne tú vetu... Nie len časť...
(ten amatér)
"pre niekoho iného"
Mám iné projekty, podieľam sa na iných projektoch a tak... Takže amatér si už nenadávam ale ani profesionál nie som.