Akoze router ma vacsinou moznost nastavenia vystupneho vykonu. Taktiez vacsie antenky su lepsie.
Ale pokial mas hrube steny tak zazraky s jednym routrom necakaj. Ja tiez pouzivam pridavne AP vo WDS rezime.
Konkretne to co napisala @hoperpohroma
Jeho nevyhoda je ze ma len 2 dbi antenku ale je odnimatelna a mozes dokupit 5dbi. Navyse na bazosi ho najdes aj ja 15e. Ja konkretne pouzivam jeho predchodcu ...5450...
Ide este o to ci ti router podpori WDS rezim aby si netahal zbytocne kable.
A radsej pouzit viac menej vykonnych buniek ako jednu silnu.
1. Rychlost vsetkych zariadeni v bunke je taka aku ma najpomalsie zariadenie
2. Vysoky vyzarovaci vykon nemusi byt zdravy
@popo92 osobne s tendou nemam skusenosti ale necital som o tejto znacke nic pekne.
Jedna vec co ma zarazila pri routroch bolo, ze podporuju len podsiet 192.168.x.x/24.
ziadna ina siet sa konfiguracne nastavit nedala (nie su to moje osobne skusenosti ale len som to kdesi cital, takze nedavam za to ruku do ohňa). Ale moj nazor je, ze ak vyrobca je natolko lenivy a takto obmedzi firmware tak by som siel od tejto znacky cim dalej.
osobne pouzivam ovislink - airlive a aj na 2 dbi antenku ma celkom slusne pokrytie (airlive WL 5460AP ma vsetky funkcie co tato tenda a este aj nieco navyse, a cenovy rozdiel je zanedbatelny. antenka je navyse podla potreby vymenitelna)
Kazdopadne ak chces kvalitu tak ruky prec od najlacnejsich vyrobkov.
@narazuvzdornaa 1.2m ? to byvas v atomovom kryte ?
ale ak mas taketo steny tak cez to wifi ani nahodou neprejde, to musis nasekat vela AP-ciek vedla seba ak chces nejake pokrytie, ale tu uz je otazka co sa tyka spotreby elektriny.
inak urcite si si v nastaveniach vsimol ze sa tam zadava v akej krajine sa nachadzas.
Toto co teraz napisem bude porusenie zakonov telekomunikacneho uradu SR. Preto je na tvojom zvazeni ci nieco take spravis. Ale vysvetlim ti o co ide.
Telekomunikacny urad kazdej krajiny vydava nariadenie aky maximalny vyzarovaci vykon moze mat zariadenie prevadzkovane v danej krajine. na slovensku je to myslim 20dB. staty juznej ameriky maju myslim az nieco cez 30dB.
Zvysok si domyslis...
(zazraky ale necakaj)
@popo92 kup si silnejsiu antenu nedavno som riesil podobny problem, v okey som kupil vacsiu antenu 8 db. dal som cez nu alobal ako na plachetnici, smerom ktorym som potreboval dosiahnut najvyssi vykon vysielaci a ide to v pohode cez 30 cm 4 steny a 80 percentny signal co pri obycajnej antene k routru bolo sotva 30 percent. inak youtube ma niekedy dobre videa na taketo veci staci hladat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
napr
» www.alza.sk/ovislink-wl-546...
Ale pokial mas hrube steny tak zazraky s jednym routrom necakaj. Ja tiez pouzivam pridavne AP vo WDS rezime.
Konkretne to co napisala @hoperpohroma
Jeho nevyhoda je ze ma len 2 dbi antenku ale je odnimatelna a mozes dokupit 5dbi. Navyse na bazosi ho najdes aj ja 15e. Ja konkretne pouzivam jeho predchodcu ...5450...
Ide este o to ci ti router podpori WDS rezim aby si netahal zbytocne kable.
1. Rychlost vsetkych zariadeni v bunke je taka aku ma najpomalsie zariadenie
2. Vysoky vyzarovaci vykon nemusi byt zdravy
Jedna vec co ma zarazila pri routroch bolo, ze podporuju len podsiet 192.168.x.x/24.
ziadna ina siet sa konfiguracne nastavit nedala (nie su to moje osobne skusenosti ale len som to kdesi cital, takze nedavam za to ruku do ohňa). Ale moj nazor je, ze ak vyrobca je natolko lenivy a takto obmedzi firmware tak by som siel od tejto znacky cim dalej.
osobne pouzivam ovislink - airlive a aj na 2 dbi antenku ma celkom slusne pokrytie (airlive WL 5460AP ma vsetky funkcie co tato tenda a este aj nieco navyse, a cenovy rozdiel je zanedbatelny. antenka je navyse podla potreby vymenitelna)
Kazdopadne ak chces kvalitu tak ruky prec od najlacnejsich vyrobkov.
ale ak mas taketo steny tak cez to wifi ani nahodou neprejde, to musis nasekat vela AP-ciek vedla seba ak chces nejake pokrytie, ale tu uz je otazka co sa tyka spotreby elektriny.
Toto co teraz napisem bude porusenie zakonov telekomunikacneho uradu SR. Preto je na tvojom zvazeni ci nieco take spravis. Ale vysvetlim ti o co ide.
Telekomunikacny urad kazdej krajiny vydava nariadenie aky maximalny vyzarovaci vykon moze mat zariadenie prevadzkovane v danej krajine. na slovensku je to myslim 20dB. staty juznej ameriky maju myslim az nieco cez 30dB.
Zvysok si domyslis...
(zazraky ale necakaj)