hmmmmmmmmmm intrak. byvam na jednom..... a zeby som ho mohol chvalit sa neda povedat........na izbe je na nas ako nasratych(5)..........sprchy a hajzle su pre celu chodbu spolocne.....
Ale nie kazdy intrak je taky, takze je to len vec stastia, na a
Ja zatial na intraku nebyvam,ale hroozne sa na to tesim.. Chcem ist do Prahy a tam su o dost lepsie podmienky ako tu.. Na takom jednom som bola.Na 2 izby,co bolo asi pre 5 ludi 1 sprcha,chladnicka,no paradicka.. Tak uz sa tam len dostat a mozme ZIT!!
Hm ja by som na intaku nechcela byt ani za nič... ked som bola mladšia taak hej ale teraaz neviem nemohla by om byt niekym na izbe...mne by po čase ten človek začal liezt na nervy a zbytočnee by sme sa tam žrali...a ešte to zariadeniee na intrakox to sa mi nepači...a učiť sa tam poriadne neda ...
mne by sa na intrakoch asi nelubila len jedna vec... a to su spolocne zachody a sprchy pre celu jednu chodbu... popritom niektore su v takych stavoch ze sa ani poriadne zavriet nedaju. brrrrr...
Ahojte.Ja neviem ako to na intrákoch je ale chcem tam ísť.Lebo som z menšieho zapadakova a chcem ísť do Trenčína a chcem odtialto vypadnúť.Lebo toto naše mesto sa nedá nazvať ani mestom!Ale problém je zatial v tom že mama ma tam nechce pustiť.TAk ešte uvidím.
Ja žijem v Ba na Mladej Garde. V bunke sú dve izby - jednotka a dvojka a malá kúpeľňa so sprchou... No čo viac si môžme želať. Máme načierno varič. Máme chladničku na chodbičke, mikrovlnku, telku v jednej izbe, pc v druhej izbe, sendvičovač, hriankovač... Ale hlavne veľa dobrých priateľov, a perfektné spolubývajúce!!! Doteraz som nevedela o čom je život, kým som neprišla sem. Naučila som sa byť samostatná, a už nemám z mnohých vecí strach. Naučila som sa biť za seba.
Nebojte sa odísť. Kamarátov budete mať vždy a všade. Je to len strach z nepoznaného čo vás drží doma.Kládla by som si otázku - mám zostať pri niečom na čo som zvyknutá a spokojná, alebo ísť za svojou túžbou... Veď vrátiť sa môžte vždy, tak prepásť túto možno jedinú šancu??
Veľa ľudí odišlo a sú šťastní, a veľa ľudí zostalo a sú šťastní. Rozhodnutia sú vždy len na vás, ako aj ich následky.
To so spolocnymi sprchami a wc je akoze fakt dost blbe, ale zase zivot na intraku je super. MOzes si zit ako chces, mozes mat bordel aky chces, privedies si koho chces, a NIKTO ti do toho nekeca, teda az na spolubyvajuceho, hehe Ale celkovo musim povedat, ze je to dobre, a za take ceny, ake su na Slovenskych intrakoch to nie je zle.
Ubytovanie podla mna nezavisi od vybavenia, aj ked aj to je dolezite, ale hlavne od ludi, s ktorymi byvate. My sme mali na skole intrak a som naozaj rad, ze som tam nemusel byvat, kedze som to do skoly cestu tak na hodinu. Ale tie zvery, co tam byvali - tymto by som chcel pozdravit ich vodcu menom DuDu, ktory sa nanestastie ocitol v takej istej triede ako ja -sa nedali porovnat s nicim, co som dovtedy videl
Raz som bol pozriet na nemenovanom intraku a odvtedy beriem intraky ako utulky pre bezdomovcov. Je to hrozne, pripadal som si akoby som bol v zajateckom tabore, na poschodi jedna sprcha pre vsetkych... No takto by som sa nikdy neponizil...
