Cawte co by ste mi poradili na to ze ked hram napr WoW alebo GTA4 tak mi tieto hry zacali zo dna na den lagovat NTB ma na to dost vykonny o to nejde ale neviem preco mam lagy, skusal som urobit ocistu NTB ale ziadny virus mi to nenaslo, grafiku som update
@vachtlik
(pisem to ja zakladatel temy z ineho uctu )
takze parametre :
Intel Core i5-3230M, 2.6 Ghz
Ram : 6gb
hdd: 750gb
grafika: Nvidia GeForce 740M
no nestahoval som, nerobil som nič extra, možno na niektorých stránkach sa virus mohol nachádzať ...
antivirus používam AVG free 2015
skušal som aj Malwarebytes skenovať a nič tak isto antivir ...
a o vire ktory by sa dal do listiny aby to antivir nenasiel neviem
ako to zistim ?
Nvidia GeForce 740M povazujes za "vykonny"? Ta grafika vykon videla asi iba z velkej dialky... ved si pozri ake mas FPS v hre ked male tak je to problem grafiky, ak ti to seka z dovodu vytazenia 100% procesoru, tak chyba je v procesoch/viruse. jednoduche
@erjedna
mno ... najprv si pozorne prečítaj príspevok potom komentuj ... bolo to skor myslene ze ten ntb je dost vykonny na poziadavky tych hier ... zo dna na den mi WoW aj gta 4 zacali lagovat ... hlavne to WoW ma trapi ... fps nejak extra neklesaju mozno trocha ale hlavne zaseky ... kazde 2 sekundy mozno 0,3 sek zasek ... je to nehratelne ... mozno v OG kde je dost hracov pokope (cize horsie fps podmienky) mam pokles na takych 20-25 fps predtym to byvalo okolo 60...
Ak predtym byvalo 60, tak ma jedine napada, ze si musel nieco robit s grafikou, ci uz menit rozlisenie alebo vyhladzovanie textur, taktovanie,zmeny nastaveni grafiky atd. Alebo uz iba prehrievanie.
A poviem ti tajomstvo, ta grafika nieje vobec vykonna ani hry ktore hras, napr. wowko bolo testovane s touto grafikou na 1280x1024 (i5 CPU, 8GB ram, 740m vga) a dosahovalo iba 36.2 FPS (samozrejme idealne podmienky v hre, ziadne take ze ides do mesta kde je dalsich 80 postav).
@erjedna
wut... keď sa mi to opraví dám ti screen z hry že také FPS nedosahujem xD ...prehrievanie .... premýšlal som oblasť pri ventilátore býva niekedy celkom horúca počas dlhšieho hrania zhruba 1hod... no kolko je podla teba celzia už prehrievanie ? a čo by som s tým ak sa to náhodou prehrieva mal robiť ?
grafiku , resolution, nič som nemenil ...
dobre v poriadku, lenze testy FPS sa robia tak, ze sa zapinaju filtrovania textur, kvalita textur atd... samozrejme ked si das low detaily a priemerne rozlisenie, tak dosiahnes viac FPS, ale pozitok z hry sa straca.
Sprav si pocas aktivneho hrania testy teploty a napis.
@erjedna 740-ka je táká slabá ? Nechcem protirečiť len som trochu šoknutý ked ja som Cataclysm hrával na Geforce 7600GS na nízkych-stredných graf. nastaveniach disappointed:26-40fps mesto,50-70fps krajina)
@erjedna
nerozumiem ... skúšal som si hru dať na ultra detaily všetko pozapínať a mal som v instanciách okolo 60 fps v OG už to bolo horšie ... ale 60 fps mi niekedy nestačí tak som musel switchnúť na good ... a ide to tak 120 fps krajina
@klaudiqaaa minule som skusal streamovat cez moj macbook a zistil som ze si musim kupit novy komp alebo aspon capturing graficku kartu na streamovanie, ak budem chciet streamovat gameplay
@erjedna skús si niekedy zapnúť CS:GO na 60 FPS a 300FPS a uvidíš že to čo si napísal nie je pravda
a čo sa zakladaťela týka tak ak ti tie dropy začnú až po nejakom čase tak je jasné že sa ti prehrieva...tieto "herné" notebooky do 500-600 eur sa pri väčšej záťaži prehrievajú všetky
fesak, ludske oko viac ako 27~ obrazkov za sekundu nedokaze vnimat, rozdiely medzi 30 FPS a 300 FPS v CSku je dovodom enginu na ktorom je hra postavena a nie pocet snimkov za sekundu pre ludske oko. to mi chces povedat, ze clovek v zivote s "30 FPS okom" vidi rozdiel pri 300 FPS sak tym padom by musel vnimat tych 300 FPS. Chces mi povedat ze ked si das 60 FPS tak neuvidis plynuly pohyb hry? plynule pohyby postaviciek?
