Z akých predmetov (okrem základných) potrebujem maturitu ak chcem študovať psychologiu na UK v BA? Ak niekto viete pls napište. Nech ma môže trafiť šlak
Ak chces spravit prijimacky na UK tak dejepis noska a sleduj spravy. Ak sa chces na tej skole udrzat maturuj noska a biologia.
Ono nejak vzdy menia tie predpoklady tak ti radim chod sa pozret na DOD na fakultu, tam sa dozvies viac, aj ti poradia ak sa spytat. Niekto mi hovoril ze tento rok tam fici biologia, fakt sa treba opytat.
@miaja biológia a náuka o spoločnosti, prípadne ak máte na škole možnosť tak ako my - maturovať z psychológie, tak by si namiesto nosky mala maturovať z nej... na noske sa z psychológie berie iba to najzákladnejšie a aj to veľmi slabo, psychológia by ťa na štúdium mohla pripraviť lepšie...
@luc.ka , @handy , @mrcionka - ani potuchy nemám čo je noska. nechodím na gympel, a ešte som len tretiačka, takže až o rok končím. ale chcela som sa len zbežne informovať, že čo sa vyžaduje. ale ďakujem za info. inak povráva sa že biologia a občianksa su potrebne, tak neviem...každopadne diky a ešte sa skusim pozreť na ich stránke ak niečo
tá všeobecná biológia je až tak potrebná ? rátala som s tým, že si zamakám na fungovaní ľudského tela (rôzne sústavy) a potom hlavne nervová, zmyslová a anatómia..
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h som si istá že to chcem. cítim to tak že chcem pomáhať ľuďom. jednoducho mám pocit že je to praca presne pre mna a už niekolko rokov mám ten pocit. tak dufam sa mi to podarí a diki
@luc.ka ved ja makám. učím sa dobre a snažím sa ešte lepšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Doporučená literatúra je Základy psychologie od Mariána Košča a z biologie je to biologia pre gymnázia tusímže číslo 6 od expol pedagogika
a odporúčam pozrieť si aj životopisy preslávených psychologov (Jung, Freud atd)
To je ale všeobecná príprava.... aké konkrétne požiadavky majú práve na UK , to neviem.
Ono nejak vzdy menia tie predpoklady tak ti radim chod sa pozret na DOD na fakultu, tam sa dozvies viac, aj ti poradia ak sa spytat. Niekto mi hovoril ze tento rok tam fici biologia, fakt sa treba opytat.
Netuším prečo, ale každá druhá baba na našom gyme keď sme vypisovali prihlášky chcela ísť na psychológiu.
NOSka je náuka o spoločnosti... ale tak cca to isté, ako vaša občianska...
a nie si LEN tretiačka, ale UŽ tretiačka... ak sa tam chceš dostať, makať si mala začať už na začiatku tohto školského roka...
A toto možno vieš, ale aj tak je dobré to povedať.
Pri výbere vysokej školy sa zamysli nad tým, kde sa vidíš za 10 rokov.
Lebo byť psycholog je prestýžna práca.
Ale strašne nevdačná......
Ludia ,ktorí ťa potrebujú na teba hádzu svoje sracky dennodenne a ty s nimi musíš žiť.
Mám kamoša psychologa, ktorý to kompenzuje tým, že každý víkend chodí odpočívať do prírody.
Baví ho to, nesťažuje sa, je to, čím sa rozhodol byť a chcel to.
Si si istá, že toto chceš byť , bude ťa to baviť a chceš to ?
Ak je odpoved áno , držím ti palce
@luc.ka ved ja makám. učím sa dobre a snažím sa ešte lepšie
Musím ťa pochváliť, lebo vačšinou počúvam len reči typu ,,pôjdem tam, kde ma zoberú'' alebo ,, idem na psycho nech mám aspon nejakú výšku''
oba postoje sú samozrejme mylné
Ale človek ako ty tam proste patrí lebo presne to je najdôležitejšie. Cítiť potrebu , vedieť, že pre toto človek existuje
Nechcem sa vnucovať, ale keby si potrebovala nejakú konkrétnu knihu , ja ich mám plný regal a viac ako ochotne ti ju nascanujem.
A čo nemám, viem zohnať.
Takže keby niečo niekedy, daj vedieť.
Ale ak chceš dobrú radu --- psychológov, sociológov a pod. je tak moc už, že sa neuplatníš.