Ahojte, pred pár dňami sa mi pokazil mobil a teraz už aj ovládač zvukového zariadenia na ntb Asus :/ Trápi ma to, lebo si nemôžem pustiť ani hudbu, video, nič... A mobil mať tak skoro nový nebudem žiaľ. Nevedeli by ste mi s tým prosím niekto nejak pomôcť?
Vraj teda nie je nainštalované zvukové výstupové zariadenie.
Podľa nápovedy som cez Start-Správce zařízení - mala rozkliknúť "Řadiče zvuku, videa a her" a dať ovladače aktualizovat, lenže ja tam takú možnosť vôbec nemám.
Je prosím nejaká možnosť, ako napriek tomu opätovne nainštalovať ovládač zvuku?
@patrixo Ďakujem. Veď som hľadala veľmi veľa, ale všade som našla len tento (alebo podobný) návod k inštalácií. A bojím sa, že niečo pokazím, ja sa v IT žiaľ vôbec nevyznám... Naviac tam bude asi hlbší problém, lebo problémy so zvukom mám už dávno. Ale chcela som to aspoň skúsiť.
ved nemas co pokazit, zvuk ti uz aj tak nejde, takze horsie to uz asi nebude.. takze by som to asi skusil alebo nvm nemas nejakeho kamosa/kamosku ktora to vie spravit?
nemusis sa registrovat.. tu mas formular, mozno tam najdes svoj model a ked to vyplnis tak ta to presmeruje na drivre ktore si mozes stiahnut.. ak mas nejaky notas, ktory nema podporu, tak daj do guglu model notebooku a audio driver a mala by si to najst..
@patrixo Ďakujem veľmi, mal by mať podporu. Je to myslím asus X555LA-XO647H ale nikde som taký typ nenašla. Skúšala som aj to isté s nulou, lebo nie som si istá.
@patrixo Tak už som ho našla a zadala do toho asus formulára pre registráciu produktu, ale chce to odo mňa aj Názov predajcu a dátum nákupu. No to ja naozaj netuším :/ Asi to naozaj sama nedokážem.
@patrixo niezeby som bol nejaky pokrocily uzivatel excelu, ale doposial som nenatrafil na nic, co by excel vedel a libreoffice nie. urcite take funkcie budu, ale kludne sa stavim, ze vacsina ludi, co su "odkazani na excel" ich nepouziva tiez. vzajomna kompatibilita tam je tiez.
@notmehofejk niektore porocilejsie funkcionality nema LO, a taktiez ak niekto pouziva na programaticke vyhodnocovanie visual basic, tak mu libre office tiez nepomoze ako aj tam je nejaky jazyk, ktory dokaze tie veci, ale netusim co je to zac a zda sa mi tazsi nez VB ale napriklad taky lightroom alebo photoshop tam ma tiez linuxak smolu ale ako suhlasim linux je super vec ak niekto nepotrebuje nieco specificke co linux nepodporuje
@patrixo tak nech! treba to pretrpiet. treba zalozit hnutie odporu. zlozit microsoft na kolena. donutit ich, nech sa k tebe priplazia a bozkavajuc ti topanky prosia, nech si od nich daco kupis. a ty im naplujes do xichtu rovnako ako kazdy ich skurveny produkt tebe vzdy, ked sa mu zachcelo. tak.
@patrixo Mám ho stiahnutý ako WinRAR ZIP, dala som ho rozbaliť do priečinka a vôbec neviem, ako postupovať ďalej. Je tam množstvo súborov. Ja viem, že som úplne ako negramotná v tomto, prepáč.
@notmehofejk alebo si kupit macbook tam fici aj excel aj photoshop
a hej no windows tiez moc nemusim, ale na druhej strane priniesli svetu aj dobre veci, spominany excel, starsie verzie boli vypoctovo rychle a pre bezne technicke a ekonomicke vypocty to bol jednoduchy ale mohutny nastroj.. potom to dodrbali a mrzne uz aj to alebo napriklad taky typescript je tiez z dielne microsoftu a je to fajn nadstavba na JS
@patrixo Hneď prvý priečinok je ASIO a sú tam zložky Install, RTASIOCP a RTHDASIO.dll. Ale našla som tam aj inde zložku install. Ja som dúfala, že sa tá inštalácia spustí automaticky :/
a k tym dobrym veciam, v biblii je urcite nejaky citat hovoriaci o tom, ze nesmies podlahnut pokuseniu diabla. len nepoznam bibliu.