Engine v csku je zalozeny aj inych faktoroch, vdaka ktorym ti hra na 30 FPS a 300 FPS pride ina (recoil, zuzenie mieritka, nastavenia rate, rychlost pohybu atd...)
filmy sa napriklad robili tak ze 24 FPSove filmy sa prekryli na 3x aby dosiahli absolutnu plynulost obrazu (tj. 72 FPS). Faktory ktore ty opisujes v CSku s poctom zobrazeni pre oko moc velku rolu nemaju, ty uz hovoris o prisposobeni hry.
A prezradim ti male tajomstvo, nato aby si mohol mat realnych 300 FPS, potreboval by si 600 Hz monitor, ktory ti to vobec zobrazi, pretoze vacsina LED / LCD monitorov na ktorych ludia hravaju su okolo 100-120 Hz => 50/60 FPS, ktore ti monitor dokaze zobrazit za sekundu
@adhak ja som sa ho to pytal preto, lebo povedal ze 60fps mu nestaci... nestaci naco ked mu priemerny ntb neobnovi frekvenciu -hz viac ako 60... a vo wowku uz vobec nie. Absolutne stabilnych 60fps pri kazdej prilezitosti (ci sa pozera do zeme ale je v battle s mnozstvom textur) je na nerozoznanie od 120fps ak vylucime faktory enginu ktore by podla fps mohli menit vizualizaciu a vnimanie detailov hry. Proste ta limituje oko a monitor. 300fps v csku je rovnaka hovadina ako potreba 120fps vo wowku
@klaudiqaaa to mas pravdu, ale da sa streamovat aj z notebooku, lenze tie notebooky su potom nechutne drahe. A ja chcem mac, cize idealnejsie by bolo mat mac a k tomu desktop z ktoreho budem pustat video cez capture graficku kartu.
@erjedna tak ja mám jeden z tých "priemerných" ntb a rozdiel medzi 60fps a 130 fps cítim, jednoducho tá hra ide oveľa hladśie (neviem ako to opísať) proste cítim že rozdiel tam je
@adhak
presne to isté aj ja ... mno dnes som skúsil hrať WoW 1h bez prestávky na a začalo to trocha presekávať hneď som zapol Speedfan (program na meranie teploty pc/ntb) a ukazovalo asi 55 celzia ... je to už prehrievanie ? ak áno mám s tým isť do opravy alebo si to spravím doma sám ? čo s tým ?
@YoLooo počuj vieš dúfam, že "vyčistiť nb" nie je len o antivíre?
Ako bol spomínané, povysávaj ale
Nainštaluj si hneď One click maintenance a spusti to.
Hádam ti to pomôže.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
(pisem to ja zakladatel temy z ineho uctu )
takze parametre :
Intel Core i5-3230M, 2.6 Ghz
Ram : 6gb
hdd: 750gb
grafika: Nvidia GeForce 740M
no nestahoval som, nerobil som nič extra, možno na niektorých stránkach sa virus mohol nachádzať ...
antivirus používam AVG free 2015
skušal som aj Malwarebytes skenovať a nič tak isto antivir ...
a o vire ktory by sa dal do listiny aby to antivir nenasiel neviem
ako to zistim ?
mno ... najprv si pozorne prečítaj príspevok potom komentuj ... bolo to skor myslene ze ten ntb je dost vykonny na poziadavky tych hier ... zo dna na den mi WoW aj gta 4 zacali lagovat ... hlavne to WoW ma trapi ... fps nejak extra neklesaju mozno trocha ale hlavne zaseky ... kazde 2 sekundy mozno 0,3 sek zasek ... je to nehratelne ... mozno v OG kde je dost hracov pokope (cize horsie fps podmienky) mam pokles na takych 20-25 fps predtym to byvalo okolo 60...
@4 ??? co to je ? mno avg popozeram ale podla coho zistim ktory z tych je "ten" virus ?
