Poznám ozaj skvelého človeka.Bol obdarený snáď všetkými kladnými vlastnosťami,jeho duša je prenádherná..žiaľ,má problém s alkoholom.Liečil sa na Prednej hore,no to pomohlo len na krátky čas.. ako mu pomôcť?Som ochotná urobiť čokoľvek len aby bol o5 zdravý
On musí chcieť v prvom rade. Môžeš ho motivovať, ale nie donútiť.
Skúste možno začať tým, že zistíte a identifikujete situáciu a prvky, kvôli ktorým v danom momente siahne po alkohole. Následne sa takýmto situáciam skúste vyvarovať a vyhýbať.
@antifunebracka dobre, možno som sa netrefne vyjadrila.. proste, pokušenia prichádzajú z každej strany, povedala by som, že kamaráti ho dosť lámu pretože si neuvedomujú vážnosť jeho problému.. pochopiteľne, pre ňho ako pre závislého je sakra ťažké odolávať..
Vieš čo?
Ono to je veľmi ťažké, môj muž je z alkoholickej rodiny. Jeho dedo chlastá celkom slušne a jeho otec je posledný alkoholik v meste, vyzerá na 90 rokov, stále niekde vyvalený v kanáli...
A ako to funguje v ich rodine? Prídeme tam na návštevu a rovno nam nalievajú chlast. Wtf? Ako to, že jeho mama/jeho babka to nezatrhne? O_o
Ono najhoršie na tom je, že nie len že si to neuvedomuje alkoholik, že má pravdu ani rodina nevie zasiahnuť adekvátne.
zrejme stratil zmysel života, nie je nič pre neho podstatné a je mu všetko jedno....
ak prijme Ježiša Krista do svojho srdca, razom sa jeho život zmení...
tento človek žije v temnote, potrebuje nájsť svetlo svojej spásy, treba mu ukázať cestu záchrany týmto smerom...
Nenúť ho. K ničomu to nepovedie, akurát ťa začne neznášať alebo sa ťa aspoň strániť. On ako závislý si všetko dobre uvedomuje, žiadne tvoje rady nebudú preňho nové - akože nejako mu prehovoríš do duše a on sa zrazu uvedomí. Proste ho nechaj, buď raz príde do štádia že má toho už dosť, alebo aj nepríde, ale je to jeho život.
Ale možno mám na to zlý pohľad, tiež som bola na liečení na Prednej Hore (síce nie kvôli alkoholu) a tiež to nemalo dlhší pozitívny účinok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Skúste možno začať tým, že zistíte a identifikujete situáciu a prvky, kvôli ktorým v danom momente siahne po alkohole. Následne sa takýmto situáciam skúste vyvarovať a vyhýbať.
Ono to je veľmi ťažké, môj muž je z alkoholickej rodiny. Jeho dedo chlastá celkom slušne a jeho otec je posledný alkoholik v meste, vyzerá na 90 rokov, stále niekde vyvalený v kanáli...
A ako to funguje v ich rodine? Prídeme tam na návštevu a rovno nam nalievajú chlast. Wtf? Ako to, že jeho mama/jeho babka to nezatrhne? O_o
Ono najhoršie na tom je, že nie len že si to neuvedomuje alkoholik, že má pravdu ani rodina nevie zasiahnuť adekvátne.
ak prijme Ježiša Krista do svojho srdca, razom sa jeho život zmení...
tento človek žije v temnote, potrebuje nájsť svetlo svojej spásy, treba mu ukázať cestu záchrany týmto smerom...
Ale možno mám na to zlý pohľad, tiež som bola na liečení na Prednej Hore (síce nie kvôli alkoholu) a tiež to nemalo dlhší pozitívny účinok.