uz len gates. viem, ze s nimi uz nema vela spolocne, no smrad tam po nom stale ostal a pokracuju v ceste, ktoru vydlazdil. predstav si, ze mas tolko miliard a tvaris sa ako filantrop s cielom pomahat krajinam tretieho sveta. a tvojim najvacsim pocinom je? co? pomoc rozvoju regionov? vybudovanie infrastruktury, ktora by tomu dopomohla? ci iny logicky a strategicky krok, ktory ma actually sancu nieco zmenit, co by sa teda aj patrilo vzhladom na okolnosti? NIE! ty vytvoris magicky hajzel! uz len ta myslienka... ked ma region problem s tym, ze im stankosracky kontaminuju okolie, TAK SU TAM ASIZE DOLEZITEJSIE PROBLEMY NEZ ABSENCIA ZAZRACNEHO HAJZLA, KTORE BY MILIARDAR FILANTROP MOHOL RIESIT MIESTO VYMYSLANIA ZAZRACNEHO HAJZLA, KED UZ CHCE POMAHAT! zo zdraveho mozgu taka myslienka proste nevylezie. na to clovek proste musi byt tazko retardovany. na druhej strane sa mi ale paci ta symbolika. jeho dva najviac notable pociny su microsoft a hajzel. co dodat.
hej, nechal som sa uniest, sorry za spam ale na moju obranu, fakt ich hrozne nemam rad.
a hej macbooky su drahe, ale niekedy sa da zohnat nejaky fajn starsi jazdeny kusok za dobru cenu.. ja som tak kupil svoj mac pro 15 palcovy za nejakych 1200 a pri tom ten notas nebol nikdy vylozeny z krabice uplne nepouzity kus
@patrixo Podarilo sa to a zvuk funguje! Vôbec ale že vôbec som tomu neverila, ale chcela som to skúsiť. Ani netušíš, ako veľmi si ma zachránil, ani neviem ako sa ti poďakovať.
@kosmiklove Ach jo, ďakujem, To by bolo nadlho. Ale v skratke, úplne odišiel (Microsoft Lumia 950), čierna obrazovka. Len nastavenia sa dajú stiahnuť na obrazovku zhora a keď mi niekto zavolá/napíše sms, tak sa to zobrazí ako oznámenie a viem zdvihnúť a preklikať sa cez to aj ku kontaktom, O chvíľu ale oznámenie zhasne a nemám možnosť volať/písať sms.
Vybrala som batériu, sim, reštartovala, nič nepomáha. Chce to tvrdý reštart, lenže toho sa obávam, lebo nechcem prísť o údaje, správy, nastavenia, všetko. Snažila som sa čo sa dalo uložiť, synchronizovať... Synchronizovala som aj SMS, ale je ich tam ani nie polovica...
Chcela som ísť do servisu, či by mi nemohli všetko niekam preniesť (žiaľ ja nemám iný mobil, do ktorého by sa to dalo preniesť) a následne by sme skúsili obnovu vyrobnych nastaveni. Len sa bojím, že ak sa to nepodarí, tak nebudem mať ani telefón ani údaje. Tak zvažujem kúpu nového mobilu, všetko preniesť tam a skúsiť ten reštart (síce potom to už asi bude na nič). Ale nemám moc financie na nový mobil:/
@kosmiklove Hm... Ja vlastne na SK tiež mám jeden WP, ale je to windows 8. Tam tiež bolo niečo pokazené, ale už si nepamätám čo. Tiež som uvažovala, že aj to by bolo riešenie, prepísať to tam a skúsiť ten reštart. ...Keď ale ja mám teraz kopu iných problémov, ktoré musim riešiť tu v ČR :/ Kým to ešte ako tak funguje, tak je to OK, aj keď je to desne nepohodlné. Používala som aj počasie, mhd, mapy, notes, kalendár a všetko možné na telefóne.
