V súčasnosti je samozrejmosťou zjesť za deň minimálne jednú sladkosť.Niekedy aj oveľa oveľa viac.. Vraj to viac škodí než je to na úžitok (tým úžitkom myslím napr. proti stresu ). zaújmalo by ma kebyže vynechávam tie sladké veci , ktoré na mňa počas dňa s
@ivhho V dnešnej dobe je cukor takmer vo všetkom. Aj bez slakostí človek v pohode pokryje potrebné množstvo cukrov. Vezmi si takých Eskimákov tí v minulosti prežívali takmer len na mäse a to celý život a prežili v pohode.
keby som sa zbavila sladkého hneď by šlo všetko ľahšie ..ale ja nikdy neodolám...slanému hocikedy, mäso mi netreba, ale sladkosti fjúú ...ale musím povedať, že na raňajky by si človek aspoň dopriať mal, keď už nič
to je nonsens,pretože sladkosť obsahuje cukor, a ten obsahuje aj napr.kečup,a jedna porcia kečupu - 17 gramov - obsahuje 4 gramy cukru, čo odpovedá jednej kocke cukru,takže bez sladkosti prežiť môžeš,ale cukru sa nevihneš,aspoň podľa môjho názoru =D
Ak nebudeš jesť sladkosti, urobíš tým veľkú službu pre svoje telo. Nadmerná konzumácia sacharidov je zabijakom zdravia a v dnešnej dobe ich jeme niekoľkonásobne viac, než telo potrebuje.
ideálny je príjem 500g sacharidov na deň, dá sa však prežiť aj pri 50-100g, ale nebude to nič moc. a cukry to nie sú sladkosti, sacharidy sú všade pomaly. čiže hej, bez sladkostí v pohode prežiješ
Ak v tom vytrvas, môze ti to len pomoct. Samozrejme myslim tym vyradit sladkosti v zmysle pochutiny (-: . Ja som na strednej skole vyse dva roky sladkosti vôbec nejedol, proste povedal som si, ze s tym seknem. Vyradil som sladkosti, sladene napoje (hlavne kofoly a podobne sladke vody..) ale aj ine pochutiny ako lupienky a tycinky a vsetky veci tomu podobne. Ked som mal chut na sladke dal som si nejake ovocie, oriesky, ale zjedol som aj napriklad kolac co sme upiekli doma. Na zaciatku to nebolo lahke, bol som z toho nervozny a casto som behal do komory, nieco si zobrat...lenze to ma len upevnilo v presvedceni, ze som vlastne otrokom vlastnych stereotpov, a ze to robim vlastne zo zvyku. Postupne som to prekonal, a potom mi uz to, ze nejem sladke nerislo ani trochu cudne. Asi sa k tomu vratim (-:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
psychika hej ja si neviem den predstavit bez sladkého O.o
ja napríklad sladké nahrádzam ovocím. Sušeným alebo čerstvým. A celkom sa to dá.
Ale zas stále nejesť sladkosti to by som asi tiež nedala.. ale obmedziť sa to dá, nom..chce to trochu sebazaprenia. A veľa žuvačiek.
ja jem tak mozno jeden keks, popripade cokoladu za tyzden a zijem a vobec mi to nechyba..