Ja som bola na intráku týždeň. Dlhšie som nevydržala. Viete, bolo to tam hrozné. Na celom mojom poschodí bolo asi 5 slovákov, ostaní všetci maďari. Akože nič proti nim, ale no... Bolo to tam hrozné, izby malé, v skriniach papiere, ledva som si mala kde uložiť vec, hajzel v príšernom stave a kúpelne - otras. Steny pomaly hnili, no na grc. Nevrátila by som sa ani keby mi milión ponúklai za týždeň.... Fuj
ja byvam na intraku 5 rokov a teraz 2 roky v kuse a nemozem sa stazovat mame intrak prakticky ako 2 izbove byty t.j kupelna wc chladnicka pre 4 ludi a zije sa ti len tak ako si to zariadis a ked to urobis normalne ze si vymalujes donesies telku mikrovlnku pc a vsetky tie veci tak to naozaj vobec nie je zle
tak na intraku byva moja sestra a vravi ze je to najlepsia vec aka kedy bola.....je v kosiciach.zmenila sa totalne zmenila styl obliekani a aj svoju povahu.nasla novyk kamaratov....a co je pre nu najlepsie...predavaju tan (na intraku)cigarety za uplne nizku cenu...
tak to asi chodi na ten intrak co ja tiez si nemozem stazovat...chrapes dokedy chces...chodis nan kedy chces (ziadne vecierky aboco...sice na vyske by som sa aj cudoval heh)...pozhanas kadeco a vsetko lacno...ludia pohodovi...krcma hned pred intakom taze super...
a co je najdolezitejsie -> nemusis upratovat ne jak doma...id s kosom...povysavaj...kukaj kolko tam prachu...jak tu mozes zit...sprataj si tie veci...to mas jak handru ...
ja som na intráku 1 rok v NR na Cabajskej.Akože je tu haluz,spolubyvajuce ma nejeduju a je často haluz....ak mame nato naladu,dobry čas a hlavne VECI potrebne pre nas...Mne sa tu páči,len sprchy ma hnevaju a nieake pučky na chodbe...
Ja idem tento rok na intrak a pravdu povediac sa dost bojim , ako to vsetko dopadne a ci si zvyknem...ale podla mna je to dobra vec..clovek sa trochu osamostanty a otuka a je zodpovednejsi trosku sam za seba..
Darinka7, hlavná teória internátu je taká, že do roka ťa tam naučia: Fajčiť, piť, flákať, vyhovárať sa, kresvedčivo klamať a hrať triezvu. A ako bonus je strata panenstva
Ja som bol na internáte jeden a pol roka. Bolo tak dobre, stretol som úžasnych ľudí a dosť ma to aj zmenilo. Druhý rok som už odišiel, lebo to bolo pre mňa neznesiteľné. Ľudia, ktorých som mal rád odišli a zvyšok pre mňa predstavoval kopu frajerov-sedlákov, ktorý sú prvý krat vo veľkom meste.
Vsak to ti verim...Ale ja neviem co mam od intraku ocakavat...a prave preto sa aj bojim ...do akej partie sa dostanem, ci tam budem mat normalnych kamosov atd..A privat by som brala aj ja, ale na ten nemam momentalne peniaze.. takze tak...co s tym?
Ja som na intraku rok a páči sa mi tam, aj napriek tomu,že nam trvalo asi pol roka, kým sme sa zbavili švábov, spločným sprchám a nedostatku miesta a papierovým stenám. Moje najvačsie obavy z toho ,že tam nezapadnem sa nevyplnili, je tam totiž toľko ľudi, že s niekým si určite budeš rozumiet... A nemáš problém zo zháňaním materiálov, starých testov a pod.