@tomtoylc Ja neviem, ja sa v tom vôbec nevyznám, neviem čo to bolo. Už asi 3 roky mám asi nejaký zlý kontakt so zvukom, robil mi to IT technik, vyúčtoval si obrovskú sumu, ale nič v konečnom dôsledku neopravil (úplný podvodník, už s ním nechcem mať nič spoločné). Vypína mi zvuk skoro stále už niekoľko rokov. Vravela som, že je tam asi zlý kontakt, lebo keď otočím počítač, postláčam ho, tak to vždy zapraská a opraví sa to. On mi neveril. No a keď som to asi po roku a pol od jeho "opravy" takto postláčala, tak to zapraskalo až moc a zvuk odišiel úplne. Kým som znova nenainštalovala ten ovládač.
Ďakujem, asi bude, je to dlhodobý problém (stále to občas praská pri pohyboch). Zvažujem návštevu Asus servisu v Prahe, aspoň sa poradiť. Ten môj IT technik vravel, že jediný Asus servis je v Ostrave a môžem tam notebook poslať iba cez neho (naviac že vraj v ňom vymieňal software neoprávnene, takže bude musieť späť vrátiť ten starý predtým). ...Ja som potom našla, že je aj v Prahe, takže to bola zase len asi manipulácia z jeho strany (vedel, že žijem v Prahe, ale chcel, aby to išlo cez neho). Taktiež povedal, že sa s tým nebude nikto hrať a že mi vymenia komplet všetko a bude to dosť drahé a bude to trvať aspoň 2 týždne.
A hlavne že ma už od začiatku vehementne odrádzal od kúpy nového notebooku :/ Čo ma to všetko doteraz u neho stálo, ten nový notebook by vyšiel isto lacnejšie (a bez problémov, snáď)...
@patrixo celkom ma zaujíma aj tvoj názor. Možno nemám pravdu, ale potvrdilo mi to aj viac mojich kamarátov, ktorí sa v IT vyznajú omnoho viac než ja...
evidetne využil tvojej neznalosti
... a ako dlho máš ten notebook ? lebo ak ho máš dlho tak máš asi naozaj lepšie kúpiť nový
... a tomu debilovy, čo tolko zarobil na tebe, by som popísal podrobnné recenzie na internet, aby neokradol takto ďalšich ľudí
... nabudúce si daj poradiť od človeka čo poznáš alebo sa radšej opýtaj nás
@tomtoylc Ďakujem moc! Určite budem nabudúce opatrnejšia. No hej, obral ma o niekoľko sto eur bez vyriešenia problému, s ktorým som za ním prišla. Nie som typ človeka, ktorý by sa snažil niekomu ublížiť akýmkoľvek spôsobom, aj keď oprávnene. Ale napíšem to aspoň sem. Je to spoločnosť » www.cetus.sk - Geiza Schieber
@azizi 4 roky su v pohode, to nema zmysel kupovať nový ak je to riešiteľný problém
to vôbec nie je o tom ubližovať - veď ťa ,,okradol,, o niekoľko 100€ ako píšeš ... keby to spraví mne tak mu popíšem také recenzie, že tam už nedojde nikto ... ja som tak nedavno spravil namiesto otca lebo on nemá čas riešit takeho veci - jemu pre zmenu odovzdavali auto 3 mesiace! lebo tam boli neschopní ľudia, hlavne že kupoval najdrahšie auto v ponuke
Tak sa nakoniec stalo presne to, čoho som sa bála. Že ak to budem robiť sama, tak sa môže niečo pokaziť. Pri mnohých programoch sa po kliknutí zobrazí len hláška Explorer.exe - Class is not registered
Keď som sa snažila si o tom niečo zistiť, tak som došla k záveru, že mi budú zase musieť v nejakom servise asi reinštalovať systém (alebo spraviť opravu, ktorá ale vyzerá byť desne náročná) Jedine že by som mala zálohu OS, ale to netuším či mám. Možno sa pokazilo aj niečo ďalšie, ale zatiaľ o tom neviem. Asi jediná možnosť je ten servis, však? :/ @patrixo@kosmiklove@tomtoylc
Teraz som si všimla ďalšiu chybu. Keď chcem otvoriť nejaký dokument, tak sa otvára niekoľko minúť... A tých chýb tam bude asi oveľa viac. Takže asi jedine tá reinštalácia systému alebo záloha OS (ak ju mám).
