Myslím, že nejakí koniari sa tu snáď nájdu, takže. Ako najefektívnejšie by ste riešili spadnutý chrbát u koňa? Neviete, kvôli čomu sa koňovi môže prehnúť krk nad kohútikom? Je to kvôli tomu spadnutému chrbtu? Mám svoju verziu, ale zaujímalo by ma, čo si o
Ahoj, co sa tyka prehnuteho chrbta a krku, moze byt viac dovodov, ale z mojich skusenosti na Slovensku by som typovala zle jazdenie. Dufam, ze som ta neurazila, neviem odkedy na nom jazdis, mozno je to nieco z minulosti. Chrbat sa postupne prehne, ked bol konik obsadnuty prilis skoro, jazdeny tazkym jazdom, jazdeny zle alebo prijazdovany neodborne, ked sa na nom zacali vozit skor, ako mu niekto vypracoval svaly a dal aspon zaklady zhromazdenia. Zalezi ako je na tom, niekedy sa to este da upravit spravnym treningom. Prehnuty krk ide ruka v ruke z tym chrbtom, kon musi preniest vahu na zadne nohy, posunut zadne nohy pod seba, prijat zubadlo a tak sa mu potom zmeni cela linia, vypracuju sa svaly na chrbte a krk sa osvali a bude mat tvar pekneho obluka a nie tvar "U". To vsetko je dost casovo narocne a vyzaduje odbornost. Na Slovensku je vela mladych ktori miluju koniky a urobili by pre nich vsetko, ale zial nemaju sa od koho ucit a tak len opakuju chyby predchadazjucich generacii a koniky potichucky trpia dalej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov