ahojte, viem že táto téma tu bola milión krát ..takže môj problém je taký, že nedokážem schudnúť už dlhší čas chcela by som radu ak sa snažím zdravo stravovať( podotýkam nejem pečivo a sladkosti) chodila som i do fitka z ktorého som pribrala
ešte pred dvomi rokmi som sa snažila schudnúť zmenou jedálnička, kde som schudla asi 7 kg....nič som od vtedy nezmenila a moje kg išli naspať....snažím sa zdravo stravovať, nejesť nič sladké. Vidím všetko demotivujúco, pozerám na zloženia snažím sa jesť zeleniny a ovocia a váha stagnuje i dokonca ide hore.... za každú radu vám budem vďačná....
Navrhujem skúsiť ešte uviesť, koľko momentálne meriaš a koľko vážiš a aký máš ideálny cieľ.
Zdravé telo je dobrý stroj, evolučne má, holt, dobré vybavenie proti vyhladovaniu. Ak začneš jesť menej, zľakne sa, že prišla kríza a prispôsobuje sa tým, že mu stačí na udržanie rovnakej váhy menej.
pozri sa ci nemáš nahodou alergiu alebo intoleranciu na niektoré potraviny(často býva na mliečne výrobky, keď ludia nevedia schudnuť a važne sa stravuju ako keby zili v koncentráku )
Dalsia vec je pokial si chodila do fitka tak si "pribrala" pravdepodobne si len na váhe mala viac kg, ale svaly váźia viac ako tuk, takže pokial si naberala na váhe a nie na obvode brucha, tak by som to neriešil vobec , váha pri cvičeni je len ako pomocka ale neber ju úplne vážne a neriaď sa podla nej.
snažím sa jesť tých 5x krát denne i keď nie vždy sa to dá..jedálniček pozostával hlavne z bielkovín a to jogurty, cotage, tvaroh, kuracia šunka, mozzarela, zelenina, obedy sa vždy snažím jesť prsia kuracie...ale už mi ja vážne z týchto jedál na vracanie, tak tento týždeň som viacej na strave bezmäsitej.....pijem čaje, vodu a kávu s mliekom...neviem o tom, že by som mala intoleranciu ľúbim veľmi mlieko a rozmýšľala som čí i z toho nemôžem priberať tak som ho nahradila ryžovým....z fitka mi opuchol zadok i stehná po každom cvičení čo sa mi vôbec nepáčilo...chodím behávať ale nie moc pravidelne to sa snažím zmeniť....
ja som napríklad od malička veľmi chudý, a pritom som sa dakedy prežieral, ale nepribral som, priberám len 1 kilo za rok, čo je možno svalová hmota. Mne "pomohlo" jesť veľa nevareného, chleba, málo zeleniny a mäsa pohyb som neriešil, môj metabolizmus je sám o sebe rýchly. Už počas puberty som jedol menej mastné jedlá, pribúdali slané, korenené a sladké. Málo som pil. Pokiaľ cvičíš, že je ti ťažie poradiť, lebo potrebuješ nadobudnúť energiu z jedla. V mojom prípade išlo skôr o abstinovanie poriadneho jedla. Ak chceš byť chudá a slabá rozhodne sa prispôsob môjmu jedálničku. Jednoduchá jednotvárna strava, jem asi 4 krát do dňa. Hej, ak nerátam aj poruchy spánku a časté zvracanie pri preprave v doprave motorovými vozidlami. Chudnúť je tak ľahké, ak chceš schudnúť 4 kilá, tak to dáš jednoduchým vynechávaním raňajok, jesť stravu, ktorá sa rýchlo spracuje a nekvasí v žalúdku. Prípadne nejesť nič, jablká sú dobré na trávenie, možno mrkva a také tie blbosti, po ktorých mne je bežne zle. Aj z mlieka mi je zle. Ale rozhodne najväčší podiel má na mojom chudnutí abstinencia mäsa.
@henricha to, že ti rastú svaly, to je normálna reakcia na cvičenie, buď chceš vyzerať chudo alebo svalnato, kombinovať oboje je o to ťažšie, ale ja nie som expert. A tiež keď budeš jesť, normálne ti narastie brucho, ale keď vytrávi spľasne, nemôžem každú minútu vyzerať chudo. To sa nedá, to by si musela jesť kamene a štrk.
@savvym tak brucho je u mňa tá naj časť s ktorou som ako tak spokojná...napríklad z cvičenia sa mi neuveriteľne zväčšili ruky a nevidím to iba ja....neviem rada by som počula nejaké skúsenosti ako pár kg zhodiť napríklad tie 4...už som rozmýšľala dokonca, že začnem menej jesť za deň i keď do teraz som sa snažila jesť pravidelne...
ale nič ti nie je, nekaz si dobrý jedálniček, len pokračuj v cvičení, telo zanedlho začne spotrebúvať viac, ak začneš viac na sebe v posilke makať a nebudeš musieť nič meniť. Pôjde to dole, ale nečakaj rýchle zmeny. Nesleduj tú váhu toľko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Zdravé telo je dobrý stroj, evolučne má, holt, dobré vybavenie proti vyhladovaniu. Ak začneš jesť menej, zľakne sa, že prišla kríza a prispôsobuje sa tým, že mu stačí na udržanie rovnakej váhy menej.
Dalsia vec je pokial si chodila do fitka tak si "pribrala" pravdepodobne si len na váhe mala viac kg, ale svaly váźia viac ako tuk, takže pokial si naberala na váhe a nie na obvode brucha, tak by som to neriešil vobec , váha pri cvičeni je len ako pomocka ale neber ju úplne vážne a neriaď sa podla nej.