Ako by ste sa zachovali, ak by vam priatelka po rokoch vztahu oznamila ze sa jej nepaci zivotny styl akym zijete a ze ak sa nezmenite tak s vami nechce byt? Ma ktokolvek na svete pravo menit druheho? Zazili ste nieco podobne?
No radšej keby ťa k tej zmene životného štýlu k lepšiemu nejako motivovala a nie takto sa vyhrážala
Radšej popíš, s akým to vlastne životným štýlom je nespokojná, buď konkrétnejší. Mňa by tiež nenechávalo pokojne spávať, ak by som po čase zistil, že človek, s ktorým som, stagnuje a nie je v ňom snaha o žiadne napredovanie, žiadny osobnostný rast... Alebo ďalší príklad ak by šlo o osobu, ktorá sa o seba nestará či dokonca je až sebadeštruktívna.
že ak sa mam meniť na jej obraz a iné ju nezaujíma (prečo som taký aký som, moje pocity a potreby) - ak mi dáva ultimátum že buď sa zmením alebo ma nechce tak by som jej povedal že nemá právo mi dávať takto na výber z dvoch možností, že keby jej na mne záležalo tak sa so mnou o tom normálne porozpráva a vydiskutujeme si čo nám prekáža a prídeme na riešenie problémov spoločne ...
lenže to by som jej iba povedal, informoval ju o tom pretože až by s týmto prišla vedel by som že ďalej to ísť takto nemôže, takéto chovanie je chovanie dieťaťa, teda by som jej povedal aby odišla (aj keby mi bolo všetkého ľúto, nemohol by som žiť s niekym kto by sa ku mne takto choval)
No podľa mňa si musíš položiť otázku,že či to,čo sa jej na tebe nepáči,je len nejaký neduh,ktorý sa na teba nejako nalepil a z lenivosti a pohodlnosti sa ho nechceš zbaviť,alebo je to niečo,čo je pre teba dôležité,je to tvojou neoddeliteľnou súčasťou a kebyže to odstrániš,už to nie si ty. Ak je niečo objektívne zlé,napríklad nadmerné pitie alkoholu ( netvrdím teraz že chlastáš,to je len príklad tých všeobecne negatívne vnímaných vecí,pri ktorých je ten odpor zo strany priateľky opodstatnený a v podstate nevyhnutný), tak by bolo dobré zmeniť sa,lebo takýto zlozvyk,životný štýl ti skutočné šťastie neprinesie,no ona by tieto veci do tvojho života mohla priniesť,čiže by logicky mala byť dôležitejšia než ten zlozvyk. No ak je to niečo,čo máš rád a má to pre teba hlbší zmysel,povedzme že chceš žiť na vidieku,lebo to tak cítiš, a ona ťa chce prerobiť na kozmopolitného mešťana,tak by som sa nemenil,lebo to čo preferuješ nie je objektívne zlé,je to len jej subjektívny názor.
@likjul a veď ani nevieme aké to boli roky. Naozaj by som z toho mála informácií, čo nám ponúkol, nevsádzal na jedinú správnu odpoveď. Hoci aj tá možnosť, že takto len hľadá zámienku pre rozchod, alebo si pre niečo iné hľadá spôsob ako šetriť svoje svedomie, mi príde dosť reálna.
láska je o tom milovať druhého takého aký je, aj s jeho chybami a slabosťami
ak by ťa zmenila, nemiluje teba, ale predstavu toho, akým by si mohol byť
ja by som sa kvôli nikomu nemenila
Inak sranda sledovať, ako tu mnohí vnímajú negatívne tú problematiku zmeny. Pritom meniť sa je jednou zo základných súčastí každého človeka, a to najmä mladého. Hádam si tu nebudeme navrávať, že v 16-25 rokoch (lebo tak sa to tu teraz vekovo približne pohybuje) sme už hotovým človekom
A keďže je normálne meniť sa (vyvíjať sa osobnostne nejakým smerom), nemožno sa diviť, že sa vnímanie ľudí navzájom môže časom začať rozchádzať. Úplne prirodzená vec toto.
