@tomice27 no na druhý pohľad to určite pomôže každému, kto má nejaké nedostatky v tejto oblasti... ale keďže ja mám 100%-né nedostatky, tak sa na to môžem pozerať asi len ako puk
pri vypnutych obrazkov je nemozne prechadzat cez menu.. nastav lavemu menu a hornej liste (tie s tym modrym pozadim) ciernu farbu.. nebude ju vidno, schova sa pod ten gradiet
Vela reklamy, nie moc dobry dizajn (vyzera to ako z pred 6-7 rokov), priliz vela "...", menu nefunguje tak, ako by som chcel (tj. nie su to buttony, ale iba odkazy, cize musim ist mysitkom nad text), pouziva google ako vyhladavanie a nie vlastne. Asi tolko kritiky odo mna , drzim palce s projektom
teraz nejde o štruktúru kodu alebo inline štýly... zaujíma ma názor na to, čo vidí bežný užívateľ..
A k tomu kodovaniu... ten web som kodoval asi pred 2 rokmi... vtedy som používal toto kodovanie... teraz už na iných weboch používam UTF-8... zatiaľ som si nenašiel čas prepísať kodovanie aj na tomto webe... (je to statické, xx *.php súborov, takže je to dosť náročné...)
Web je určený hlavne pre začiatočníkov... a myslím, že drvivá väčšina bežných začiatočníkov (bežný = Win XP, IE/FF) nemá ani potuchy, čo je to Safari....
@mayo tiez si myslim ako @tomice27 ze ten web je pre zaciatocnikov/amaterov... myslim ze profi useri nebudu chodit na web pre zaciatocnikov, ked uz budu ich zaujimat trendy, zlozitejsie tutorialy...
takyto web je fakt pre zaciatocnikov (i ked je trapne na druhej strane, ak web o tvorbe webu ma problemy s diakritikou)
@tomice27@tomas každý technicky zdatnejší človek, vie, že na počítači má viac prehliadačov. Sám som prekvapený, koľko ľudí zrazu používa Chrome a to vôbec nebehajú v tej odbornej časti.
A chyba nieje v Safari, ale vo formáte štandardu, ktorý je určený len pre strednú Európu.
Čize ak si niekto kúpil počítač v amerike, anglicku alebo mimo strednej európy, už sa mu to nemusí zobraziť správne alebo stačí, keď nemá systém v slovenčine a už to nejde.
Win1250 je vtip, ktorý si vymyslel Microsoft a kvôli jeho podielu na trhu a hlúposti ľudí je chtiac-nechciac podporovaný mnohými vecami, no to z neho už nerobí štandard.
Web je svetová záležitosť, w1250 je lokálny bordel.
A ZASA OPAKUJEM!
Web, ktorý má pojednávať o:
- použiteľnosti
- prístupnosti
- štardardoch
- alebo tvorbe webu
NEMÔŽE! Proste nemôže urobiť najsmrtelnejšiu z chýb a to je to kódovanie.
To je prvá vec, ktorú by taký web mal naučiť a to je dbať na štandardy a optimalizáciu.
A to, že je to pre začiatočníkov nieje výhovorka a ani to, že si to robil pred dvoma rokmi.
ale tak @tomice27 sa snazi, ten web nie je dokonaly (a ako nejake detaily tam treba doladit to je jasne), ale zas nie je az taky zly. Je tam celkom dost clankov.
Ako odhliadnuc od doladenia technickych problemov, ktore podla mna vznikli najma tym, ze autor nie je velmi skuseny, a robil to skor pre zabavu, pre radost, lebo ho to bavilo, a nie uplne ako profesionalny projekt.
Skor sa mi nepaci trochu to lave menu, podla mna je zle koncipovane, nepodstatne veci su zaradovane velmi vysoko...
V kazdom pripade, podla mna ten web nie je vyslovne zly, podla mna je pre zacinajuceho teenagera, ktory sa dneska rozhodne ze chce robit prvy web a ze sa to chce naucit, mozno aj dobry zdroj informacii, aj ked su trochu neprehladne...
s tým kodovaním si to dám do poriadku, nejak som to neskúmal, či sa to dobre nakoduje na prehliadačoch typu Safari.... testujem weby len na IE (6,7), FF 3, Opera 9 a Chrome 2)
máš pravdu v tom, že tie technické problémy vznikli mojou vtedajšou neprofesionalitou (web som tvoril asi pred 2 rokmi, v súčasnosti ho už aktualizujem len malokedy...)