Ak predtym byvalo 60, tak ma jedine napada, ze si musel nieco robit s grafikou, ci uz menit rozlisenie alebo vyhladzovanie textur, taktovanie,zmeny nastaveni grafiky atd. Alebo uz iba prehrievanie.
A poviem ti tajomstvo, ta grafika nieje vobec vykonna ani hry ktore hras, napr. wowko bolo testovane s touto grafikou na 1280x1024 (i5 CPU, 8GB ram, 740m vga) a dosahovalo iba 36.2 FPS (samozrejme idealne podmienky v hre, ziadne take ze ides do mesta kde je dalsich 80 postav).
wut... keď sa mi to opraví dám ti screen z hry že také FPS nedosahujem xD ...prehrievanie .... premýšlal som oblasť pri ventilátore býva niekedy celkom horúca počas dlhšieho hrania zhruba 1hod... no kolko je podla teba celzia už prehrievanie ? a čo by som s tým ak sa to náhodou prehrieva mal robiť ?
grafiku , resolution, nič som nemenil ...
dobre v poriadku, lenze testy FPS sa robia tak, ze sa zapinaju filtrovania textur, kvalita textur atd... samozrejme ked si das low detaily a priemerne rozlisenie, tak dosiahnes viac FPS, ale pozitok z hry sa straca.
Sprav si pocas aktivneho hrania testy teploty a napis.
nerozumiem ... skúšal som si hru dať na ultra detaily všetko pozapínať a mal som v instanciách okolo 60 fps v OG už to bolo horšie ... ale 60 fps mi niekedy nestačí tak som musel switchnúť na good ... a ide to tak 120 fps krajina
rozlisenie? a uz ti nepadaju tie FPS? co teplota?
Ty si snáď bojový pilot armády, že ti nestačí 60 FPS ?
a čo sa zakladaťela týka tak ak ti tie dropy začnú až po nejakom čase tak je jasné že sa ti prehrieva...tieto "herné" notebooky do 500-600 eur sa pri väčšej záťaži prehrievajú všetky
fesak, ludske oko viac ako 27~ obrazkov za sekundu nedokaze vnimat, rozdiely medzi 30 FPS a 300 FPS v CSku je dovodom enginu na ktorom je hra postavena a nie pocet snimkov za sekundu pre ludske oko. to mi chces povedat, ze clovek v zivote s "30 FPS okom" vidi rozdiel pri 300 FPS sak tym padom by musel vnimat tych 300 FPS. Chces mi povedat ze ked si das 60 FPS tak neuvidis plynuly pohyb hry? plynule pohyby postaviciek?
Engine v csku je zalozeny aj inych faktoroch, vdaka ktorym ti hra na 30 FPS a 300 FPS pride ina (recoil, zuzenie mieritka, nastavenia rate, rychlost pohybu atd...)
filmy sa napriklad robili tak ze 24 FPSove filmy sa prekryli na 3x aby dosiahli absolutnu plynulost obrazu (tj. 72 FPS). Faktory ktore ty opisujes v CSku s poctom zobrazeni pre oko moc velku rolu nemaju, ty uz hovoris o prisposobeni hry.
A prezradim ti male tajomstvo, nato aby si mohol mat realnych 300 FPS, potreboval by si 600 Hz monitor, ktory ti to vobec zobrazi, pretoze vacsina LED / LCD monitorov na ktorych ludia hravaju su okolo 100-120 Hz => 50/60 FPS, ktore ti monitor dokaze zobrazit za sekundu
presne to isté aj ja ... mno dnes som skúsil hrať WoW 1h bez prestávky na a začalo to trocha presekávať hneď som zapol Speedfan (program na meranie teploty pc/ntb) a ukazovalo asi 55 celzia ... je to už prehrievanie ? ak áno mám s tým isť do opravy alebo si to spravím doma sám ? čo s tým ?
prach spôsobuje, že ntb nedokáže požadovane rýchlo odvádzať teplo, preto tie lagy
100% na tuty, sám vysávam raz do týždňa, overené
a musím ntb otvoriť a rozobrať či stačí zvonka ?
" potom ho povysávaj cez odvetravacie mriežky" treba lepšie čítať
mno ... ono ja som sa to už pokúšal robiť ... povysával som to zvonka a nejak nevidím rozdiel ... treba to vysávať nejako dlhšie ? :/
Ako bol spomínané, povysávaj ale
Nainštaluj si hneď One click maintenance a spusti to.
Hádam ti to pomôže.