mam tak menší problem a bojim sa že bude väčši. No zistila som že v poslednom čase nejak horšie vidim teda len keď čítam niečo v knihe pri compe a tak keď su trochu menšie pismenka. Možno som si to len vsugerovala lebo moja kamoška od predvčera nosi okuli
no ja som sa prednedávnom dozvedela, že by sme raz za rok mali navštíviť očného, a ja som ešte nikdy nebola...tak tiež neviem či sa mi náhodou nemohol zhoršiť zrak...
chichi mame rovnaky problem:d No ja som uz natom tak zle ,ze som pri soferovani nevidela stlp ked som cuvala a narazila som ,takze ja musim ist na ocne
No vsugerovat si to mozes, ale sak behnes k ocnemu a je to. OCny to je jediny lekar kde ta vysetrenia nebolia Ale k veci ak to je tak, zrejme budes dalekozraka teda vidis dobre do dialky ale zle na blizku (pri citani atd) cize v podstate tie okuliare ak by si aj mala by si mala fakt len na to
preco? podla mna ked sa ti zda ze sa ti welmi zhorsil tak by si mala ist k doktorovi...asspon budes vediet ze ci si sa bala zbytocne alebo ci mas nejaky vaznejsi problem
ludský zrak bude v svetovom priemere horší a horší, kedze sme si sami vymysleli hovadiny ktoré nam pomahaju, na druhej strane nás ničia a zabavaju, vyvazuje sa to, ale to zlé asi prevazuje o kusok
na ocnom je sranda ked ti nakvapka do oci taku haluz ze sa ti roztiahnu zrenicky a potom nevies skoro vobec zaostrovat na blizko a vsetko ta neskutocne oslnuje bo ti tam ide vela svetla...
ja tiež mám problém so zrakom...začalo to úplne nevinne tým, že som občas musela prižmúriť oko, aby som videla presné obrysy niečoho...
Šla som k očnej a dostala som dioptrie -0,5, úplne slabučké...no postupne sa to zhoršilo o celú jednu dioptriu...dodnes si myslím, že to môže byť aj tými okuliarmi, keďže si na ne oči navykli, pretože bez nich už ozaj vidím biedne a serie ma to...
mne to zacalo tak,ze som v trinastich musela ist na preventivnu,a odvtedy vlastne nosim okuliare na dialku,jedno 0,5,druhe 0,75,a vlastne som si na to uz aj zvykla.....
a kludne tam chod,lebo ked mas dajaky problem,najlepsie je s tym urobit nieco co najskor,aby sa to este nezhorsovalo
aj man od PC bolia oči, a očný mi nepovedal nič, ale súhlasím keď sa ti zdá že máš poroblémi s očami tak choď ko očnému, ten ti to asi povie presnejšie ako nejaký domácky test
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Inak je úplne reálna sugescia, alebo aj keď ti občas kolíše tlak, tak môžeš horšie vidieť.
Šla som k očnej a dostala som dioptrie -0,5, úplne slabučké...no postupne sa to zhoršilo o celú jednu dioptriu...dodnes si myslím, že to môže byť aj tými okuliarmi, keďže si na ne oči navykli, pretože bez nich už ozaj vidím biedne a serie ma to...
Ale tak sú aj ľudia čo vidia ešte horšie...
a kludne tam chod,lebo ked mas dajaky problem,najlepsie je s tym urobit nieco co najskor,aby sa to este nezhorsovalo
Choď k tej očnej,nič ti neurobí a aspoň zistíš na čom si.
aj ked vhodný je nama pre chalanov
um a chod k očnému