@patrixo No ide o to, že som sa bála to sama inštalovať, kvôli tomu, že sa môže niečo pokaziť (nie so zvukom, ale niečo vážnejšie). A to sa žiaľ aj stalo. Od tej inštalácie mi nejdú rozkliknúť aplikácie, ktoré som používala´každý deň (najmä OneNote - ten používam každú chvíľu), ale ani kalendár, taká hra, kalkulačka... Vypíše to chybu: Explorer.exe - Class not registered Taktiež všetky dokumenty alebo "Tento počítač" nejdú otvoriť, alebo sa načítavajú aj 10 minút. A teda súbory v dokumentoch som používala tiež neustále :/
Dnes som volala do dvoch servisov v Prahe, kde mi potvrdili, že to určite bolo tou inštaláciu (naviac sú to zásadné problémy, ktoré by som si predtým určite všimla). Dnes som zálohovala všetky dokumenty na externý disk a zajtra ráno idem do jedného z tých servisov. Povedali mi, podľa týchto vecí, ktoré som opísala, že to asi bude asi chcieť reinštaláciu toho systému. Nechceli mi povedať viac, že to musia najskôr vidieť. Dokonca ma odhovárali aj od toho, aby som to sama zálohovala doma na externý disk (že je to príliš riskantné), ale som to teda riskla a podarilo sa snáď (tá záloha).
Tak aspoň som neprišla o dáta. Ale že reinštalácia bude stáť min. 1300 korún, ale môže byť, že je to vážnejšie (v tom prípade niekoľko tisíc). Čo si teraz fakt nemôžem dovoliť, kvôli tomu nejdem teraz kupovať ani ten mobil. Lenže ja počítač potrebujem na prácu, takže to vyriešiť musím čím skôr...
Pýtala som sa aj, či by nestačilo, ak mám zálohu OS (ale to netuším, či mám), tak iba vrátiť to do toho stavu, keď to bolo OK. Ale na to som už odpoveď nedostala, že to musia vidieť najskôr.
Ako ja sa naozaj v IT ale že vôbec nevyznám žiaľ. Preto sa bojím aj relatívne malé zásahy do systému (ako odinštalovať niečo, čistenie a pod.) robiť sama. Iné by bolo, keby som sa v tom orientovala aspoň málinko, ale ja neviem o počítačoch vôbec nič (aby som to upresnila, donedávna som netušila ani že existuje nejaký hardware, software (iba som o tom počula). Viem používať grafické programy dosť dobre - photoshop, corel... Ale to je všetko. To len na vysvetlenie, viem, že si to myslel dobre, len si možno nevedel, ako až veľmi sa v tom neorientujem @patrixo
@patrixo Ja sa tak teším! Samo od seba sa to zvukové zariadenie znova odinštalovalo a počítač sa opravil! Všetko znova ide. Teda okrem zvuku. Asi teda ale pôjdem niekedy do nejakého servisu nainštalovať ten ovládač. Snáď keď mi to budú inštalovať v servise, tak už sa to nezopakuje, neviem. Len mi je ľúto, koľko nervov a a času ma to včera a dnes stálo. Prosím, čo si o tom celom myslíš?
Ešte doplním, zvuk išiel bezchybne. Potom mi v počítači začalo každú chvíľu niečo oznamovať (bez oznámenia, iba taký zvuk to vydávalo). Nevedela som, odkiaľ to ide, tak som ho reštartovala a odvtedy zvuk zmizol a počítač sa opravil.
@patrixo Prepáč, že ťa s tým otravujem :/ Už som volala asi do 6 servisov a v tom poslednom mi povedali, že nestačilo len zadať typ notebooku a windows 10, ale aj nejaké číslo k tomu - tuším napr. Windows 10 - 34. A to som nespravila. Lenže ja si ani nepamätám, že by tam taká možnosť bola. Tak možno v tom mohol byť problém? Ale zvuk v každom prípade fungoval. Asi zajtra tam pôjdem, či by mi to nenainštalovali radšej oni. Ja to už isto riskovať nebudem, keď sa v tom vôbec nevyznám
hej nebola tam ina moznost.. ale je mi to divne ze ten ovladac by mohol spravit take probelmy.. asi by som zvoli preinstalovanie operacneho systemu.. niekomu keby to das spravit asi.. nvm no je to divne..
