Ľudia! POMOC! Sused sa mi stále pripája na wifi a mám toho pokrk.
Ako si mám zabezpečiť moju wifi sieť aby keď sa tam chce pripojiť od neho pýtalo heslo? a prosím trošku menej odborné výrazy a tak pretože ja som na počitače anti talent
Alebo pridaj MAC adresu svojho booku routeru, inej MAC adrese potom nepriradí IP a sused môže ísť handry fajčiť... Alebo choď za susedom s tým, že chceš polovicu toho čo platíš mesačne za net, a nech je pripojený...
@semhamforas šak ale, môže sa s ním dohodnúť... prídem za susedom, počúvaj, buď si wifi zaheslujem, a môžeš ísť handry fajčiť, alebo mi polovicu zaplatíš... do večera sa rozhodni.
@smajdalf no tak velmi tomu nechápem akože tu mac adresu som našla ale ako to mam dať inej mac adrese? ... a ten sused sa preto pripaja na inych lebo im sa nechce platiť si net tak si chodí k druhým.. teraz som na kabli normalne ale ja mam net z toho routeru aj v počitači čiže tak dajak... najradšej by som išla ku nim dala mu jednu po hube a nech sa spamata nech si da vlastny net a nie na druhych sa pripajať...Len aj ja som si sama robila wifi lebo mame takeho skveleho dodavatela že ked som chcela aby mi prišiel spraviť wifi tak ani nedošiel a keby si to nesprvaim sama do teraz tu wifinu nemam
@agresivnaveverickaxd Ja by som ti to rád vysvetlil, ale len som videl jak to robí brat, takže sám neviem... Proste sa dostaneš do nastavenia routera, a napíšeš MAC adresu svojho notebooku. Inému PC potom router nepridelí IP a nebude na nete. Šak smichi ti dal dobrý návod, sprav to podľa toho.
@semhamforas pokiaľ nemá net obmedzený tak nie je problém... Ak obmedzený je, tak nech to hneď zahesluje...
kopni keketa na chodbe do vajec a vyjasní mu situáciu, ked bude klačať na zemi od bolesti, a bude vrtieť hlavou, kopni ho ešte do brady opatkom......filip
@zajko30 my byvame na dedine čiže akurat na ceste ho možem kopnuť do vajec minule mi ešte aj na facebooku pisal... že wiki ako sa volaš na wifi? lebo som na nejakom "ASUS" ...no a v tú ranu som router vypla a chlapec bol offline ...a dneska bol už uplne mimo z toho že už 3 dni mu neukazuje asus tam no chudačik... aj som mu pisala že ešte raz sa pripoji a dam mu zaplatiť polovicu faktúry ... a dajak nenašiel na to slová
boze moj, mac adresa a pod... cloveku co sa do toho nevyzna blazni...
@agresivnaveverickaxd nastavenia routra najdes zrejme na adrese » 192.168.0.1 alebo 192.168.1.1. dole na routri mas meno heslo na prihlasenie. najdi sekciu wireless network alebo wifi alebo wlan, tam hladaj security ... WEB neodporucam, ak je sused chytry, prelomi to... tak bud WPA alebo WPA2 (je vlastne jedno ci personal alebo corporate) neviem cez co vsetko sa na wifi pripajas, tak skus najprv wpa2, ak ti nieco nepojde daj len wpa. napis heslo, ZAPAMATAJ SI HO, daj Save a restartuj... pak v pc a inde bud vytvor nove pripojenie alebo len zadaj heslo, hadam to nebude problem...
ak sa ti nepodari prihlasit na router, volaj providerovi nech ti da udaje (alebo najprv pozri papiere)
aaaa aby som nezabudol, ak tam mas povodne prihlasovacie udaje (z nalepky) pohladaj tam niekde aj zmenu hesla admina... nech si to tvoj sused pak zasa neodblokuje
@lenkaska1 prečo by som mala nejakemu malemu k***toi čo ma peniaze na všetko ponúkať môj net ktorý platíme my,čo mame ovela menej penazí než oni. ano tak to vie riešiť každý že sa napojí na niekoho iného, ale ešte že sa mi tým chváli proste dementnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@semhamforas pokiaľ nemá net obmedzený tak nie je problém... Ak obmedzený je, tak nech to hneď zahesluje...
určite sa domysli čo sa patrí!!!!!
@agresivnaveverickaxd nastavenia routra najdes zrejme na adrese » 192.168.0.1 alebo 192.168.1.1. dole na routri mas meno heslo na prihlasenie. najdi sekciu wireless network alebo wifi alebo wlan, tam hladaj security ... WEB neodporucam, ak je sused chytry, prelomi to... tak bud WPA alebo WPA2 (je vlastne jedno ci personal alebo corporate) neviem cez co vsetko sa na wifi pripajas, tak skus najprv wpa2, ak ti nieco nepojde daj len wpa. napis heslo, ZAPAMATAJ SI HO, daj Save a restartuj... pak v pc a inde bud vytvor nove pripojenie alebo len zadaj heslo, hadam to nebude problem...
ak sa ti nepodari prihlasit na router, volaj providerovi nech ti da udaje (alebo najprv pozri papiere)
aaaa aby som nezabudol, ak tam mas povodne prihlasovacie udaje (z nalepky) pohladaj tam niekde aj zmenu hesla admina... nech si to tvoj sused pak zasa neodblokuje
ten ,,inteligent,, ma koľko rokov ? Lebo keby že sa pripojím ne niekoho net tak aspoň čuším ne?
Ale možno sa mu páčiš a on chce získať tvoju pozornosť aj to je možnosť