Najlepšie sa mi zaspí so zatvorenými dverami a keď je niekto v miestnosti, nahlas rozpráva alebo je zapnutý počítač (ukľudňuje ma ten zvuk )a je zapnuté svetlo ..ale vyspím sa aj v tme samozrejme
mne je jedno, spím aj pri zapnutom, ak mi nesvieti rovno do očí.... dvere mi je jedno v akej polohe sú, ale jedno, čo neznesiem, je totálna tma. Vždy musím vedieť na niečo zaostriť, obrysy skrine, ruky, proste niečo....
@purenarcissism povedal by som že je to tým že odmalička nemám rád (vtedy som sa hrozne bál ) tmu za svetla sa jednoducho dokážem lepšie uvolniť a dokážem zaspať okamžite, za tmy mi to trvá často viac ako hodinu... svetlo mi nevadí vôbec pokial mi rovno do tváre nesvieti žiarovka alebo slnko
Nezasam ked mi v izbe blikaju vselijake kontrolky od notebooku, reprakov, nabijacky... vzdy ich vsetky pozakrivam Ne ze by som inac nezaspal, ale ked sa v noci zobudim a otvorim oci dost to vadi. Inak ja mam vecsinou dvere otvorene aby som pocul vsetko co sa v dome mihne
Ja som na zaspávanie strašne náročná, v miestnosti musí byť absolútna tma, všetko musí byť pozatvárané, povypínané, vadí mi aj najmenší zvuk. A hlavne keď je monotónny. Napríklad také tikanie hodín, to idem vyletieť z postele a okamžite vyberám baterky. Alebo minule nám na zábradlie na balkóne kvapkala voda z vrchného balkóna, bolo to úplne strašné.
čo si pamätám tak raz v živote som nezaspal, kvôli asi 1000 kamiónom, ktoré začali o 3. ráno trúbiť [festival truck country (teraz sa to tuším už vola inač)]
Tma, ale nie úplná lebo keď som bol menší dostal som paniku a myslel som si že som mŕtvy a že som v chladničke tak od vtedy musím niečo vidieť Proste zhasnuté svetlo ale rolety normálne Neznesiem ani len najmenšie svetlo a hluk...
Pri zavretých dverách, väčšinou v tme, často pri zapnutej hudbe (ale iba tak potichu, aby ma to nerušilo zo spánku, keď už zaspím). A dobre mi robí pootvorené okno, takže ho vždy mávam tak až do doby, kým na to nie je príliš veľká kosa
ako kedy ked som unavena, zaspim aj posediacky pri praci a zobudim sa s licom na booku ... inac tma, pokoj ... ale nevadi mi ani svetlo a dokonca niekedy vyslovene zaspavam pri pustenom filme... book sa po prehrani filmu o cosi neskor vypne, tak ma nerusi hucanie apod .. ale ozaj zalezi od situacie, napr teraz neviem spavat vobec
mne tiez vadia otvorene dvere ked sa nad tym tak zamyslim ( doteraz som si to ani neuvedomila ) a napriklad aj ked lezim na chrbte tak nezaspim .... v pohode zaspim v autobuse ale ked lezim na chrbte v posteli tak marna snaha
Ja mám vlastnú polohu zaspávania. Ležím dole hlavou a nohy vyložené na stene. A ešte musím mať otvorené okno,zavreté dvere a hlavne tie okná zastreté.Ale či je ticho,alebo hrá telka - je mi to jedno.
otvorené dvere mi nejak nevadia, len sa mi potom vždy snívajú zlé sny, najlepšie sa mi zaspáva pri zapnutej telke alebo počítači, no v poslednej dobe som tak unavená, že len čo ľahnem do postele, tak spím (ako včera večer, posledný čas, čo si pamätám bol 21:43)
To ma trochu prekvapili tieto odpvoede lebo u nás v byte som všeobecne naužčená nejako moc nezatvárať dvere, takže takmer vždy spávam s otvorenými do obývačky. Aby mi nejaký vzduch prúdil. Vôbec mi nevadí, keď hrá telka. Možno práve naopak. Ani úplnú tmu nemám, pretože mi svietia pouličné lampy. Aspoň sa cez noc neprizabijem po ceste niekam Pár krát som zaspávala so zatvorenými dveraymi ale bolo to také divné... prílišné ticho.
Tma, zavreté dvere, otvorené okno, hlava otočená k stene, žiadne trčiace končatiny, deka vytiahnutá nad oči s otvorom na dýchanie a ešte aj cítim, ak ležím smerom na inú svetovú stranu než bežne doma
zatvorené dvere, maximálna tma, vždy spím na bruchu - keď mám hlavu otočenú na pravú stranu, dokážem si predstavovať veci, kým zaspím... keď však na ľavú tak to nejde
ja nezaspim bez telky. musim si nastavit casovac . aj ked nejde zvuk ale potrebujem telku. dokonca ked aj zaspim, a v noci sa zobudim, si ju zas musim zapnut
neviem prečo ale v poslednej dobe zaspavam pri telke .. cely den ju nemam zapnutú a večer jak idem spať musim si ju zapnúť a ani ju nepozeram nič a tak zaspím.
Inokedy som mala problem ze som musela mat slúchadla ked som si išla lahnut , ale take ze zapnute svetlo to ani nie . Skor stale musim mat zatvorené dvere a stiahnuté zaluzie
ked nie je okno otvorene, nedokazem zaspat, mam pocit, ze sa dusim.
kym nie je privelka kosa, otvorim balkonove dvere a lahnem si na zem. a potom sa rano vzdy budim na balkone.
ked sa mierne ochladi, postup viacmenej opakujem, az na to ze si k balkonu nanosim vsetky mozne deky, paplony a najma vankuse a potom sa rano zobudim drkotajuca zubami.
a ked je privelka zima, tak si len poriadne vyvetram a otvorim stresne okno na vetrak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
@hoperwale ako to? neruší ťa to?
ale ak som veľmi unavená, tak zaspím kdekoľvek a pri akýchkoľvek podmienkach.
stačí ak mi nie je zima moc
keby som mala otvorene nezaspim ako niektori clenovia nahlas chrapu
a samozrejme ze jeden taky spi este so mnou v izbe a druheho je pocut aj cez dvere, ale aspon menej
A ďalej asi tá tma...a uprednostňujem zavreté dvere.
Dvere taktiež zatvorené musia byť!
musím mať tmu!
musím mať ticho poprípade hudbu (tichú)
nesmú susedia hrať na klavíry!
a hlavne musím mať poriadok a príjemne ustlané!
Otvorené dvere mám vždy, lebo inak mi pred nimi mraučí kocúr.
Inokedy som mala problem ze som musela mat slúchadla ked som si išla lahnut , ale take ze zapnute svetlo to ani nie . Skor stale musim mat zatvorené dvere a stiahnuté zaluzie
ked nie je okno otvorene, nedokazem zaspat, mam pocit, ze sa dusim.
kym nie je privelka kosa, otvorim balkonove dvere a lahnem si na zem. a potom sa rano vzdy budim na balkone.
ked sa mierne ochladi, postup viacmenej opakujem, az na to ze si k balkonu nanosim vsetky mozne deky, paplony a najma vankuse a potom sa rano zobudim drkotajuca zubami.
a ked je privelka zima, tak si len poriadne vyvetram a otvorim stresne okno na vetrak.