Ahojte Nenašiel by sa človiečik čo sa trochu vyzná do pc? Potrebujem si naštudovať isté veci o zložení pc aj ako fungujú jednotlivé pamäte a všetky tie vnútorné veci alebo ako to nazvať Problém ale je, že to mám všetko v cudzom jazyku a po preložení
No tak PC sa sklada : Základná doska Pamäť RAM ROM Pevný disk Procesor Zvuková a Grafická Karta Sieťová karta CD ROM alebo CDRW DVD RW Čítačka pamäťových kariet FDD mechanika
@lenkaska1 nejaké školské "Cisco"? Lebo v certifikovanom je požadované pokročilé (bez kompromisov) používanie PC aj angličtiny už pred CCNA1 a ide sa rovno na Network Fundamentals - RM OSI, protokoly, IOS, Packet Tracer.
@lenkaska1 aha, no Essentials je taký ultra-light úvod do IT vôbec (aj sa čudujem, že to vôbec Cisco organizuje, keď masívne jadro ich kurzov im tvoria elitné certifikácie sieťarov, nie toto). Keď totiž ľuďom povieš, že "robíš Cisco", vykladá sa z toho CCNA (ilustrácia dole) alebo vyššie úrovne a tam sa s tebou o fungovaní počítača ani angličtine nikto baviť nebude.
to je myslim este entry level (CCENT) IT essentials, skôr to je ultra ľahké, tam sú základy úplne a ani tam nezabiehajú do pokročilejších vecí... i keď to Cisco študuje veľa ludi po celom svete a taký Amík alebo nejaký z Afriky je potom napichaný z toho, že dal nejaký test a postuje na FB do skupiny jednoduche nepremyslené topológie.
Staci ak si to das do googlu a aj wikipedia, a vyhodí ti 90% vecí, ktoré ani nebudeš potrebovať, no ktoré su pokročilé oproti tomu kurzu.
Keď poviem ľudom nejaké Cisco tak väčšina nevie o čo ide a istotne nevedia, že majú nejakú akadémiu, kurzy a certifikáty.
Pokiaľ robí Angličtina problém, tak sa už z nejakých sk materialov, z inernetu, i ked si prejdes obsah curricul tak ten test v pohode dáš.
A celkovo 4 semestre CCNA sa daju logicky zbuchat aj bez nejakého cheatingu. Uz CCNP mi pride praktickejšie,,,taky lepsi advanced level.
@night áno viem.. tak ale pre človeka ktorá s informatikou nerobil je to dosť ťažké, veď ja som tú prvú kapitolu dala na dáko 70%.. musíš sa na to tiež učiť a keď o tom nemáš páru a ešte v cudzom jazyku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
takže ak ti to niekto zoženie mohla by si poslať
Mimochodom, ak ti ide o základné fungovanie PC, tak na to máš skWiki a nepreberné množstvo vzdelávacích stránok.
Ale keby som vedel účel, na ktorý to potrebuješ, možno ti poviem, že angličtine ako takej sa radšej nevyhýbaj, vôbec ti to nemusí pomôcť.
@lenkaska1 čo s Ciscom?
learningnetwork.cisco.com/servlet/JiveServlet/download/83368-12611/TTtopology.jpg
Staci ak si to das do googlu a aj wikipedia, a vyhodí ti 90% vecí, ktoré ani nebudeš potrebovať, no ktoré su pokročilé oproti tomu kurzu.
Keď poviem ľudom nejaké Cisco tak väčšina nevie o čo ide a istotne nevedia, že majú nejakú akadémiu, kurzy a certifikáty.
Pokiaľ robí Angličtina problém, tak sa už z nejakých sk materialov, z inernetu, i ked si prejdes obsah curricul tak ten test v pohode dáš.
A celkovo 4 semestre CCNA sa daju logicky zbuchat aj bez nejakého cheatingu. Uz CCNP mi pride praktickejšie,,,taky lepsi advanced level.