aj ked deti skor chcem ako nie, nebola by to pre mna az taka tragedia si myslim, aj kvoli tomu, ze ten materinsky pud nemam az tak vyvinuty a zivot moze mat zmysel aj tak...
Ja neviem.. zas ja by som aj chcel mať deti aspoň 2 (nejakých nasledovníkov), ale ak by už nebolo možné ich mať, tak by som sa s tým nejako napokon zmieril, hoci by mi bolo niekedy smutno, že som tu nemohol zanechať potomkov až ja zomriem.
@torpedo08@14 z nadpisu vyplýva, že tam, kde ty začínaš, ona bude končiť, alebo tam kde ona začína ty budeš končiť. to je odpoved, či by niekto zostal v takom vzťahu. logické nie
ked je muž plodný a žena neplodná, ty začínaš stále ale pri nej (pri jej neschopnosti počať ako neplodnej) to končí. a ked si neplodný ako muž, tam kde ty končíš(lebo nevieš oplodniť) ona začína teda ona môže počať. vieš. ak nastane situácia, že je muž neplodný, čo potom. žena sa rozvedie, lebo pudy neoklameš. a dokonca ani kresťanstvo a láska s tým nemá nič spoločné. žena potrebuje do svojho života decko. poznam x žien ktorým ťahá do 40 tky, nemajú deti, a dobre im drbe na karbit. z toho všetkého. ojoj. ja ako muž ja to tak neberiem. čiže žena potrebuje decko. a ked ho ty nespravíš, bude si hľadať náhradu. ked je žena navine tak muž bude hľadať inú ženu, s ktorou to bude možné. na jednej strane máte tu teda nejaké kresťanské zásady, na druhej strane biologicko sexuálnu stránku odrbať nevieš.
@Torpedo08 ale k téme ti poviem osobnú skúsenosť. stretol som sa už dávno, mohlo to tak byť 10 rokov dozadu so spolužiakom, ktorý sa mi hned pochválil že je rozvedený. ale povedal tak, že dozvedel sa, že mu zatajila že nemôže mať deti. a k tomu povedal, že príčina nebola tá, že bola neplodná, lebo žena za to nemohla, ale to, že to pred ním zatajila.
napriek tomu jestvujú možnosti ako adopcia dietata, čo je vysoko humánny počin. a poznám aj manželský pár, ktorý asi 10 rokov nemohol mať deti. potom si adoptovali cigánskeho chlapca, a krátko na to sa im narodili dvojičky dievčatá. čiže vieš. aj toto môžeme preklenúť do duchovnej roviny, že niekedy Boh od teba vyžaduje, aby si v niečom predsa len čakal. mnoho sv. ľudí z biblie bolo neplodných. Abrahám mal ženu Sáru, ktorá bola neplodná, a podľa prisľúbenia sa mu narodil syn, keď mal abrahám 100 rokov. Tak píše biblia. Alžbeta, príbuzná panny márie počala vo vysokom veku a hovorili o nej že je neplodná, lebo Bohu nič nie je nemožné. to sú slova biblie. s tým napríklad by som sa vo vzťahu zaťažoval najmenej, či moja žena bude plodná alebo neplodná. dnes je vzácnosť, keď dobrý muž si nájde dobrú ženu a budú spolu navždy. komu sa to podarí. ak by sa mi to podarilo, deti... ako Pán Boh dá. Keď nebudú nebudú keď budú budú. nič sa nedeje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
tak asi, lebo deti chcem mať, umelé oplodnenie, prípadne aby mal záujem zapracovať na liečbe, ak by ani to nie, aby nebol proti adopcii
ale kedze nechcem ani partnera, tak by to problem bol
napriek tomu jestvujú možnosti ako adopcia dietata, čo je vysoko humánny počin. a poznám aj manželský pár, ktorý asi 10 rokov nemohol mať deti. potom si adoptovali cigánskeho chlapca, a krátko na to sa im narodili dvojičky dievčatá. čiže vieš. aj toto môžeme preklenúť do duchovnej roviny, že niekedy Boh od teba vyžaduje, aby si v niečom predsa len čakal. mnoho sv. ľudí z biblie bolo neplodných. Abrahám mal ženu Sáru, ktorá bola neplodná, a podľa prisľúbenia sa mu narodil syn, keď mal abrahám 100 rokov. Tak píše biblia. Alžbeta, príbuzná panny márie počala vo vysokom veku a hovorili o nej že je neplodná, lebo Bohu nič nie je nemožné. to sú slova biblie. s tým napríklad by som sa vo vzťahu zaťažoval najmenej, či moja žena bude plodná alebo neplodná. dnes je vzácnosť, keď dobrý muž si nájde dobrú ženu a budú spolu navždy. komu sa to podarí. ak by sa mi to podarilo, deti... ako Pán Boh dá. Keď nebudú nebudú keď budú budú. nič sa nedeje.