@tomice27 - musím súhlasiť s mayom, to nie je chyba v safari, to je chyba u toho kto stránku robil.
okrem toho:
"nejak som to neskúmal, či sa to dobre nakoduje na prehliadačoch typu Safari.... testujem weby len na IE (6,7), FF 3, Opera 9 a Chrome 2)"
od človeka, čo robí web o robení webov dosť odveci veta.
prečo? lebo dá rozum, že testujem aspoň na základnej vzorke používaných systémov, čo znamená Windows, Linux a Mac OS.
Pričom na linuxe sa používajú hlavne veci na Gecko jadre (FireFox, Konqueror...), na Mac OS Safari alebo FireFox, a na Win hlavne IE a FireFox. Potom je tu menšina typu Opera a Chrome (pričom oba vykresľujú skoro totožne).
Takže robiť weby s tým že vypustím Safari (pričom verzia pre win existuje) je blbosť.
K stránke - design je minimalistický, čo by nevadilo, ale vadí mi že je strašne blogoidný, to že ti ľavé menu končí pred koncom stránky a neťahá sa s ňou celý čas je z vizuálneho hľadiska trochu divné, a to že "web je statický, hromada .php súborov" mi znie vtipne .
Články samotné sú pre mňa nezaujímavé, a naozaj je tam len úplný absolútny najzákladnejší základ, ja osobne by som sa na takejto stránke ani ako začiatočník príliš dlho neohrial, šiel by som skôr niekam kde mám širokú škálu, od základov po veci komplexné, techniky nakódenia rôznych layoutov a css hacky, a tak podobne...
myslíš? aj mňa to napadlo, ale dosť pochybujem, že niekto dá až toľko ja ju mám vlastne zadarmo, keďže ten hosting čo mám, je sponzorovaný (dostal som zadarmo hosting aj doménu od sponzora, je to na hostingu rightway.cz... ale na hostingu keď sa to tak vezme veľmi nezáleží... stačí zmeniť dns záznamy pri doméne a nahodiť na vlastný hosting... )
skúsim ju ponúknuť na webtrhu alebo na diskuse.jakpsatweb.cz .... alebo poznáš nejaké lepšie miesto? poraď..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
dík... a čo na druhý pohľad?
ok, dík
dík, na možnosť vypnutia obrázkov som pri tvorbe toho webu akosi pozabudol.. už by to malo byť ok..
Hore by si mohol dať navigáciu v podobe buttonov, kt. by odkazovali na najdôležitejšie veci (tvoje menu).
Uvítací text vľavo hore do sidebaru alebo ako prvé vyhľadávanie.
Ak bude rubrík toľko, koľko je teraz, tak je to ok. Ak bude veľa, tak sprav tag cloud, bude to lepšie a krajšie.
vľavo hore žltý štvroček...písmo na ňom je ťažko čitateľné...inú farbu to asi chce.
Pozadie bude sivé?
Ale pôsobí to celkovo na mňa dobrým dojmom.
Ale inak, je to zle hlavne kvôli téme webu.
Neverím profesným webom o webdesigne, kde ani kódovanie nefunguje, o štruktúre a rozvrhnutí webu nehovorím.
akože nefunguje kodovanie?
to bude spôsobené tým Safari... v IE, FF, Opera aj Google Chrome to ide dobre...
prepáč, ale je dosť vtipné, keď web, ktorý pojednáva o použiteľnosti a prístupnosti
má kódovanie windows-1250
to nehovorím o nelogickej štruktúre headerov alebo inline štýlov
teraz nejde o štruktúru kodu alebo inline štýly... zaujíma ma názor na to, čo vidí bežný užívateľ..
A k tomu kodovaniu... ten web som kodoval asi pred 2 rokmi... vtedy som používal toto kodovanie... teraz už na iných weboch používam UTF-8... zatiaľ som si nenašiel čas prepísať kodovanie aj na tomto webe... (je to statické, xx *.php súborov, takže je to dosť náročné...)
tam ti budú chodiť nároční ľudia, kde je bežné, že budú mať safari 4
takyto web je fakt pre zaciatocnikov (i ked je trapne na druhej strane, ak web o tvorbe webu ma problemy s diakritikou)
A chyba nieje v Safari, ale vo formáte štandardu, ktorý je určený len pre strednú Európu.
Čize ak si niekto kúpil počítač v amerike, anglicku alebo mimo strednej európy, už sa mu to nemusí zobraziť správne alebo stačí, keď nemá systém v slovenčine a už to nejde.