Ludia ja sa chystam na intrak na EU, este uvidim, ci mi ho daju, tak mi porozpravajte, ako to chodi na intrakoch ekonomickej univerzite v BA. alebo nejaka rada ako si najst intrak ked mi ho eu nepridelia.
no intrak..hehe ..ja tiez som na jednom... a je to tam fajn az na tie spolocne sprchy a wcka..ale inak pohoda a nawyse.. si tam pekowy ludia ale treba na nich mat stastie..heh
Ja som teraz na celkom dobrom internáte v BA máme bunky: tvoria ju dve izby s troma ludmi predchodbička osve zachod a osve kupelka ,kazda bunka ma vlastne takze
Ahojky...ja som tiež na intráku, ale na českom. A je to super. Sme na izbe tri, ale to mi vôbec nevadí. Baby sú v pohode. A izba je super...pekný nábytok, veľa priestoru...a čistota...ak si upratuješ. A sprchy a vécka mám na chodbe...ale každé ráno tam chodí upratovačka a je to pohoda. Teda...ak sa nenájde na tvojej chodbe nejaký idiot, ktorý si myslí, že spláchnutie záchoda je nad jeho sily.A ešte to chodí predvádzať na babské sociálky.
Mala som možnosť aj bývať na izbe s vlastným sociálnym zariadením...ale kto by to upratoval?
Intrák je super...A život na ňom by som za nič nevymenila. Je tam plno ľudí, zábava a nikdy sa nenudíš. Buď sa učíš, alebo zabávaš.
A odkaz pre Maya : Fajčiť, piť, flákať, vyhovárať sa, presvedčivo klamať a hrať triezvu som sa nenaučila a ani nemám potrebu. To asi záleži od osobnosti.
Ale o to panenstvo som prišla . Na to je tam možností....
podla mna su intraky v pohode.ja som na jednom v bystrici a paci sa mi tam.nabytok nie je az taky skvely ale na tu chvilu co som tam mi to staci.kupelne mame na izbe-co viac si mozem zelat
no intrak veru intrak..No mne tam bolo....hm cojaviem..celkom sa dal len doma je doma..doma mas vlastnu chladnicku ides spat kedy chces nie ako na intraku o 10tej vecierka..he fajcit na balkonoch to tam bola sranda ale ked ta vychi nacapali pruuser.....
Ja som prvacka a tiez na intraku, mam to tam rada priznavam, ale vsade dobre doma najlespie, kazdy piatok som ako na ihlach co uz chcem ist domov, ale nemozem povedat ze by tam bolo zle, zabavy je tam hrooozne vela, len ide o to, ze i ludia su spolu od rana do rana, proste stale, tak si obcas lezieme na nervy, to je to iste ako surodenci, wecka aj sprchy by som prezila, ale ta strava, no fujj...zacinam mat problemy so zaludkom
Ja na intak nechodim ale chcela by som ist....brasko chodi do popradu a ma ho celkom dobry(intrak)....na jednu bunku(5) pripada 1 spracha 1 WC 1 kuchyna-je to rozdelene na 2+3.....taze celkom ok...maju aj posilovnu, internet, ping-pong, kniznicu, biliard, zasadacka(dobre sa v nej breakuje) .....
podla mna je intrak fakt super vec...neviem si predstavit, aby som bol este aj pocas vysky doma a to sa doma nemam na co stazovat.ale predsa na intraku som samostatny a mozem si robit co chcem.byvam s kamaratmi, lebo sme mali spolu ziadost a som asi na najlepsom intraku v Ba.aspon co viem uplne nove zariadenie, plastove okna, roldor skrine, kuchynku na izbe, vanu a wc na bunke(7 ludi), takze super
ja byvam na stredoskolskom intraku a podla mna to je uplne super... aj ked byvame v izbe 3 a 3, mame spolocne socialne zariadenia, tento zivot si fakt neviem vynachvalit... clovek ziska kopu novych priatelov, osamostatni sa a ziska zivotne skusenosti... len si treba davat pozor, lebo niekdey je az prilis ovplyvnovany inymi ludmi... no nie kazdemu sa na intraku paci, zavisi to od podmienok a ludi, ktorych mas okolo seba...
