nie pretoze niektori ludia sa o svoj windows vedia aj starat ... cistenie virusov,defragmentacia,mazanie zbytocnosti a opravovanie registrov ti asi nic nehovori
@rado93 pocuj, kde najdem defragmentaciu sedmicky? Vcera som to len tak letmo hladal bo som nemal cas ani teraz nestiham, ale nenasiel som to tak ako to bolo v xp.. dik..
@myslitel Aku mas ramku? Teda nemyslim si ze je to tym, ale aj tak.. a mas vobec original?
Inak mne sa sekal, ale nie tak ze uplne zasekol, ale proste zacal byt spomaleny, sekal strasne lebo CPU som mal vytazene na 99% (skoro nic spustene a novy origo win), cize netusim cim to bolo, teraz mi to dlhsie nastastie nespravilo..
@salora prečo nie ? je to to isté, warez nie je taký bordel ako si ľudia myslia, a keď sa zamyslíš tak vlastne ""nerobíš škodu"" výrobcovy, lebo, aj tak by som si to nekúpil...
@6 / @rainbowwarrior - chodím na warez už nejaký ten rok, takže o tom niečo viem... a OS je jednou z vecí, ktoré by som si tam nikdy nesťahoval... Škodu výrobcovi spôsobuje samozrejme hlavne uploader, okrem toho, že porušuje zákon, ale škodu má následne aj downloader, keď si zaserie PC kadejakými šmejdami
@lollko - ak máš vyťažený procák na 90%, tak síce možno nemáš skoro nič pustené, ale jedna z tých vecí ti žerie všetok výkon. Ktorá to je zistíš tak, že si otvoríš task manager, klikneš záložku Processes, a nájdeš to čo má v CPU usage 90% . A z vlastnej skúsenosti ti viem povedať že vo väčšine prípadov budeš ten proces môcť zabiť a počítač sa ti "odsekne", prípadne danému procesu rovno zabrániť aby sa vôbec spustil (win+r -> msconfig -> Enter).
@midnight Neboj sa pozeral som aj tam, ale tma sa ti ukazuju procesy ze kolko zeru z ramky, nie? A tu som mal ok.. Mne to skorej vyzeralo na virus, som nechapal, proste minutu som nechal pc tak, nic som nerobil, a islo to znova.. cize som nekilloval ziadnu aplikaciu ani nic
@14@myslitel Na terajšom notebooku som mal aj Vistu ale tá bola o niečo pomalšia, než Win 7. Problémy som nemal so žiadnym OS... a to mám o dosť starší a o dosť lacnejší stroj
Ak to nie je vírus, tak by to mohol byť problém s ovládačmi. Skús pohľadať aktualizácie.
@lollko - tak si pozeral zle, lebo to tam určite je. vidím to minimálne raz každý deň už posledných 6 rokov. pozri sa lepšie .
"vírus" je už dneska v 96% prípadov len výhovorka ktorú používajú výrobcovia softvéru, aby zakryli že vyrábajú zlé programy (teraz som nemyslel Microsoft, ale všetky tie ostatné veci ktoré ti z pôvodne dobre fungujúceho systému spravia balvan).
Nie, nikdy mi to win nerobil, ani vistuzalemka mi to nikdy nespravila. Mozno ak mas book alebo st. zelezo slabsich parametrov, alebo ak mas tonu ineho bordelu na pozadi a rozne procesy o ktorych mozno ani nevies. Mozno staci len upratat slapanicko na pozadi a precistit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@myslitel Aku mas ramku? Teda nemyslim si ze je to tym, ale aj tak.. a mas vobec original?
Inak mne sa sekal, ale nie tak ze uplne zasekol, ale proste zacal byt spomaleny, sekal strasne lebo CPU som mal vytazene na 99% (skoro nic spustene a novy origo win), cize netusim cim to bolo, teraz mi to dlhsie nastastie nespravilo..
@lollko - ak máš vyťažený procák na 90%, tak síce možno nemáš skoro nič pustené, ale jedna z tých vecí ti žerie všetok výkon. Ktorá to je zistíš tak, že si otvoríš task manager, klikneš záložku Processes, a nájdeš to čo má v CPU usage 90% . A z vlastnej skúsenosti ti viem povedať že vo väčšine prípadov budeš ten proces môcť zabiť a počítač sa ti "odsekne", prípadne danému procesu rovno zabrániť aby sa vôbec spustil (win+r -> msconfig -> Enter).
@salora
@insomnya
@lollko
@pappkin
@midnight
@james144
ja mam teraz nový pc .. asi mesiac
Toshiba Satellite A660-10X a dal som zaňho cez 1200 € aj nejaké drobné
a ľutoval som jedine, že to nie je Vista ,, to aj keď seklo niekedy, tak väčšina údajov sa uložila ...
:/
Ak to nie je vírus, tak by to mohol byť problém s ovládačmi. Skús pohľadať aktualizácie.
"vírus" je už dneska v 96% prípadov len výhovorka ktorú používajú výrobcovia softvéru, aby zakryli že vyrábajú zlé programy (teraz som nemyslel Microsoft, ale všetky tie ostatné veci ktoré ti z pôvodne dobre fungujúceho systému spravia balvan).