Ahojte, neviete ako postupovať, ak chce niekto vybaviť súdny zákaz styku?
Mám priateľa a otravuje ho jeho bývala, pričom mu už niekoľkokrát ublížila. Rozišiel sa s ňou, lebo ho podviedla a nechce pochopiť, že je koniec.
Neviete, čo všetko je potrebné na v
príkaz nepriblížiť sa k osobe a nezdržiavať sa v blízkosti obydlia osoby ktorá o to požiadala môže byť uložené iba osobe, ktorej sa ukladá trest odňatia slobody s jeho podmienečným odkladom čiže osobe, ktorá je uznaná vinnou zo spáchania niektorého z trestných činov nakoľko takúto povinnosť možno uložiť len na základe trestného poriadku. Ako ty sama píšeš, expriateľka tvojho priateľa bola usvedčená len z priestukov a súd by teda musel v takomto prípade vychádzať z rozhodnutia príslušných orgánov prejednávajúcich daný trestný čin či priestupok.
Potom sú tu iné možnosti, vzťahujúce sa len na obydlie osoby a tu je možné obmedziť osobe priblíženia sa k obydliu (či už podľa občianskeho súdneho poriadku alebo aj zákone o policajnom zbore) no tuná sa zákaz vzťahuje len na obydlie a nie na samotnú osobu.
@semhamforas A neexistuje niečo ako "ochrana osobnosti" ? Ak ho táto milá slečna obťažuje ohováraním a intrigami? Lebo vieš ako v súdnej sieni to funguje Tak by ma zaujímalo ako je to v realite a ty pôsobíš že o tom aj dačo vieš trochu hlbšie
by som bol zvedavy kolki z tych co tu vyssie davaju tie tupe rady typu "porad si s nou sam" by to tak aj realne urobili. seci cakry machry cez net vy zadrbane nuly
@topanocka Fuu tak pojem pravý chlap je relatívny a ono stáva sa veľa vecí v žiovte, ľudia sú pretvárky, buď vedome alebo nevedome pod vplyvom sebaklamu, nie je nič výnimočné, že sa dvaja dajú dokopy pred sebou taký a rozchádzajú sa úplne odlišný ľudia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Potom sú tu iné možnosti, vzťahujúce sa len na obydlie osoby a tu je možné obmedziť osobe priblíženia sa k obydliu (či už podľa občianskeho súdneho poriadku alebo aj zákone o policajnom zbore) no tuná sa zákaz vzťahuje len na obydlie a nie na samotnú osobu.
@lool141 Tak teraz som brutálne zvedavý čo to má spoločné s týmto.
ale áno, DÁ sa to.