Ahoj, obraciam sa na radu skúsenejších, pretože už som neskutočne zúfalá. Raz som pozerala film, dobehla moja ročná sestra, potľapkala mi po klávesnici na notebooku a zrazu mi prestal fungovať touchpad. Nie je vypnutý, ukazuje mi, že zariadenie funguje sp
No neviem, ja mám touchpad vypnutý, zapne sa len, keď odpojím usb na myš.
Prejdi si celé nastavenie myši a tam zaškrtni touch pad.Keď si už vyskúšala všetko čo ponúkol Google a stále nevieš čo stým, tak hod ntb do opravy, tak to robím aj ja
@hoperpohroma - Mám iba jeden profil, som administrátorom. @feklus - Sony Vaio SVE1512E6EW, resp. SVE151G13M - obe tie veci mi to píše naspodku, takže netuším. @jaja2014 - Prešla som celé nastavenia už milionkrát. Neviem, či je to zlé alebo nie, ale pri výbere zariadenia mám na výber iba ClikPad a neviem, čo je to zač, či náhodou toto nie je nejako prenastavené. A nemôžem si dovoliť ho dať do opravy, keďže ho nutne potrebujem. @obliviate - Myslím, že áno. Tým, žeby bol nedostatočne čistý to asi nebude, neprestal by len tak fungovať po bombardovaní mojej sestry
skús či nie sú mechanicky zaseknuté tlačítka na touchpade, samozrejme ak Tvoj touchpad má tie tlačítka. môj má a občas sa zaseknú hoci to nevidno (oblial som notebook energeťákom tak trochu zalepilo)
@misfit44 - Nemá snáď ani rok, mamina ho kúpila na bazoši za polovičnú cenu, takže sa to oplatilo. Myš používam skoro stále, ale keďže sa venujem grafike, potrebovala som vždy touchpad. Ale teraz už nemôžem a na grafický tablet peniašky nemám a nemala by som na neho ani moc veľké využitie, vždy mi postačoval touchpad ( a teraz mám hovno a nie touchpad
@bludiacient - ja to mám tak, že na stlačenie nepotrebujem tlačítko, stačí, keď stlačím celou plôškou, buď na pravej alebo ľavej strane. Vpohode to funguje, až na to, že nemám možnosť vyskúšať, či to aj klikne, keďže mi tá plôška funguje iba na posúvanie tých stránok :C
@lucc13 no ja to mám tak tiež, že kliknem kdekoľvek vrámci padu a je to ako keby som klikol ľavým na myške. no vrámci padu dolu sú aj na mechanické stlačenie tlačítka... tak som skúsil že možno ja u teba... veľa šťastia, viac neviem pomôcť.
Pozerám na tú myš a vidím to u seba takto: daj panel nástrojov, myš a tam klikni na poslednú záložku ELAN, je tam tabulka zariadenie, mal by tam byť Elan Smart-pad / PS/2 a Aktivované, dúfam , že to tam máš a pod tým, je políčko že " Deaktivovať, ked je pripojení externá USB myš", ja ho mam zaškrknuté , kedže nepoužívam touchpad.
Inak nastaviť si funkcie na touchpat ide, presne v tej založke ELAN, neviem čo tam maš ty ale je tam možnost -Voľby a tam sa pekne ukáže konfigurácia touchpadu, ako má reagovať
Ked len pobuchala a prestal ist skontroluj ci sa neda nejako cez "Fn+niektora F klavesa" zapnut.
Taktiez na mojom HP (viem ze mas iny typ ale pointa zostava) mam na touchpade vlavo hore taku bielu bodku a ked na nu dvakrat poklepem tak svieti na oranzovo a vypne touchpad. Zapina sa tak isto. Pozri ci nemas nieco podobne
@jaja2014 - Nooo, pozerala som, nič takéto a ani tomu podobné v nastaveniach myši/touchpadu nemám
@sylver987 - Noo, to som už skúšala mám to pod F1, ale spraví mi to isté, ako keby som si ten touchpad vypla/zapla ručne cez lištu napravo. A s tou bodkou neviem, ja nemám priesvitný touchpadm, čiže nič nevidno
Inak, tá myška sa s tým touchpadom naozaj 'bije', lebo keď som ho zapla bez pripojení myšky, šiel mi vpohode. Takže keby som mala tie nstavenia, ako písala Jaja, tak by sa to dalo nastaviť voľajako. No ďakujem za rady, ľudia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Prejdi si celé nastavenie myši a tam zaškrtni touch pad.Keď si už vyskúšala všetko čo ponúkol Google a stále nevieš čo stým, tak hod ntb do opravy, tak to robím aj ja
@feklus - Sony Vaio SVE1512E6EW, resp. SVE151G13M - obe tie veci mi to píše naspodku, takže netuším.
@jaja2014 - Prešla som celé nastavenia už milionkrát. Neviem, či je to zlé alebo nie, ale pri výbere zariadenia mám na výber iba ClikPad a neviem, čo je to zač, či náhodou toto nie je nejako prenastavené. A nemôžem si dovoliť ho dať do opravy, keďže ho nutne potrebujem.
@obliviate - Myslím, že áno. Tým, žeby bol nedostatočne čistý to asi nebude, neprestal by len tak fungovať po bombardovaní mojej sestry
tiez mam vaio.. a blbne mi to
Inak nastaviť si funkcie na touchpat ide, presne v tej založke ELAN, neviem čo tam maš ty ale je tam možnost -Voľby a tam sa pekne ukáže konfigurácia touchpadu, ako má reagovať
Taktiez na mojom HP (viem ze mas iny typ ale pointa zostava) mam na touchpade vlavo hore taku bielu bodku a ked na nu dvakrat poklepem tak svieti na oranzovo a vypne touchpad. Zapina sa tak isto. Pozri ci nemas nieco podobne
@sylver987 - Noo, to som už skúšala mám to pod F1, ale spraví mi to isté, ako keby som si ten touchpad vypla/zapla ručne cez lištu napravo. A s tou bodkou neviem, ja nemám priesvitný touchpadm, čiže nič nevidno
Inak, tá myška sa s tým touchpadom naozaj 'bije', lebo keď som ho zapla bez pripojení myšky, šiel mi vpohode. Takže keby som mala tie nstavenia, ako písala Jaja, tak by sa to dalo nastaviť voľajako. No ďakujem za rady, ľudia