@patrixo Ďakujem, do toho už nechcem ísť, pokiaľ to nebude nevyhnutné :/ Pretože ja mám problémy so zvukom už asi 2 roky (počítač praská a zvuk vypadáva, kým nezmením jeho polohu). Vtedy som kvôli tomu išla k technikovi v BA, ktorý nainštaloval nový ovládač, následne reinštaloval OS a aj vymenil disk a problémy zostali. Keby som vtedy vedela, že nepomôže ani reinštalácia systému ani výmena disku (za SSD), tak by som išla určite do nového notebooku. Čo by bolo najlepšie riešenie aj teraz, ale nemám už na ďalšiu investíciu.
Čo sa týka ale toho prvého servisu, tam mi povedali, že sa to určite mohlo stať kvôli tej inštalácii. Aj preto mám obavy, že keď to aj niekomu dám znova nainštalovať, tak sa stane to isté/horšie... Možno je to celé spôsobené práve tým dlhodobým problémom so zvukom.
@patrixo Áno, 4 roky má. Ale volala som dnes aj do ASUS servisu v Ostrave, no to by bolo tak na 2 týždne tá diagnostika s opravou (a ja ten počítač potrebujem k práci) a pokiaľ by bolo treba reinštalovať aj ten systém, tak prídem o všetky programy. Ja si stále myslím, že je to nejaká mechanická chyba, kontakt. Neviem, nevyznám sa v tom, ale tak sa to správa. A to mi okrem toho autorizovaného servisu nikto asi neopraví.
@patrixo Zrazu znova funguje zvuk aj pocitac! Myslis, ze sa to naozaj mohlo nejak samo opravit? (nemyslím zvuk, ale tie chyby, čo nastali po inštalácii?) Trebars automatickou aktualizaciou systemu alebo tak? Do telefonu mi povedali, ze určite nie, ale ako si to mam inak vysvetlit?
Len kolko casu a nervov ma to stalo. A obavam sa, ze sa problemy budu opakovat (bez toho ASUS servisu)...
@kosmiklove komenty 70, 71, 72 Ale nemusíš to všetko čítať, fakt som toho popísala veľa Iba ak by si sa úplne neuveriteľne nudil, čomu neverím
Ten istý Som sa to tu aj bála spomenúť, aby sa do mňa niekto nepustil Viem, že tuším od budúceho roka prestávajú s akoukoľvek podporou týchto telefónov, ak si dobre pamätám to oznámenie. Ale keď ja som si ho tak veľmi obľúbila... Plus hrám tam jednu hru asi už rok a na androide je na inom serveri.
ono sa to da este kupit? jaj ci cez aukro pouzity? dufam ze bol aspon za rozumnu cenu (ja by som ho tiez chcel do zbierky. ale xl verziu) ...v kazdom pripade dufam ze si nespravila chujovinu pretoze ak ta hra nema sejvy na cloude tak aby si to nemusela hrat znova...a to uz by bolo jedno potom na akom telefone
@kosmiklove No veď práve, to by si musel asi čítať všetko a sama som si neuvedomila, ako je toho až moc. Naviac moje laické opisy a vyjadrenia by tomu asi moc nepomohli.
Dá, tento pokazený mám použitý z obchodu Mobil Pohotovost (alebo tak) nejak, išla som za ním diaľkovím busom až do Liberca V každom prípade nie je to klasický bazár, je tam istá záruka a tak.
No a keby si chcel, občas vyletí v serióznych eshopoch ponuka na použitý či rozbalený kúsok. Ja som strašne chcela tento (len rozbalený, nepoužitý) za 2800 čk: » czechcom.cz/index.php?main_... Ale tesne som to nestihla :/ A to tam tá ponuka bola krátučko a hneď sa predal. Tak som kúpila aspoň tento (síce o 1000 drahší), ale tiež vraj nový s 24m zárukou, len rozbaleý (nepoužitý): » aukro.cz/microsoft-lumia...
Je kopu ponúk na použité (hoci len málinko), ale tam to vidím ako-tak bezpečné len cez osobný odber, no v Prahe som žiaden použitý nenašla :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
Vraj teda nie je nainštalované zvukové výstupové zariadenie.
Podľa nápovedy som cez Start-Správce zařízení - mala rozkliknúť "Řadiče zvuku, videa a her" a dať ovladače aktualizovat, lenže ja tam takú možnosť vôbec nemám.
