Ahojte, mám taký problém. Som na intráku, mám tu svoj notebook tak, ako všetci. Na intráku je wifi nezaheslované, takže každý tam môže chodiť. Keď sa chcem pripojiť ja a sedím rovno pod tým wifi tak mi vypíše, že obmedzené alebo žiadne pripojenie. Pritom
no ja neviem, možno je to aj tým, že je vela ludí tam pripojených... mne to robí dosť často a net chytím len na chodbe :/ ale vdaka bohu kamarátka tu každý druhý týžden nosí svoju vlstnú wifinu a dala mi heslo a tak mám rovno v postieločke wifinu ale aj to tiež podla toho či je aj ona na nete teraz napríklad som na intrákovej wifine, ale len preto lebo každý je vonku a ide to.. a ona je preč le aj ak by bola preč a išlo by to pomaly tak by som sa na to vykašlala, lebozachvílu by som netbook rozbila od nervov
ak mas W7cku tak klikni dole na liste na wifi, tam v tabulke na spodku mas Open network and sharing center - klik na connections v tej strednej casti - dole vlavo klik na Properties - vyber Internet protocol version 4 a tam napis
@quixinka DHCP je dnes už samozrejmosť, takže toto nieje nutné , okrem toho IP ti vždy pri statike prideľuje správca, takže si určite len tak nemôžeš vybrať akú IP chceš
@poweredge praveze mne prave toto pomohlo na intraku.. tiez mi z casu na cas zvyklo vyhadzovat obmedzeny pristup a my mame free net, nikto u nas neriesil pridelovanie adries ani nic take, takze az tak zabezpecene to vsade nemaju za skusku to stoji...
@quixinka ako si moze len tak napisat IPku z brucha, povedzme, ze sa aj nahodou trafi do sietovej adresy, co ak uz niekto tu IP adresu ma uz pridelenu? Skor by som to tipoval na opacny problem, uisti sa ze mas automaticke pridelenie IP, ak hej problem je s wifi kartou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@quixinka DHCP je dnes už samozrejmosť, takže toto nieje nutné , okrem toho IP ti vždy pri statike prideľuje správca, takže si určite len tak nemôžeš vybrať akú IP chceš
1) to ze je wifi nezaheslovana neznamena, ze ti pojde HTTP/HTTPS protokol.
2) tato siet moze mat dodatocnu autentifikaciu (tada tvoja MAC adresa musi byt zaregistrovana, alebo sa musis prihlasovat menom a heslom)
3) @quixinka : Tebe to funguje, lebo si zadala nastavenie, ktore ti niekto poradil. No toto nastavenie pre zbytok sveta nebude fungovat.
4) @emo12395 Mam wifi v izbe 2 metre od seba a funguje mi to , v tomto problem nie je
5) aj ked ti prideli IPcku v subnete, nemusis byt v rovnakej VLANe (teda aj ked trafis IP, nemusi ti ist net )
6) @poweredge pravda