Ide o to ze fajcim vela marihuany, takmer kazdy den. Ona nefajci vobec. To jej vadi uz niekolko rokov. Neviem ci to je neduh, no je mojou sucastou a na moj cit a spravanie k nej nema myslim si ziadny vplyv. Druha vec je ze som par mesiacov nepracoval, mal som dost penazi aj tak. Toto su veci ktore jej na mne asi najviac vadia/ vadili. Dakujem za reakcie.
CHlapec, ja naozaj nie som odborník na vzťahy, ale osobne si myslím, že vzťah fajčiar a nefajčiar je dosť nepríjemný už aj keď ide iba o cigarety. Naviac, marihuana ide do hlavy, ak vieš čo myslím, takže aj preto jej to možno vadí. Tiež by mi vadilo chodiť s feťákom (aj keď ide iba o ľahkú drogu, vždy je to droga).
Vztahove veci tu uz padli nazory, to sa nebudem opakovat.
Zelena obcas meni psychiku, casto spravanie a s tym spojene navyky a postoje a deje sa to takym sposobom, ze si to clovek ani nemusi uvedomit. Nie je to tak drsne ako hacko alebo ine tvrdie drogy, ale dopad ma - neviem ake mnozstvo fajcis.
Ale kazdy den fajcit travu? Nesvedci to trosku o niecom? Je v pohode si dat si raz za cas, ale denna spotreba by uprimne desila i mna.
Aj ja by som to brala ako problém, ktorý by mohol končiť rozchodom. Ako už bolo vyššie spomínané dopad to má, len ty ho nemusíš vnímať. A celkovo by mi dosť vadilo už len to, keby môj partner mal nejakú závislosť - drogy, alkohol. Cigarety tiež s mierou, netreba vyfajčiť celú krabičku denne...
Tvojej priatelke úplne rozumiem.
ja by som sa o tom porozprávala, chcela by som aby mi to partner nejako vysvetlil, upresnil..a možno by sa dalo dohodnúť na nejakom kompromise, ak by som videla, že má pravdu...
nerada sa vzdávam vzťahu..skôr sa snažím bojovať a hľadať riešenie..
ale tak, zamrzelo by to každopádne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Radšej popíš, s akým to vlastne životným štýlom je nespokojná, buď konkrétnejší. Mňa by tiež nenechávalo pokojne spávať, ak by som po čase zistil, že človek, s ktorým som, stagnuje a nie je v ňom snaha o žiadne napredovanie, žiadny osobnostný rast... Alebo ďalší príklad ak by šlo o osobu, ktorá sa o seba nestará či dokonca je až sebadeštruktívna.
@likjul možno. A možno to len najprv cez počiatočnú zaľúbenosť ochotne prehliadala a až postupne to prerástlo do tohto.
lenže to by som jej iba povedal, informoval ju o tom pretože až by s týmto prišla vedel by som že ďalej to ísť takto nemôže, takéto chovanie je chovanie dieťaťa, teda by som jej povedal aby odišla (aj keby mi bolo všetkého ľúto, nemohol by som žiť s niekym kto by sa ku mne takto choval)
ak by ťa zmenila, nemiluje teba, ale predstavu toho, akým by si mohol byť
ja by som sa kvôli nikomu nemenila
A keďže je normálne meniť sa (vyvíjať sa osobnostne nejakým smerom), nemožno sa diviť, že sa vnímanie ľudí navzájom môže časom začať rozchádzať. Úplne prirodzená vec toto.
Zelena obcas meni psychiku, casto spravanie a s tym spojene navyky a postoje a deje sa to takym sposobom, ze si to clovek ani nemusi uvedomit. Nie je to tak drsne ako hacko alebo ine tvrdie drogy, ale dopad ma - neviem ake mnozstvo fajcis.
Ale kazdy den fajcit travu? Nesvedci to trosku o niecom? Je v pohode si dat si raz za cas, ale denna spotreba by uprimne desila i mna.
Tvojej priatelke úplne rozumiem.
nerada sa vzdávam vzťahu..skôr sa snažím bojovať a hľadať riešenie..
ale tak, zamrzelo by to každopádne..