Je prosím nejaká možnosť, ako napriek tomu opätovne nainštalovať ovládač zvuku?
dopln tam ten typ tvoj operacny system a vyhodi ti to vsetky drivre
jezis jak ja nenavidim tu firmu.
a hej no windows tiez moc nemusim, ale na druhej strane priniesli svetu aj dobre veci, spominany excel, starsie verzie boli vypoctovo rychle a pre bezne technicke a ekonomicke vypocty to bol jednoduchy ale mohutny nastroj.. potom to dodrbali a mrzne uz aj to alebo napriklad taky typescript je tiez z dielne microsoftu a je to fajn nadstavba na JS
a k tym dobrym veciam, v biblii je urcite nejaky citat hovoriaci o tom, ze nesmies podlahnut pokuseniu diabla. len nepoznam bibliu.
uz len gates. viem, ze s nimi uz nema vela spolocne, no smrad tam po nom stale ostal a pokracuju v ceste, ktoru vydlazdil. predstav si, ze mas tolko miliard a tvaris sa ako filantrop s cielom pomahat krajinam tretieho sveta. a tvojim najvacsim pocinom je? co? pomoc rozvoju regionov? vybudovanie infrastruktury, ktora by tomu dopomohla? ci iny logicky a strategicky krok, ktory ma actually sancu nieco zmenit, co by sa teda aj patrilo vzhladom na okolnosti? NIE! ty vytvoris magicky hajzel! uz len ta myslienka... ked ma region problem s tym, ze im stankosracky kontaminuju okolie, TAK SU TAM ASIZE DOLEZITEJSIE PROBLEMY NEZ ABSENCIA ZAZRACNEHO HAJZLA, KTORE BY MILIARDAR FILANTROP MOHOL RIESIT MIESTO VYMYSLANIA ZAZRACNEHO HAJZLA, KED UZ CHCE POMAHAT! zo zdraveho mozgu taka myslienka proste nevylezie. na to clovek proste musi byt tazko retardovany. na druhej strane sa mi ale paci ta symbolika. jeho dva najviac notable pociny su microsoft a hajzel. co dodat.
hej, nechal som sa uniest, sorry za spam ale na moju obranu, fakt ich hrozne nemam rad.
a hej macbooky su drahe, ale niekedy sa da zohnat nejaky fajn starsi jazdeny kusok za dobru cenu.. ja som tak kupil svoj mac pro 15 palcovy za nejakych 1200 a pri tom ten notas nebol nikdy vylozeny z krabice uplne nepouzity kus
Bez teba by som to dávno vzdala
Vybrala som batériu, sim, reštartovala, nič nepomáha. Chce to tvrdý reštart, lenže toho sa obávam, lebo nechcem prísť o údaje, správy, nastavenia, všetko. Snažila som sa čo sa dalo uložiť, synchronizovať... Synchronizovala som aj SMS, ale je ich tam ani nie polovica...
Chcela som ísť do servisu, či by mi nemohli všetko niekam preniesť (žiaľ ja nemám iný mobil, do ktorého by sa to dalo preniesť) a následne by sme skúsili obnovu vyrobnych nastaveni. Len sa bojím, že ak sa to nepodarí, tak nebudem mať ani telefón ani údaje. Tak zvažujem kúpu nového mobilu, všetko preniesť tam a skúsiť ten reštart (síce potom to už asi bude na nič). Ale nemám moc financie na nový mobil:/
... a ako dlho máš ten notebook ? lebo ak ho máš dlho tak máš asi naozaj lepšie kúpiť nový
... a tomu debilovy, čo tolko zarobil na tebe, by som popísal podrobnné recenzie na internet, aby neokradol takto ďalšich ľudí
... nabudúce si daj poradiť od človeka čo poznáš alebo sa radšej opýtaj nás
Môj notebook má asi 4 roky aktuálne.