Win1250 je vtip, ktorý si vymyslel Microsoft a kvôli jeho podielu na trhu a hlúposti ľudí je chtiac-nechciac podporovaný mnohými vecami, no to z neho už nerobí štandard.
Web je svetová záležitosť, w1250 je lokálny bordel.
A ZASA OPAKUJEM!
Web, ktorý má pojednávať o:
- použiteľnosti
- prístupnosti
- štardardoch
- alebo tvorbe webu
NEMÔŽE! Proste nemôže urobiť najsmrtelnejšiu z chýb a to je to kódovanie.
To je prvá vec, ktorú by taký web mal naučiť a to je dbať na štandardy a optimalizáciu.
A to, že je to pre začiatočníkov nieje výhovorka a ani to, že si to robil pred dvoma rokmi.
Mimochodom, to, ze to nejde v Safari, znamena, ze to nepojde napr. ani v Chrome...
Ako odhliadnuc od doladenia technickych problemov, ktore podla mna vznikli najma tym, ze autor nie je velmi skuseny, a robil to skor pre zabavu, pre radost, lebo ho to bavilo, a nie uplne ako profesionalny projekt.
Skor sa mi nepaci trochu to lave menu, podla mna je zle koncipovane, nepodstatne veci su zaradovane velmi vysoko...
V kazdom pripade, podla mna ten web nie je vyslovne zly, podla mna je pre zacinajuceho teenagera, ktory sa dneska rozhodne ze chce robit prvy web a ze sa to chce naucit, mozno aj dobry zdroj informacii, aj ked su trochu neprehladne...
s tým kodovaním si to dám do poriadku, nejak som to neskúmal, či sa to dobre nakoduje na prehliadačoch typu Safari.... testujem weby len na IE (6,7), FF 3, Opera 9 a Chrome 2)
@tomas
dík za štipku chvály...
máš pravdu v tom, že tie technické problémy vznikli mojou vtedajšou neprofesionalitou (web som tvoril asi pred 2 rokmi, v súčasnosti ho už aktualizujem len malokedy...)
@freedomko
dík za upozornenie, nesledujem to... asi tá služba poskytujúca návštevné knihy už zanikla... dám to do poriadku
okrem toho:
"nejak som to neskúmal, či sa to dobre nakoduje na prehliadačoch typu Safari.... testujem weby len na IE (6,7), FF 3, Opera 9 a Chrome 2)"
od človeka, čo robí web o robení webov dosť odveci veta.
prečo? lebo dá rozum, že testujem aspoň na základnej vzorke používaných systémov, čo znamená Windows, Linux a Mac OS.
Pričom na linuxe sa používajú hlavne veci na Gecko jadre (FireFox, Konqueror...), na Mac OS Safari alebo FireFox, a na Win hlavne IE a FireFox. Potom je tu menšina typu Opera a Chrome (pričom oba vykresľujú skoro totožne).
Takže robiť weby s tým že vypustím Safari (pričom verzia pre win existuje) je blbosť.
K stránke - design je minimalistický, čo by nevadilo, ale vadí mi že je strašne blogoidný, to že ti ľavé menu končí pred koncom stránky a neťahá sa s ňou celý čas je z vizuálneho hľadiska trochu divné, a to že "web je statický, hromada .php súborov" mi znie vtipne .
Články samotné sú pre mňa nezaujímavé, a naozaj je tam len úplný absolútny najzákladnejší základ, ja osobne by som sa na takejto stránke ani ako začiatočník príliš dlho neohrial, šiel by som skôr niekam kde mám širokú škálu, od základov po veci komplexné, techniky nakódenia rôznych layoutov a css hacky, a tak podobne...
@midnight
dík za kritiku, o dôvod viac ten web zrušiť... nemám čas sa oňho starať... hoci doménu mám platnú do decembra, takže by bola škoda to zrušiť teraz...
pekný názov, určite zaň niekto dá 100-200€ aspoň
myslíš? aj mňa to napadlo, ale dosť pochybujem, že niekto dá až toľko ja ju mám vlastne zadarmo, keďže ten hosting čo mám, je sponzorovaný (dostal som zadarmo hosting aj doménu od sponzora, je to na hostingu rightway.cz... ale na hostingu keď sa to tak vezme veľmi nezáleží... stačí zmeniť dns záznamy pri doméne a nahodiť na vlastný hosting... )
skúsim ju ponúknuť na webtrhu alebo na diskuse.jakpsatweb.cz .... alebo poznáš nejaké lepšie miesto? poraď..