ja sa idem zajtra pozriet s kamoskou na jednu strednu kam by sme sli do PN a dufam ze nam ukazu aj intrak...o stav izieb sa az tak nebojim lebo viem,ze aj ked sme sli napr.na vylety do ubohych chatiek a boli sme super kolektiv,da sa zvladnut vsetko
....a este ked som bola mladsia,mama ma dala na mesiac do skoly v rakusku,kde som bola na intraku...akoze to bolo uz ine jak u nas....proste nadhera...te velku plazmu w obyvacke s dvd,satelitom..kuchynu...kupelna spolocna bola ale vsetko pekne,ciste...nabytok z dreva,stresne okna,plavajuca podlaha....aj ked z financneho hladiska by si to len malokto mohol dovolit tu u nas
ale inak ja byvam na intraku uz 8 rokov a neviem si predstavit, ze by som ich presedela doma... naucila som sa samostatnosti, nehambist sa , komunikovat ... prosto je zo mna iny clovek. Mozem ist von kedy chcem s kym chcem a dokedy chcem, bez toho aby na mna cakal nekto nervozny, ci som v poriadku.To iste do skoly, nikto ma nespoveda a problemy, ktore si spravim, si musim sama aj vyriesit. No vsetko ma svoje nevyhody. Ale pre mna su neporovnatelne male oproti vsetkym vyhodam.
ja byvam na intraku a vobec sa nestazujem...vychytala som dobru vychu,fantasticke spolubývajuce ktore su zaroven mojimi kamaratkami..naucila osm s aviac tolerovat cudze nazory,prisposobit sa...jediny problem je minimalny pristup na internet
suúer vecicka, cely tyzden pokoj, zijes si svoj vlastny zivot a nik ti nic nezakazuje(ked to robis tak aby nik o tebe nevedel . som tam teraz 4ty rok a vazne super..ved kde by ste zazili viac zabavy? napr.sackove vojny, mydlove bomby, slepa baba po vecierke?
ked sa mi podari tak pojdem na ubytownu ale je to podobne ako internat welmi sa tesim ale aj bojim wyzera to tam byt pekne zariadene len ci si tam porozumiem zo spolubywajucimi a najdem si kamosow
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Ked chces odpisat tak len na tajnu postu lebo ja sama nevim kde na ktore temy odpisujem
Veľa ľudí odišlo a sú šťastní, a veľa ľudí zostalo a sú šťastní. Rozhodnutia sú vždy len na vás, ako aj ich následky.
Ja som bol na internáte jeden a pol roka. Bolo tak dobre, stretol som úžasnych ľudí a dosť ma to aj zmenilo. Druhý rok som už odišiel, lebo to bolo pre mňa neznesiteľné. Ľudia, ktorých som mal rád odišli a zvyšok pre mňa predstavoval kopu frajerov-sedlákov, ktorý sú prvý krat vo veľkom meste.
Teraz som na priváte a je to ešte lepšie
Mala som možnosť aj bývať na izbe s vlastným sociálnym zariadením...ale kto by to upratoval?
Intrák je super...A život na ňom by som za nič nevymenila. Je tam plno ľudí, zábava a nikdy sa nenudíš. Buď sa učíš, alebo zabávaš.
A odkaz pre Maya : Fajčiť, piť, flákať, vyhovárať sa, presvedčivo klamať a hrať triezvu som sa nenaučila a ani nemám potrebu. To asi záleži od osobnosti.
Ale o to panenstvo som prišla . Na to je tam možností....
takze podla mna zavisi od intraku a mesta
ja byvam na stredoskolskom intraku a podla mna to je uplne super... aj ked byvame v izbe 3 a 3, mame spolocne socialne zariadenia, tento zivot si fakt neviem vynachvalit... clovek ziska kopu novych priatelov, osamostatni sa a ziska zivotne skusenosti... len si treba davat pozor, lebo niekdey je az prilis ovplyvnovany inymi ludmi... no nie kazdemu sa na intraku paci, zavisi to od podmienok a ludi, ktorych mas okolo seba...
no ja som spokojna a neviem si to vynachvalit...
suúer vecicka, cely tyzden pokoj, zijes si svoj vlastny zivot a nik ti nic nezakazuje(ked to robis tak aby nik o tebe nevedel . som tam teraz 4ty rok a vazne super..ved kde by ste zazili viac zabavy? napr.sackove vojny, mydlove bomby, slepa baba po vecierke?