to vôbec nie je o tom ubližovať - veď ťa ,,okradol,, o niekoľko 100€ ako píšeš ... keby to spraví mne tak mu popíšem také recenzie, že tam už nedojde nikto ... ja som tak nedavno spravil namiesto otca lebo on nemá čas riešit takeho veci - jemu pre zmenu odovzdavali auto 3 mesiace! lebo tam boli neschopní ľudia, hlavne že kupoval najdrahšie auto v ponuke
Keď som sa snažila si o tom niečo zistiť, tak som došla k záveru, že mi budú zase musieť v nejakom servise asi reinštalovať systém (alebo spraviť opravu, ktorá ale vyzerá byť desne náročná) Jedine že by som mala zálohu OS, ale to netuším či mám. Možno sa pokazilo aj niečo ďalšie, ale zatiaľ o tom neviem. Asi jediná možnosť je ten servis, však? :/
@patrixo @kosmiklove @tomtoylc
Dnes som volala do dvoch servisov v Prahe, kde mi potvrdili, že to určite bolo tou inštaláciu (naviac sú to zásadné problémy, ktoré by som si predtým určite všimla). Dnes som zálohovala všetky dokumenty na externý disk a zajtra ráno idem do jedného z tých servisov. Povedali mi, podľa týchto vecí, ktoré som opísala, že to asi bude asi chcieť reinštaláciu toho systému. Nechceli mi povedať viac, že to musia najskôr vidieť. Dokonca ma odhovárali aj od toho, aby som to sama zálohovala doma na externý disk (že je to príliš riskantné), ale som to teda riskla a podarilo sa snáď (tá záloha).
Tak aspoň som neprišla o dáta. Ale že reinštalácia bude stáť min. 1300 korún, ale môže byť, že je to vážnejšie (v tom prípade niekoľko tisíc). Čo si teraz fakt nemôžem dovoliť, kvôli tomu nejdem teraz kupovať ani ten mobil. Lenže ja počítač potrebujem na prácu, takže to vyriešiť musím čím skôr...
Ešte doplním, zvuk išiel bezchybne. Potom mi v počítači začalo každú chvíľu niečo oznamovať (bez oznámenia, iba taký zvuk to vydávalo). Nevedela som, odkiaľ to ide, tak som ho reštartovala a odvtedy zvuk zmizol a počítač sa opravil.
Čo sa týka ale toho prvého servisu, tam mi povedali, že sa to určite mohlo stať kvôli tej inštalácii. Aj preto mám obavy, že keď to aj niekomu dám znova nainštalovať, tak sa stane to isté/horšie... Možno je to celé spôsobené práve tým dlhodobým problémom so zvukom.
Len kolko casu a nervov ma to stalo. A obavam sa, ze sa problemy budu opakovat (bez toho ASUS servisu)...
Inak s tým mobilom, ja mám tiež ešte jeden WP v BA, ale naozaj sa tam teraz nechystám :/ Tak som objednala nový (teda...cez Aukro)
Ten istý Som sa to tu aj bála spomenúť, aby sa do mňa niekto nepustil Viem, že tuším od budúceho roka prestávajú s akoukoľvek podporou týchto telefónov, ak si dobre pamätám to oznámenie. Ale keď ja som si ho tak veľmi obľúbila... Plus hrám tam jednu hru asi už rok a na androide je na inom serveri.
ono sa to da este kupit? jaj ci cez aukro pouzity? dufam ze bol aspon za rozumnu cenu (ja by som ho tiez chcel do zbierky. ale xl verziu) ...v kazdom pripade dufam ze si nespravila chujovinu pretoze ak ta hra nema sejvy na cloude tak aby si to nemusela hrat znova...a to uz by bolo jedno potom na akom telefone
Dá, tento pokazený mám použitý z obchodu Mobil Pohotovost (alebo tak) nejak, išla som za ním diaľkovím busom až do Liberca V každom prípade nie je to klasický bazár, je tam istá záruka a tak.
No a keby si chcel, občas vyletí v serióznych eshopoch ponuka na použitý či rozbalený kúsok. Ja som strašne chcela tento (len rozbalený, nepoužitý) za 2800 čk: » czechcom.cz/index.php?main_... Ale tesne som to nestihla :/ A to tam tá ponuka bola krátučko a hneď sa predal. Tak som kúpila aspoň tento (síce o 1000 drahší), ale tiež vraj nový s 24m zárukou, len rozbaleý (nepoužitý): » aukro.cz/microsoft-lumia...
Je kopu ponúk na použité (hoci len málinko), ale tam to vidím ako-tak bezpečné len cez osobný odber, no v Prahe som žiaden použitý nenašla :/