Hovorí sa, že kto nežiarli, ten nemiluje. Stotožňujete sa s týmto výrokom? Žiarlite vo vašom partnerskom vzťahu? Ako veľmi? Stretli ste sa s tým, že niekto žiarlil na vás? Do akej miery je podľa vás žiarlivosť zdravá a kedy prerastá v chorobnú? Asi som po
podľa mňa človek môže žiarliť aj keď dotyčného nemiluje že vôbec osobná skúsenosť
a nemyslím si, že je to prejav lásky, skôr blbej charakterovej črty - teda ak je to prehnané a človek si to nenechá pre seba ale dotyčného obmedzuje, zakazuje mu veci, emočne ho vydiera a pod.
+ak je ešte niekto paranoidný a zbytočne svojsky pesimisticky domýšľavý, no zbohom...
V prvom vztahu, ktory trval 6 rokov som nikdy nemal dovod ziarlit. A ked som tam vzdy nad tym spatne uvazoval, tak ani jeden z nas tomu druhemu nedaval nikdy dovod na ziarlenie. Tak akosi prirodzene sa nas zivot tocil len okolo nas a nikoho sme nejako v nom nepotrebovali. V druhom vztahu som ocakaval to iste, aj som tak k tomu pristupoval, ale z opacnej strany to bolo akosi vnimane inak. Tazko sa to opisuje, ale cele to bolo take zvlastne. Inak nie som ziarlivy clovek. Resp. ano, vnutri mozno ziarlim, ale len ak je naozaj na to realny dovod. Ked naozaj je vidiet, ze medzi tymi ludmi nieco vznika. Ale asi to je skor nejaka forma vnutorneho strachu nez ziarlivosti. Ale neprejavujem to. Vacsinou sa s tym dokazem vysporiadat a verit, dufat, ze to tak nie je. A aj tak sa to vzdy dosere a ostanem sam.
@nello niekedy je možno lepšie to nedržať v sebe ale dať to v takej primeranej miere zo seba von, resp. sa o tom so svojou polovičkou porozprávať a nejako to vyriešiť. @silviaaa uplne sa stotožňujem s tvojim komentom
@girl19955 no samozrejme, ze nemam problem sa o tom porozpravat, ale nerad robim nejake problemy .. pokial je vhodna chvila tak to spomeniem a skusim to riesit. Ale urcite robit kvoli tomu sceny .. nema zmysel. Nemam to rad.
u seba som ziarlivost zatial nespozoroval. ale prislo mi vtipne, ked sa za mnou v skole obzerali nejake dievcata a frajerka na nich spravila taky ten zly, chmuravy pohlad. teda, ja som to nevidel, len ona mi to potom povedala. celkovo mi taka ziarlivost pride vtipna (ak je to v podobnej miere).
Na zaciatku vztahu som velmi ziarlila ale nedavala som to nejako prehnane najavo...a teraz ma ziarlit ani nenapadne, nemam dovod ziarlit a vobec to nie je pekne..a ked ziarli frajer tak ma to nehorazne vytaca a vzdy mu vynadam zato, lebo proste to neviem pochopit koli comu ziarli.. a ziarlenie nepovazujem za prejav lasky skor nedovery..
hej podla mna ten vyrok do urcitej miery plati. ale zaroven mam za to, zr ak clovek coveka lubi musi mu doverovat a tym padom tlmit tu svoju ziarlivost.
