Zdravím, chcel by som sa spýtať nejakých fotografov, že akú zrkadlovku by odporúčali pre začiatočníka. Najlepšie aby sa na nej dali natáčať aj kvalitné videá, niečo na štýl vlogov. Najlepšie okolo 400-500€, príp. nejaké z bazáru. Ďakujem.
@Tomias Zaujímavé že človek povie, že niečo na štýl vlogov a už je z neho hneď vloger. Chcem spoznávať Slovensko, natáčať, prípadne niečo k tomu komentovať.
Čo bude prevažovať? Fotenie alebo robenie videí? Lebo zrkadlovka ako taká je hlavne na fotenie video je u nej sekundárna funkcia. Odhadujem že ty budeš viac točiť videá a behať po svete tebe by som odporučil niečo kompaktné napr.: niečo od Sony z 6xxx série. Skús to pozrieť.
ešte hp stale nepoznaš? si sa mal lepšie učiť zemepis bud kreativnejši, takto budeš len jeden z dalších a ver mi, o slovensku toči, foti, píše veľmi veľa ľudi..
@3rz00
Na točenie videa neodporúčam siahať po zrkadlovke. Hlavne pri low-end modeloch, počítajte s tým, že budete musieť ostriť manuálne. Takisto budete potrebovať svetelný objektív aspoň f/2,8, ktorých ceny sú aké sú. Rovnako sú tam limity na dĺžku videa, veľkosť videa a podobne. Určite by som odporučil skôr digitálnu kameru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Na točenie videa neodporúčam siahať po zrkadlovke. Hlavne pri low-end modeloch, počítajte s tým, že budete musieť ostriť manuálne. Takisto budete potrebovať svetelný objektív aspoň f/2,8, ktorých ceny sú aké sú. Rovnako sú tam limity na dĺžku videa, veľkosť videa a podobne. Určite by som odporučil skôr digitálnu kameru.