Ahojte! Momentálne píšem diplomovu prácu, a chcem sa Vas opytat ci nahodou niekto z Vás nevie ako funguje ten antiplagiatorsky systém... nie nic som zo ziadnej práce neopisovala vsetko som písala sama zo zdrojov snazila som sa parafrazovat davat menej citacii, len mam dost vseobecnu temu a sa bojim te mi vyhodi vacsiu zhodu.... chcem sa teda opytat, vyhadzuje ten systém napr aj parafrazy, synonyma a podobne? Citacie je mi jasne ze vyhodi ale neviem ako to je pri parafraze, kde pouzijem synonyma, resp. to prerozpravam podla seba mam tam vlastny slovosled slov...
Neviem, ci je ten system taky sofistikovany, aby detekoval synonyma…
Myslim ze to bolo na nejaky retazec slov, ani nie ze cela veta. Ale mozno su to len take konspiracie.
Ak si to cele poctivo napisala sama, nemusis sa nicoho bat. Zhodu budes mat urcite, za pouzite zdroje a nejake tieto vseobecne nalezitosti, ale urcite to bude nizke %. Tolerovana je tusim kolko, 30%?
@luc.ka@2 ja som na právnickej a u nas je vyssia zhoda krdze musime citovat zakony myslim ze nejak 40 percent? teraz som objavila jednu stranku plag. sk a tam mi vyslo ze mam zhodu v rozmedzi 10 az 20 percent tak dufam zen system cez crzp mi neda vyssiu
Parafrázy nemá ako rozoznať, jedine že by niekto iný použil rovnaké synonymá.
Okrem toho, pokial máš riadne uvedený zdroj, tak na tom nič nie je, ak by si aj mal zhodu v citácii napríklad…
Ja som písala DP tiež takým štýlom, že skoro žiadna citácia, väčšinou parafrázy a mala som zhodu pod 3%
Takze nemusíš sa toho báť…
Ak chces byt veľmi prešpekulovaný môžeš si na CRZP pozrieť prace na tvoju tému a použiť naschval iné výrazy aby si sa vyhol zhode, ale to už je trosku zbytočne
@wowko@6 neviem no, u nas ucitelia skor pred tym varovali. Mozno to bola ina stranka, ale tak nikdy nevies kto za tym je. Nahraj ju cim skor do oficialneho systemu
skoro ani nezáleží aká je zhoda, pokiaľ si to vieš obhájiť a vieš že si nekopírovala knihy/strany/vety, ale písala si to relatívne podľa vlastných slov.
Ten program na sledovanie zhody, je hlavne pre tých ľudí, čo kopírujú celé knihy, aby sa tomuto zabránilo.
ja som parafrazoval vlastnymi slovami a mal som nizku zhodu. na diplomovke uz vyssiu lebo som pouzival niektore veci z bakalarky a mne ten system vyhodil vyuzitie vlastnych zdrojov ako plagiatorstvo takze mi to navysilo percenta ale to si vies obhajit na statniciach.
a na bc som mal komunikaciu co je taka tema ze fakt to uz kazdy treti robil ale to treba vedet sa hrat so slovami a nijaka zhoda by nemala byt
Ten system funguje tak, že jednoducho hľadá zhodu. Kdekoľvek. Aj v zdrojoch.
Ak používaš iné skladby viet, iné slová tak to žiadnu zhodu nenájde. Ale keď len kopíruješ vety v pôvodnom znení, tak ti zhodu vyhodí. Ak si to písala sama, a vieš, že si všade menila slovosledy alebo to písala vlastnými formuláciami s odkazom na niekoho, tak je to vpohode.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Myslim ze to bolo na nejaky retazec slov, ani nie ze cela veta. Ale mozno su to len take konspiracie.
Ak si to cele poctivo napisala sama, nemusis sa nicoho bat. Zhodu budes mat urcite, za pouzite zdroje a nejake tieto vseobecne nalezitosti, ale urcite to bude nizke %. Tolerovana je tusim kolko, 30%?
Okrem toho, pokial máš riadne uvedený zdroj, tak na tom nič nie je, ak by si aj mal zhodu v citácii napríklad…
Ja som písala DP tiež takým štýlom, že skoro žiadna citácia, väčšinou parafrázy a mala som zhodu pod 3%
Takze nemusíš sa toho báť…
Ak chces byt veľmi prešpekulovaný môžeš si na CRZP pozrieť prace na tvoju tému a použiť naschval iné výrazy aby si sa vyhol zhode, ale to už je trosku zbytočne
Ten program na sledovanie zhody, je hlavne pre tých ľudí, čo kopírujú celé knihy, aby sa tomuto zabránilo.
a na bc som mal komunikaciu co je taka tema ze fakt to uz kazdy treti robil ale to treba vedet sa hrat so slovami a nijaka zhoda by nemala byt
Ak používaš iné skladby viet, iné slová tak to žiadnu zhodu nenájde. Ale keď len kopíruješ vety v pôvodnom znení, tak ti zhodu vyhodí. Ak si to písala sama, a vieš, že si všade menila slovosledy alebo to písala vlastnými formuláciami s odkazom na niekoho, tak je to vpohode.