Žiarlivosť je strašná hlúposť. Neznášam ju, ničí to vzťahy. Keď si vo vzťahu nedôverujete, tak sa rozíďte a nie "v pohode, choď s ňou von" a potom sa týždeň nebaviť kvôli tomu. :ble:
ja som ešte nemala na koho žiarliť, ale príde mi to ako hrozná blbosť, keď budem s niekým chodiť, tak len s takým človekom, ktorému budem dôverovať nechápem, prečo by sa človek vo vzťahu nemohol (primerane) stretávať aj s opačným pohlavím vidím to napríklad na kamarátke, ktorá žiarli na baby, s ktorými sa jej chalan už skoro vôbec nestretáva, len fakt občas a to aj s celou partiou - je to choré podľa mňa
podla druhých sa nedá usúdiť že čo je zdravé a čo nie, každý vníma žiarlivosť inak. niekto žiarli na partnera keď sa len obzrie po nejakom peknom objekte , niekto žiarli keď niekto sa venuje viac niečomu inému ako osobe ktorej by sa mal. V prvom rade je dôvera ak si verite tak nemôže byť žiarlivosť, to sa navzájom vylučuje, skôr by si mala konkrétne o akú žiarlivosť ide lebo takto sa nedozvieš nič. A heslo že kto miluje ten žiarli je hlúposť a je to alibistické aby sa dalo na čo vyhovoriť alebo zakryť pravý dôvod.
nestotožňujem sa s tým výrokom, žiarlivosť je pre mňa prejavom nedôvery
ja nežiarlim a nemám rada tých, ktorých nejako žiarlia a už vôbec tých, ktorý sú prehnane žiarliví
poznám ľudí, ktorých práve žiarlivosť pripravila o vzťah, takže nie diki, túto vlastnosť nepotrebujem
neviem či stotožňujem, iba ak taká tá normálna zdravá žiarlivosť, ja túto vlastnosť veľmi nemám rada
a žiarlila som raz dávno keď som mala naozaj dôvod a potom stále budem keby sa s tou jedinou osobou stretával alebo čo, inak nie prečo by nemohol mať kamarátky, ja mu verím a viem že raz keď so mnou nebude chcieť byť mi to povie hneď ako vtedy raz a nebude ma podvádzať
ešte doplním, sledujem ľudí čo žiarlia že sú nešťastnejší ako ti čo nežiarlia, pretože sa venujú podstatnejším veciam , poznal som par ľudí čo to až preháňali, kontrola mobilu, facebooku atď a stále len hádky a dnes už ani jeden nieje s tým druhým, možno preto že mrhali energiu na hlúposti ktoré ani neboli. Beriem ak je dôvod na žiarlivosť ale potom tomu človeku neverím a načo potom taký vzťah kde neverím partnerovi?
Nežiarlim ani nemusím..partner sa z nikým nestretáva a aj ked si píše niekedy s jednou holkou verím mu prosím ťa šak chce len mňa
ale ked som ho nemala ...boli dievčatá čo na mňa žiarlili ked som sa bavila s ich priatelom jedna šaleňačka dokonca zakázala mojmu kamaratovi s ktorým chodil aby si nelajkoval nič na fb ani nekomentoval...proste bola jak pes bolo to chore...ale mrzi ma to lebo som stratila velmi dobreho kamarata kvoli tej hlupani...nech su spolu stastni..amen.. : D
ja žiarlim (vraj) málo ale ked už tak len na blbosti. ale važne blbosti ktoré nejdem menovať. proste celé divné to je ale nevadí. a priatelka žiarli dosť. a myslím si že do istej miery je to zdravé a je to aj fajn. ale potom je už hranica ktorá ked sa prekročí je to neunosné. u mna je tá hranica asi nízko lebo mi vadia aj menšie (nezmyselné) scenky od priatelky. tiež nejdem menovať a čo sa výroku týka. tak niekto proste naozaj nežiarli. a niekto proste nemá dôvod. ale to neznamená že nemiluje.
