Ahojte, chcel by som sa opytat, ked mam wifi router pri pojeny tak, ze sietovy(inetrnetovy kabel) mam pripojeny do zasuvky LAN1 a potom kabel z PC do routera v zasuvke LAN4 (vzdau su 4 zasuvky - LAN1, LAN2, LAN3, LAN4 a WAN). Pricom Notebook nechce pripoj
počuj...čo tak poprosiť providera .....aj tak tam budeš musieť volat lebo budes potrebovat tie čisla ip dns a neviem čo....ja som svojich odchytil na ulici pekne som ich poprosil a mimo papier sme sa dohodli..za 4 € som to mal...a ide to v pohode
@Strommen2428 naco platit 4 eura, ked si to dokaze s pomocou internetu zapojit sam a zadarmo a aspon sa nauci? Ja som si lamal dlho hlavu, lebo som mal posahany firmware na ovladaci na wifi router a dlho som sa hral kym som ho spojazdnil, ale mam o skusenost viac - to je na nezaplatenie
@Faino tak to je divne, pretoze sietovy kabel je vzdy pichnuty do WAN. LAN sluzia na pripojenie lokalnych masin alebo dalsich sietovych zariadeni (dalsich routerov napriklad), tlaciarni atd..
No dobra téma ja teraz akurát sa troska učím ako cracknuť password na nejakú wifi sieť. Ak niekto o čom vie napíšte budem happy a môžete aj na ts-ky písať heh diky.
@Delpurr ....jasné suhlasim s tebov....ale tak ja som potreboval net na booku a nie sa s tym babrať....proste išiel som po ulici a stretol som zastupcu svojho providera tak prečo to nevyužiť....a 4 € ešte asi nikoho nezabilo
internet ti na pc ide? lebo je to fakt zvlastne, ze to mas v lan... sice novodobe switche ( a teda mozno uz aj routre ) to vedia rozlisit a je im to jedno...
nastavenia wifi su v poho? chyba je fakt len v tej ipcke? a pozrel si nastavenia notebooku ci tam mas povolene DHCP? mozes skusit este pridelit staticku IP a ak ti potom wifi pojde, chyba je v DHCP... ak ti nepojde, nieco robis zle
No v prvom rade Internetovy kabel pripojis do WAN a lokalne do LAN.
Ak ti teraz nejde net na PC, a vsetky kable su OK (z LAN portu do PC ide priamy - straight-through ethernet kabel), tak je takmer určite problem v konfiguracii.
Taže v prvom rade nastav na routri WAN veci (vonkajšia IP, pripadne klonovanie MAC, DNSy, bránu, masku), potom prideľovanie do LANky - DHCP, firewall, či blokovanie(ak sú), zvyčajne tam je povoľovanie istých MAC adries PC v LANke a bez povolenia ich router ani neodpovie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@ Strommen2428 uz mi napisal IP a dns, ale na windwos7 sa to tazsie nastavuje s wifi a nejdem i to zatial, skusal som
nastavenia wifi su v poho? chyba je fakt len v tej ipcke? a pozrel si nastavenia notebooku ci tam mas povolene DHCP? mozes skusit este pridelit staticku IP a ak ti potom wifi pojde, chyba je v DHCP... ak ti nepojde, nieco robis zle
Ak ti teraz nejde net na PC, a vsetky kable su OK (z LAN portu do PC ide priamy - straight-through ethernet kabel), tak je takmer určite problem v konfiguracii.
Taže v prvom rade nastav na routri WAN veci (vonkajšia IP, pripadne klonovanie MAC, DNSy, bránu, masku), potom prideľovanie do LANky - DHCP, firewall, či blokovanie(ak sú), zvyčajne tam je povoľovanie istých MAC adries PC v LANke a bez povolenia ich router ani neodpovie.