Poznáte nejaký program, ktorý odhalí, či vás niekto sleduje cez webkameru? Totiž počula som o prípadoch, kedy sa aj bez svietenia svetielka dá niekto sledovať..Mám notebook a nedávno mi trochu blbol a mala som veľa vírusov v počítači, tak som si obnovila
úprimne by mi bolo jedno, keby sa niekto pozerá ako sa tvárim keď sedím za kompom
ja sa viac bojím, že mi do kompu "niekto" nainštaloval ten sledovací program, lebo na to, ako nijako s tým "niekym" komunikujem, vie toho o mne stále strašne veľa (a neviem vygoogliť ako to nájsť a zbaviť sa toho )
To je taká blbosť . Ako veľmi paranoidný ten človek by musel byť aby si prelepoval webku ?
Nikto takú vec nerobí neznámym ľuďom. Keby si celebrita niekde vo vyspelejšom svete s väčšou populáciou tak sa nájdu nejaký úchyláci čo by z toho mali niečo ale inak nie.
Navyše cez wbeku sa o tebe nič podstatné nedozvie, viac by som sa bál programov čo sledujú vstupy na klávesnicu.
@alysia a čo to má spoločné s linuxom?! pokiaľ viem, ten program sa dá nainštalovať normálne aj do windowsu (o linuxe si istá nie som), tak nechápem, čo to tu furt splietaš...
ja som podvrhoval asi stovke ludom keyloggeri a stale ma to utvrdzuje, ze ludia su sproste ovce, co kliknu na vsetko mozne co nepoznaju.. stacilo za cias velkeho boomu facebooku na slovensku podvrhovat "stiahnite si novych smajlikov do fb chatu" a ovecky uz klikali a stahovali zdravy clovek nema ako dostat ziadny malware / virusy do svojho PC, ak to nieje robene sofistikovanym socialnym inzinierstvom
@sws333 Ja som dosť paranoidná stačí keď som si prečítala, že sa už také prípady stali webkameru som nemala prelepenú štyri roky čo mám počítač, ale teraz to asi zmením
ja nemám webku v počítači, mehehe
a čosi som počula o tom, že ten počítač bol testovaný vo vojenských exrémnych podmienkach, možno to že nemá webkameru tiež plynie z nejakej podobnej paranoje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ja sa viac bojím, že mi do kompu "niekto" nainštaloval ten sledovací program, lebo na to, ako nijako s tým "niekym" komunikujem, vie toho o mne stále strašne veľa (a neviem vygoogliť ako to nájsť a zbaviť sa toho )
Nikto takú vec nerobí neznámym ľuďom. Keby si celebrita niekde vo vyspelejšom svete s väčšou populáciou tak sa nájdu nejaký úchyláci čo by z toho mali niečo ale inak nie.
Navyše cez wbeku sa o tebe nič podstatné nedozvie, viac by som sa bál programov čo sledujú vstupy na klávesnicu.
a čosi som počula o tom, že ten počítač bol testovaný vo vojenských exrémnych podmienkach, možno to že nemá webkameru tiež plynie z nejakej podobnej paranoje