žiadna žiarlivosť nie je zdravá a správna, každá žiarlivosť je len o tom, že sa partner bojí, že ten druhý si môže nájsť niekoho lepšieho....čiže každá žiarlivosť je prejavom jednej alebo viacerých z týchto vlastností:
- obrovský egoizmus
- túžba riadiť životy druhých
- nedostatočné sebavedomie
bývalý sa vo mne cielene pokúšal žiarlivosť vyvolať (dnes som stretol takú peknú blondínku atď.), asi si myslel, že ak nežiarlim, tak ho neľúbim - nikdy sa mu to nepodarilo, pretože ja tento názor nezastávam
ja ziarlim tak vnutorne aj ked s tym clovekom vpodstate nic nemam ziarlim na kamaratov napr ale to si nechavam pre seba a ked tak to prenesiem do humoru nemam potrebu to rozpytvavat alebo kvoli tomu robit nejake sceny
Ja som veľmi ziarliva...najprv verím..ale stačí malo a prebudí sa vo mne ziarliva besna stvora! ...a moji partneri žiarili..ale nikdy nejak moc..alebo ze by mi robili scény...som mala šťastie na kľuďasov v tomto smere...bo to by bolo veľmi zle, keby sme obaja takí ziarlivci strasní..... Ako..keby mi chalan nedal najmenší dôvod nikdy, tak by som neziarlila vobec a plne by som doverovala. Ich chyba, ze si to posrali...
Jasné, že je to znak toho, že niekoho nechcete stratiť a tak... Ale občas je ťažké žiarliť pre mňa. A podľa mňa zdravé je také, keď vás pohľadom stále kontroluje a tak, no nerobí žiadne scény a nevypytuje sa na každého, kto sa na vás pozrie, usmeje alebo na vás prehovorí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a nemyslím si, že je to prejav lásky, skôr blbej charakterovej črty - teda ak je to prehnané a človek si to nenechá pre seba ale dotyčného obmedzuje, zakazuje mu veci, emočne ho vydiera a pod.
+ak je ešte niekto paranoidný a zbytočne svojsky pesimisticky domýšľavý, no zbohom...
ale na druhej strane - tiez si obcas zajdem von so spoluziakmi, tak co
@silviaaa uplne sa stotožňujem s tvojim komentom
a samozrejme že som žiarlivý
Teraz len vynimocne, celkovo vsak nemam ani najmensi dovod. Myslim, ze to je take obojstranne .
ha-ha.
hej podla mna ten vyrok do urcitej miery plati. ale zaroven mam za to, zr ak clovek coveka lubi musi mu doverovat a tym padom tlmit tu svoju ziarlivost.
ja som ešte nemala na koho žiarliť, ale príde mi to ako hrozná blbosť, keď budem s niekým chodiť, tak len s takým človekom, ktorému budem dôverovať nechápem, prečo by sa človek vo vzťahu nemohol (primerane) stretávať aj s opačným pohlavím vidím to napríklad na kamarátke, ktorá žiarli na baby, s ktorými sa jej chalan už skoro vôbec nestretáva, len fakt občas a to aj s celou partiou - je to choré podľa mňa
ja nežiarlim a nemám rada tých, ktorých nejako žiarlia a už vôbec tých, ktorý sú prehnane žiarliví
poznám ľudí, ktorých práve žiarlivosť pripravila o vzťah, takže nie diki, túto vlastnosť nepotrebujem
a žiarlila som raz dávno keď som mala naozaj dôvod a potom stále budem keby sa s tou jedinou osobou stretával alebo čo, inak nie prečo by nemohol mať kamarátky, ja mu verím a viem že raz keď so mnou nebude chcieť byť mi to povie hneď ako vtedy raz a nebude ma podvádzať
ale ked som ho nemala ...boli dievčatá čo na mňa žiarlili ked som sa bavila s ich priatelom jedna šaleňačka dokonca zakázala mojmu kamaratovi s ktorým chodil aby si nelajkoval nič na fb ani nekomentoval...proste bola jak pes bolo to chore...ale mrzi ma to lebo som stratila velmi dobreho kamarata kvoli tej hlupani...nech su spolu stastni..amen.. : D
cize snazim sa neziarlit ale ked uz nahodou hej, tak to nedavam najavo
- obrovský egoizmus
- túžba riadiť životy druhých
- nedostatočné sebavedomie